سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جليلي در نشست خبري استانبول:

اگر 1+5 فرصت را از دست بدهد، ملت ايران متوقف نخواهد شد/ مذاکرات در استانبول و وین مفید بود

دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه مذاکرات در استانبول و وین مفید بود، گفت: در مذاکرات آلماتی 2 مقرر شد که جمع‌بندی 1+5 چند روزه اعلام شود اما این چند روز به 40 روز به طول انجامید.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان امروز در نشستي خبري در استانبول ترکيه با بيان اينکه گفت‌وگوهای دیشب مفید بودند و توانستیم به توافق برای ادامه گفت‌وگوها دست یابیم، گفت: در مجموع گفت‌وگوهای خوبی هم در وین با آژانس داشتیم.

وي در ادامه افزود: قرار شد با ایده‌های جدید برای موضوعات متقابل تعامل بیشتری صورت گیرد و گفت‌وگوها را ادامه دهیم.

جليلي همچنین با اشاره به منطق مشخص و ابتکارات روشن و اقتدار ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی ایران اظهار کرد: بر این مبنا گفت‌وگوهای هسته‌ای با شش قدرت جهانی انجام شده است.

وی افزود: به خصوص در گفتگوهای اخیر پس از گفتگوهای مسکو که جمهوری اسلامی ایران یک طرح جامع را ارائه کرد، آنها قرار شد پاسخ طرح جامع ما را بیاورند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي تصريح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره مبنی بر یک منطق مشخص و ابتکار عمل روشن و با توجه به اقتداری که به پشتوانه ملی دارد وارد مذاکرات می‌شود.

وي اضافه کرد: در مذاکرات آلماتی2 مقرر شد که جمع‌بندی 1+5 چند روزه اعلام شود اما این چند روز به 40 روز به طول انجامید.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: آنها در آلماتی یک پیشنهاد خود را ارائه کردند و ما اعلام آمادگی کردیم ظرف کمتر از یکماه پاسخ خود را به آنها ارائه دهیم و به همین دلیل در آلماتی دو اعلام کردیم جمهوری اسلامی ایران آماده است برای اینکه بر مبنای همان منطق و ابتکار عمل هایی که دارد و با استفاده از اقتدار ملی و منطقه ای در زمینه یک طرح جامع و همچنین گام های مشخص توافقهایی را داشته باشد.

وي همچنين درباره مذاکرات شب گذشته(چهارشنبه)  خود با کاترين اشتون گفت: در مذاکرات دیشب مطرح شد که این گام‌ها را با چه ایده‌هایی می‌توان متقابل و متوازن کرد.

مذاکره کننده ارشد کشورمان با 6 کشور غربي ب بيان اينکه اگر آنها از این فرصت‌ها استفاده نکنند، مثل بیانیه تهران از دست می‌رود، اظهار داشت: بحث بیانیه تهران چگونگی تامین سوخت ۲۰ درصد ایران بود اما آنها به جای استفاده از این فرصت، قطعنامه تصویب کردند. جمهوری اسلامی ایران بر مبنای حقوق مسلمش سوخت ۲۰ درصد را تولید کرد. آنها فرصت بیانیه تهران را از دست دادند و اکنون تمام بحثشان در مورد همین تولید سوخت ۲۰ درصد در ایران است.

جلیلی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره کانديداتوري‌اش و همچنين تاثیر انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران بر مذاکرات هسته‌ای با غرب گفت: در ایران یک اجماع ملی برای پیشبرد مسئله هسته‌ای ایران وجود دارد و رئیس جمهور آینده با شور و نشاط از حقوق ملت ایران دفاع خواهد کرد.

 دبير شوراي عالي امنيت ملي اضافه کرد: کشورهایی که حقوق مسلم ایران را انکار می‌کنند باید بدانند که دستیابی به فناوری هسته‌ای برای ایران حقی قانونی و غیرقابل انکار است و باید این حقوق را بپذیرند.

وي افزود: حرف ما به 5+‌1 اين است كه شما اگر فرصتي را از دست بدهيد، ملت ايران متوقف نخواهد شد.

دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان در ادامه اين نشست خبري اظهار داشت:‌ اختلاف بین‌ جمهوری اسلامی ایران و آمریکا اختلافی دیرینه است که به زمان گذشته باز می‌گردد و ناشی از اختلاف مردمی است که می‌خواستند آزاد باشند و در مقابل آمریکا که می‌خواست از دیکتاتوری که در ایران حضور داشت و باکودتا سرکار آمده بود تا روز آخر حمایت کند، لذا با سقوط این دیکتاتوری و ظهور مردمسالاری دینی در ایران، آمریکا به مقابله با حقوق ملت ایران برخاست.

جلیلی تأکید کرد:‌ آمریکا آنچه در توان داشت در مقابله با ایران انجام داد. حتی از دیکتاتوری مانند صدام با تمام توان حمایت کرد و در طول 8 سال جنگ بیشترین حمایت‌ها را از صدام به عمل آورد و در این راه بیش از 30 سال تحریم هم علیه ایران اعمال کرد و تا به امروز هم این تحریم‌ها ادامه داشته است.

وی با تأکید بر اینکه ملت ایران ناامید نمی‌شود و از حقوق خود دفاع می‌کند افزود:  آمریکا اکنون شاهد آن است که ایران پیشرفت چشمگیری‌ دارد؛ بسیاری از این پیشرفت‌ها در حوزه‌هایی است که تحریم‌ها بیشتر بر آنها اعمال شده است. در بحث هسته‌ای ایران اکنون جزء 10 کشور برتر جهان است که تکنولوژی انرژی صلح آمیز هسته‌ای را با استفاده از ظرفیت‌های داخلی خود به دست آورده است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان اظهار داشت: مطابق با آماری که خود مراکز غربی ارائه می‌کنند، رشد علمی در ایران در سال 2012، 11 برابر متوسط رشد جهانی بوده است و امروز این قابل انکار نیست که جمهوری اسلامی در پرتو مقاومتی که داشته پیشرفت‌های چشمگیری‌ را شکل داده و این ایالات متحده آمریکا است که باید به جهانیان بگوید که آیا کماکان می‌خواهد با یک نظام مردم سالاری دینی مقابله کند و متحدانش را از میان دیکتاتورها انتخاب کند؟

جلیلی ادامه داد:‌ اقدامات آمریکا برای خود این کشور هزینه دارد و آمریکا روز به روز نزد ملت‌های جهان و منطقه منفورتر می‌شود و دیکتاتورهای متحد آمریکا روز به روز توسط ملت‌هایشان نفی و طرد می‌شوند. چنان که در مورد «مبارک» و «بن علی» این موضوع را دیدیم؛ آمریکا باید به جهان و مردم خودش موضع‌اش را اعلام کند که با نظام‌های مردم‌سالار مقابله و از دیکتاتورها و تروریست‌ها حمایت می کند یا خیر؟

دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان در ادامه کنفرانس خبری خود در استانبول ترکیه، حوادث تروریستی ریحانلی را به دولت و ملت ترکیه تسلیت گفت و تأکید کرد: ما هرگونه حادثه تروریستی را محکوم می‌کنیم و معتقدیم امروز بعد از بیداری اسلامی و ظرفیتی که در جهان ظهور یافته، این فرصتی مهم برای جهان اسلام است و معتقدیم که امروز مصر، عراق، سوریه و تونس ظرفیت‌هایی بزرگ برای جهان اسلام هستند و نه تنها باید مرزهای این کشورها مرزهای دوستی و امنیت و صلح باشد، بلکه باید یک رابطه عمیق دوستانه بین این کشورها ایجاد شود و ما فکر می‌کنیم امروز برای مردم منطقه و جهان اسلام ظرفیت‌های خوبی ظهور کرده که اگر این ظرفیت‌ها تجمیع شوند قطب قدرت جدیدی ظهور پیدا می‌کند و نباید اجازه داد که دشمنان مشترک همه این کشورها و همه ما بخواهند با اختلاف افکنی به اختلافاتی دامن بزنند که به نفع هیچکس نیست و ما فکر می کنیم امروز باید شعار وحدت و دوستی و همدلی بین کشورهای منطقه شکل بگیرد.

