سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشديد اختلافات آلمان و فرانسه و نارضايتي شهروندان اروپايي از اتحاديه اروپا

"فدريک کمپ" پژوهشگر انديشکده "شوراي آتلانتيک" در مقاله جديد خود تحت عنوان "افزايش واگرايي ميان آلمان و فرانسه" ضمن اذعان به شکست پروژه همگرايي کشورهاي اروپايي در قابل "اتحاديه اروپا" به دوري بيش از پيش دو کشور آلمان و فرانسه از يکديگر اشاره مي کند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شوراي آتلانتيک ؛ وي در ابتداي مقاله با اشاره به افزايش چشمگير بي ميلي شهروندان کشورهاي اروپايي به ساختار "اتحاديه اروپا" به ناکارآمدي اين اتحاديه اذعان مي کند و مي افزايد "نتايج نظرسنجي اخير موسسه "پيو" نشان داد که تمايل اروپايي ها به اتحاديه اروپا به ميزان چشمگيري کاهش يافته است. در حقيقت نتيجه اين نظرسنجي زمين لرزه اي سياسي را در کشورهاي اروپايي بوجود آورد. علاوه بر افزايش نارضايتي اروپايي ها از ساختار اتحاديه اروپا اين نظرسنجي نشان داد که واگرايي ميان فرانسه و آلمان به شکل قابل توجهي در حال افزايش است و اين دو کشور از يکديگر دورتر مي شوند. اين واگرايي در شرايطي در حال افزايش است که اين دو کشور بيش از پيش به منظور غلبه بر بحران و مشکلات اقتصادي به همکاري با يکديگر نيازمند هستند." 

نويسنده در ادامه به افزايش نارضايتي اروپايي ها از وضعيت اقتصادي کشورهاي شان اشاره مي کند و در اين باره مي افزايد "در جريان اين نظرسنجي مشخص شد که اکثريت شهروندان کشورهاي انگليس، فرانسه، ايتاليا، اسپانيا، يونان، لهستان و جمهوري چک از وضعيت اقتصادي کشورهاي شان ناراضي هستند. در سوي ديگر اما کشور آلمان براي خود نقشي محور بعنوان رهبر سياسي و اقتصادي اتحاديه اروپا را قائل است. در همين رابطه "بروس استوکس"رييس بخش اقتصاد جهاني مرکز نظرسنجي "پيو" معتقد است که اين موضوع باعث انزواي بيشتر آلمان از ساير کشورهاي اروپايي خواهد شد. وضعيت زندگي آلماني ها با فرانسوي ها نيز تفاوت زيادي دارد که همين امر سبب واگرايي بيشتر آنان از يکديگر شده است." 

نويسنده در ادامه با اشاره به دوري فرانسه و آلمان از يکديگر با ذکر دلايل اين موضوع مي افزايد "واگرايي آلمان و فرانسه از يکديگر صرفا در سطح نخبگان آن کشورها نيست بلکه به دليل تفاوت ديدگاه هاي شخصي و ايدئولوژيک "فرانسوا اولاند" رييس جمهور فرانسه و "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان با يکديگر نيز مي باشد. اين تفاوت ديدگاه ميان رهبران سياسي دو کشور در زمينه هاي مختلف از جمله از منظر تعيين چشم انداز اقتصادي و معيارهاي مدنظر در پروژه هاي اروپايي اتحاديه اروپا در حال افزايش است." 

تحليلگر انديشکده "شوراي آتلانتيک" در ادامه مي افزايد "اين چالشي عميق و بي سابقه براي اتحاديه اروپاست. برخي تحليلگران بر اين نظرند در صورتي که در انتخابات پيش روي آلمان حزب "سوسيال دموکرات" به پيروزي برسد و يا آنکه طرح "رشد اقتصادي" اولاند تا حدي ثمربخش باشند مي توان شاهد تغييراتي در روابط آلمان و فرانسه بود اما واقعيت آنست که ميزان رشد و توسعه اقتصادي در کشورهاي اروپايي در سالهاي اخير رشد کندي داشته است. اکنون وضعيت اروپا به سطحي رسيده است که مي توان شاهد رهبري آلمان بر کشورهاي شمال اروپا و رهبري فرانسه بر کشورهاي جنوب آن قاره بود." 

کمپ در ادامه با اشاره به نزاع شديد ميان فرانسه و آلمان مي افزايد "روابط ميان آلمان و فرانسه به راحتي بهبود نخواهد يافت. اين دو کشور از تاريخ تاسيس انجمن فولاد و زغال سنگ در سال 1950 ميلادي اين دو کشور در حال رقابت با يکديگر بوده اند. اکنون تخاصم ميان آلمان و فرانسه با يکديگر افزايش يافته است. روزنامه "لومند" چاپ پاريس سند جديدي را منتشر کرد که نشان مي داد که حزب سوسياليست فرانسه از مرکل به عنوان "صدراعظم رياضت اقتصادي" ياد کرده است و وي را فردي "خودخواه و ناسازگار" خوانده اند که تنها به فکر حفاظت از آلمان و بي توجه به اتحاديه اروپا هستند. همچنين روزنامه آلماني "هندلزبلات" نيز در سندي که منتشر کرده بود نشان داد که وزير دارايي دولت آلمان با انتقاد شديد از دولت فرانسه اظهار داشت که فرانسوي ها ساعات کار پاييني دارند." 

برچسب ها: آلمان ، فرانسه ، اتحادیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.