سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

تلفیق معماری اسلامی سنتی و مدرن در گرو ایجاد معماری نظام مند است

شهردار منطقه 12 مشهد بر ایجاد معماری نظام مند در مراکز آموزشی برای تلفیق معماری اسلامی سنتی و مدرن تاکید کرد.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد مهندس مجتبی هیبتی در حاشیه برگزاری این کنفرانس گفت: توجه به نیازهای معنوی انسان در کالبد یک بنا به گونه ای که سبک معماری آن تعریفی از ملزومات عصر حاضر باشد، مورد توجه معماران و باعث تمایز بنا می شود.

وی افزود: ارتباطی که امروز میان آثار معماری گذشته و مخاطبان آن مشاهده می شود حاصل معنویت پنهانی است که معمار به طور ناخودآگاه در معماری خویش به ودیعه گذارده است.

شهردار منطقه 12 مشهد ادامه داد: پیروی از اصول وحدت در کثرت، سادگی فضا، تناسب و تقارن، پیوستگی فضایی و لزوم استفاده از مصالح مناسب مانند آیینه کاری از جمله ضروریات ماندگاری بنای اسلامی است.

هیبتی با بیان اینکه دین اسلام با معماری ایرانی نوعی پیوند نمادین دارد، گفت: اسلام و معماری ایرانی در جهت کمال گرایی دو جانبه حرکت می کنند و پیوند اعتقادات مردم ایران زمین با آثار معماری منجر به ایجاد آثاری مقدس و پاک شده است.

وی با بیان اینکه معنا و هویت شاخصه اصلی معماری ایرانی- اسلامی است، اظهار داشت: وجود بناهای تاریخی و مذهبی در کشورمان پیوند ناگسستنی مذهب و بنا را به طور کامل نمایان می کند به طور مثال گنبد که فرم کامل بافته چهارطاقی است در آمیزش با عقاید اسلامی در معماری ایرانی- اسلامی به نهایت کمال خود رسیده است.

هیبتی حجم، بکارگیری مصالح مقاوم و داشتن موقعیت مکانی مناسب را از عوامل موثر در ماندگاری بنا نام برد و افزود: ساخت بناها باید به سمت تدوین ضوابطی مبنی بر مصرف حداقل انرژی، استفاده از مصالح تجدیدپذیر و تجدید انرژی بدون آلودگی حرکت کند.

شهردار منطقه 12 مشهد خاطرنشان کرد: با بررسی راهکارهای اندیشیده شده در معماری سنتی و بومی باهدف انطباق محیط زیست و استفاده از انرژی های پاک و طبیعی باید از معماری مدرن امروز نیز استفاده کرد بطوریکه با پیشرفت تکنولوژی می توان روش های سنتی را با نیازها و شرایط روز تطبیق داد.

وی استفاده بهینه و موثر از انرژی های پاک برای حفظ محیط زیست را از اولویت های مورد نظر مسوولان دانست و گفت: حفاظت از انرژی و احترام به کاربران از دیگر اصول معماری پایدار است.

هیبتی تلفیق تکنیک ها و روش های معماری سنتی را با معماری مدرن و حفظ هویت و فرهنگ غالب مردم را حرکتی به سوی تکامل بیان و خاطر نشان کرد: طراحان، معماران و مسوولان شهری باید به طراحی فضاهای شهری و مناسب بودن آن با فرهنگ و آداب و رسوم و نیازهای خاص آن منطقه دقت و آن را در طراحی فضاهای شهری رعایت کنند.

 

برچسب ها: تلفیق ، معماری ، اسلامی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.