به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، مهندس شراره معدنیان با بیان این مطلب گفت: یکی از ویژگی های مهم این کنفرانس، جلب مشارکت صاحب نظران و متخصصان کل کشور در این حوزه بوده که باعث توجه به رویکرد و نگرش های متفاوت در خصوص شاخص های ارزیابی بناها می شود.
وی با بیان اینکه اساتید رشته های ساختمانی در انتخاب بناهای برتر در قالب کمیته های تخصصی تعامل دارند، اظهار داشت: شاخص های انتخاب بنای برتر ثابت نیست و باید این شاخص ها با پیشرفت تکنولوژی ارتقا یابد.
مشاور معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تاکید کرد: برگزاری این گونه کنفرانس ها می تواند با تبادل نظرات در خصوص مبانی اصولی ساختمان سازی، به ارگان های دخیل در این مهم همچون اداره کل راه و شهرسازی در اجرایی کردن مقررات ملی ساختمان کمک کند.
معدنیان افزود: دستاوردهای این گونه همایش های علمی می تواند بر تصویب و اصلاح بعضی از قوانین نیز موثر باشد.
وی با بیان اینکه حرکت به سوی ساخت و سازهای ماندگار نیاز به فرهنگ سازی دارد، گفت: این مهم جز با همکاری دستگاه های موثر در ساختمان سازی همچون وزارت راه و شهرسازی و اداره مقرارت ملی، ارگان های نظارتی همچون شهرداری ها و سازمان نظام مهندسی و در سطح وسیع تر همه دست اندکاران ساخت و ساز میسر نخواهد شد.
مشاور معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت: دولتمردان و مسوولان باید با اجرای ارکان مبحث 2 مقررات ملی ساختمان مبنی بر ایجاد هماهنگی بینابین ارگان های دخیل در این مهم، با نظارت بر اجرای دقیق قوانین ایفای نقش کنند.
معدنیان ادامه داد: شهرداری مشهد در برگزاری این گونه جشنواره ها و کنفرانس ها رویکرد مثبتی داشته است و باید به عنوان پایتخت معنوی ایران و یک کلان شهر بین المللی، در این زمینه فعال تر عمل کند.
وی با بیان اینکه شهرداری ها به عنوان یکی از مهمترین مراجع صدور پروانه و مجری بسیاری از ساخت و سازها در شهر ها می باشند، خاطر نشان کرد: نقش این نهاد در جهت حرکت به سوی ماندگار شدن بناها بسیار قابل توجه است.
مشاور معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در پایان اظهار داشت: امید است مهندسان کشورمان علاوه بر رعایت شاخص های علمی و فنی در راستای ارتقای شاخص های اخلاقی و فرهنگی تلاش کنند و اخلاق مهندسی را نیز همراه با قوانین مهندسی رعایت کنند./س