سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فارس/

ايران رتبه 16 توليد علم در دنيا

ایران در آخرین رتبه بندی اسکوپوس ، رتبه 16 تولید علم دنیا را کسب کرده است .

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: از ابتدای سال 2013 ایران یک و شش دهم درصد از کل تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است.

جعفر مهراد افزود : در حالیکه حدود چهار ماه از سال میلادی 2013 گذشته است تولید علم ایران در پایگاه‌های استنادی همچنان رو به رشد است.

وی افزود: دانشمندان و پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در این فاصله زمانی بر اساس پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس یک و شش دهم درصد از کل تولید علم جهان را تولید کرده اند .

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: رتبه جمهوری اسلامی ایران در نظام‌های اسکوپوس و تامسون رویترز به ترتیب 6 1و 18 است.

مهراد افزود : علت تفاوت در این دو آمار مربوط به حجم رکوردهای این دو نظام استنادی است به این معنی که پایگاه استنادی اسکوپوس بیش از 18 هزار از بهترین مجلات علمی بین‌المللی را نمایه‌سازی می‌کند، در حالیکه نظام استنادی تامسون رویترز حاوی حدود 10 هزار مجله معتبر بین المللی است البته شاخص‌های ارزیابی این دو نظام با هم متفاوت است.

وی گفت: ایالات متحده، چین، انگلستان، آلمان و ژاپن پنج کشور نخست هر دو نظام استنادی هستند که میزان تولیدات علمی آنها نیز همانند جمهوری اسلامی ایران به علت تفاوت در حجم رکوردها متفاوت است.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) افزود : رتبه‌های ششم تا دهم در پایگاه اسکوپوس به فرانسه ، هندوستان ، کانادا ، ایتالیا و اسپانیا تعلق دارد.

مهراد گفت : در نظام استنادی اسکوپوس کشورهای استرالیا(رتبه 11)، کره جنوبی(رتبه 12)، هلند(رتبه 13)، برزیل( رتبه 14) و تایوان(رتبه 15) پیشتر از ایران قرار دارند.

کشور های سوئیس، ترکیه، فدراسیون روسیه و سوئد نیز حائز رتبه های 17 تا 20 هستند.

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) شبکه اطلاع رسانی علمی است که راهبری مناسب و نظارت بر وضع انتشارات علمی ، برنامه ریزی برای ارزیابی استنادی انتشارات علمی ، ارزش گذاری کمی ، کیفی ، رتبه بندی مجلات و سایر تولیدات علمی و ثبت در فهرست ISC از مهمترین وظایف آن است .

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) پس از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی ، مبنی بر تولید نظام استنادی ایران و اسلام در سال 1383 ،‌ در شهریور 85 راه اندازی شد .

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که درصدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر است .

ایران بعد از ایالات متحده که 60 سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند ، سومین نظام استنادی جهان را بنیان گذاری کرده‌ است .

دفتر اصلی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فنآوری خاورمیانه و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شیراز است ./س

برچسب ها: ایران ، تولید ، علم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.