سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تا فرصت هست با میوه‌های بهاری مربا درست کنید

زمانی كه میوه‌های بهاری را خریدید، درست كردن مربا را هم نباید فراموش كنید؛ مرباهایی كه در این فصل آماده می‌شود و می‌توانید تا پایان سال آنها را نوش جان كنید.البته برای این كه مرباها با همان كیفیت اول باقی بماند، باید آنها را در جای خنك و مناسب یا درون یخچال قرار دهید.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، بهار فصل میوه‌های نوبرانه و تازه است؛ فصل توت‌فرنگی، آلبالو، گیلاس و... میوه‌هایی خوشمزه و خوش آب‌ و رنگ كه خیلی زود هم فصل‌شان تمام می‌شود و دیگر نمی‌توان براحتی آنها را پیدا كرد.

با این حال، برای خرید این میوه‌ها نباید خیلی هم عجله كنید، چون روزهای اول كه میوه‌های بهاره و تابستانه راهی بازار می‌شود، بسیار گران است ولی اگر مدتی بگذرد، قیمت این میوه‌ها كمتر و منطقی‌تر می‌شود.

زمانی كه میوه‌های بهاری را خریدید، درست كردن مربا را هم نباید فراموش كنید؛ مرباهایی كه در این فصل آماده می‌شود و می‌توانید تا پایان سال آنها را نوش جان كنید.البته برای این كه مرباها با همان كیفیت اول باقی بماند، باید آنها را در جای خنك و مناسب یا درون یخچال قرار دهید.

فوت و فن تهیه مربا


با این كه مرباها انواع و اقسام مختلفی دارد ولی نكاتی هست كه در مورد تمام آنها باید رعایت شود تا مربای خوش طعم و رنگی داشته باشید. خوب است برای طبخ مربا از دیگ‌های مسی سفیدشده استفاده كنید؛ این موضوع بخصوص در مورد مربای به خیلی مهم است، چون اگر مربای به را در دیگ مسی بپزید، بسیار خوشرنگ خواهد شد.

این روزها كه دیگ مسی خیلی در دسترس نیست، می‌توانید از ظروف لعابی یا استیل استفاده كنید، آنها هم برای تهیه مربا مناسب است. بهتر است ظرفی كه مربا را در آن می‌پزید، سطح بزرگی داشته باشد و كوچك و تنگ نباشد.

هنگام تهیه مرباها از اصطلاح «قوام آمدن» نیز استفاده می‌كنند كه باید بدانید به چه حالتی گفته می‌شود. برای این كه متوجه شوید مربا چه زمانی قوام می‌آید، باید با یك قاشق كمی از شهد مربا را درون یك بشقاب كوچك بریزید. پس از این كه شهد مربا كمی خنك شد، اگر ظرف را كج كنید نباید داخل ظرف حركت كند. در چنین حالتی می‌گویند مربا قوام آمده است.

مربا و مارمالاد توت‌فرنگی



برای تهیه مربای توت‌فرنگی باید یك كیلو توت‌فرنگی را به خوبی بشویید و دم آنها را جدا كنید. سپس به اندازه 750 گرم تا یك كیلو شكر لابه‌لای توت‌فرنگی‌ها بریزید. البته میزان شكر به ذائقه افراد خانواده بستگی دارد و می‌تواند كم یا زیاد شود. حالا باید بگذارید این مواد مدت 24 ساعت داخل یخچال بماند و بعد از گذشت این مدت، آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بیاید.

هنگامی كه مربا در حال جوشیدن است یكی دو بار كف مربا را بگیرید. معمولا 20 دقیقه زمان برای قوام آمدن مربا كافی است و اگر بیشتر از این مدت بجوشد، باعث تیره شدن رنگ مربا خواهد شد.

در آخر هم یك قاشق غذاخوری آبلیمو درون مربا بریزید و بعد از چند جوش، هنگامی كه مربا قوام آمد آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنك شود. شربت اضافه آن را هم جدا كنید و در شیشه بریزید. مربا را هم جداگانه داخل شیشه ریخته و در جای خنك نگهداری كنید.