 جلیلی در پاسخ به سوالی اظهار داشت: به عنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی معتقدم که امنیت یک کل به هم پیوسته است و ما روابط بسیار دوستانه و برادرانه‌ای با ترکیه داریم و امنیت ترکیه را امنیت خود می‌دانیم و مرزهای ایران و ترکیه باید همیشه مرزهای دوستی و امنیت باشد و نباید اجازه داد که دشمنان ملت‌های ما برای ناامنی سوء استفاده‌ای کنند و فکر می‌کنم که امروز روزی است که باید کشورهای منطقه از فرصت‌های موجود در جهت تجمیع استفاده کنند.

وی تأکید کرد: بر همین مبنا ما فکر می‌کنیم که ترکیه یک ظرفیت بسیار خوب در منطقه و جهان اسلام است و همچنین کشور عراق و سوریه که ظرفیت مهمی در برابر رژیم صهیونیستی و پشتیبانی از مقاومت در چند دهه گذشته محسوب می‌شدند.

دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان در ادامه افزود:‌ خوشبختانه جمهوری اسلامی با همه کشورهای منطقه و خصوصا این سه کشور روابطی عمیق دارد و از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند تا دوستی موجود بیشتر شود و اختلافات به حداقل برسد چرا که افزایش این دوستی‌ها به افزایش امنیت و توان این کشورها خواهد افزود.

جلیلی در موضوع انتخابات تصریح کرد: امروز در جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مردمسالار دینی به گونه‌ای است که رقابت و نشاط سیاسی باعث تثبیت بیشتر نظام جمهوری اسلامی می‌شود و اینکه رقابت سیاسی باعث تثبیت سیاسی و اقتدار یک نظام شود شاخصی مهم در توسعه سیاسی محسوب می‌شود لذا شاهد هستید که با هر انتخابات اقتدار جمهوری اسلامی یک ارتقاء معنی دار پیدا می‌کند و ملت ایران با هر انتخاباتی این ظرفیت و فرصت را بهتر پیدا می‌کند که بتواند اقتدار جمهوری اسلامی و منافع خود را بهتر حفظ کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت: ما از اینکه هر حرکتی چه در ترکیه و چه عراق و چه در سایر کشورهای منطقه باعث رشد امنیت ملی و ارتقاء ثبات سیاسی شود استقبال می‌کنیم؛ لذا حرکت‌هایی که باعث ارتقاء امنیت در ترکیه می‌شود مورد استقبال ماست و همین نگاه را در سایر کشورها هم داریم و ما امنیت ترکیه را واقعا امنیت خود می‌دانیم و این باور ماست و دو کشوری که امروز روابط عمیق دوستانه و بیش از 22 میلیارد روابط اقتصادی دارند، لازمه روابط عمیق و راهبردی‌اشان وجود و حاکمیت امنیت است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره انفجارهای ریحانلی تصریح کرد: حادثه ریحانلی هیچ توجیهی ندارد و کاملا محکوم می‌شود و ترور هیچ توجیهی ندارد و کشتار انسان‌های بی‌گناه محکوم است و مخصوصا که بخواهد دوستان و برادران ما را هدف قرار دهد که از جانب ما به شدت محکوم می‌شود و این نه  تنها موضع رسمی جمهوری اسلامی که موضع آحاد ملت ایران است و لذا ما به دنبال مقابله با رفتارها و کسانی هستیم که می‌توانند موجب این ناامنی‌ها باشند و مرزها باید مرزهای امنیت و صلح و همکاری‌های رو به رشد باشد چنانکه مرزهای ایران و ترکیه این گونه است و ما با توجه به روابط دوستانه ای که با ترکیه، عراق و سوریه داریم برای امنیت مرزهای این کشورها هم از هر گونه کمکی استقبال می‌کنیم.

انتهاي پيام/

برچسب ها: جلیلی ، هسته ای ، ایران ، اشتون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.