برای تهیه مارمالاد توت‌فرنگی نیز اول باید توت‌فرنگی‌ها را بشویید و دم آنها را بگیرید. سپس آنها را له كنید. برای یك كیلوگرم توت‌فرنگی حدود 500 تا 750 گرم شكر لازم است كه باید به توت‌فرنگی‌ها اضافه كنید.

این مواد را شش ساعت در یخچال بگذارید و پس از آن، روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید حدود 15 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می‌توانید كمی پودر ژلاتین را در نصف استكان آب جوش حل كنید و در مرحله آخر طبخ مارمالاد، درون ظرف ریخته و بعد از یكی دو دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.

مربای بهار نارنج



اگر این روزها سفری به شیراز یا شهرهای شمال كشور داشته باشید، عطر بهار نارنج را احساس خواهید كرد؛ عطری دل‌انگیز و دوست‌داشتنی، اما بهار نارنج نه‌تنها عطر بسیار خوبی دارد بلكه می‌توانید به كمك آن مربای خوشمزه‌ای نیز تهیه كنید. البته تهیه و طبخ مربای بهار نارنج كمی با مرباهای دیگر متفاوت است.

برای تهیه مربای بهار نارنج باید مقداری بهار نارنج كه همان شكوفه درخت نارنج است، تهیه و خوب تمیز كنید. حالا بهار نارنج‌ها را داخل آب سرد بریزید و به مدت نیم ساعت بجوشانید. این كار را باید سه بار تكرار كنید. بعد بهارنارنج‌ها را مدت 24 ساعت در آب سرد بریزید. در این مدت دو یا سه بار آب آن را عوض كنید و سپس آنها را درون آبكش بریزید.

حالا به همان اندازه شكر در ظرفی بریزید و روی حرارت تند بگذارید تا جوش بیاید و بگذارید این شربت 15 دقیقه بجوشد. حالا بهارنارنج‌ها را داخل شربت بریزید و مقدار كمی آبلیمو به آن اضافه كنید. اجازه دهید مربا بجوشد و قوام بیاید. این مربا را هم بعد از سرد شدن درون شیشه بریزید و در جای خنك نگهداری كنید.

روش دیگری هم برای تهیه مربای بهار نارنج وجود دارد كه در آن می‌توانید بهارنارنج‌ها را سه ساعت درون آب آهك قرار دهید و بعد آنها را از آب آهك خارج كرده و بعد از شستن آن را دو بار بجوشانید. در آخر هم آنها را داخل آب سرد گذاشته و چند بار آب آن را عوض كنید و سپس با آن می‌توانید مربا تهیه كنید.

مربا و شربت آلبالو



برای تهیه مربای آلبالو دم و هسته ‌آلبالوها را بگیرید و به اندازه آلبالوها، شكر درونش بریزید. حالا بگذارید مخلوط شكر و آلبالو به مدت 24 ساعت درون یخچال بماند. برای تهیه این مربا هم میزان شكر به سلیقه اعضای خانواده بستگی دارد و می‌تواند تغییر كند.

مثلا بعضی افراد مربا را خیلی شیرین دوست دارند كه در این صورت برای یك كیلو آلبالو باید حدود یك و نیم كیلو شكر در نظر بگیرید. در حالی كه گروهی دیگر ترجیح می‌دهند مربا كمی ترش مزه باشد و باید شكر كمتری داخل مربا بریزند.

بعد از گذشت 24 ساعت، ظرف را روی حرارت تند بگذارید تا جوش بیاید و با یك قاشق تمیز، كف روی ظرف را بگیرید. وقتی مربا قوام آمد، آن را از روی آتش بردارید و تمام كف مربا را بگیرید و بگذارید سرد شود. حالا می‌توانید مربا را داخل شیشه ریخته و در یخچال نگه دارید.

تهیه شربت آلبالو هم مانند مربای آلبالو است ولی برای یك كیلو آلبالو باید یك و نیم كیلو شكر بریزید و بگذارید بجوشد و قوام بیاید. بعد از قوام آمدن، شربت آلبالو را درون شیشه بریزید و در یخچال نگهداری كنید./جام جم

برچسب ها: مربا ، بهاری ، باشگاه ، شبانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.