سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاري نشست " معنویت اسلام و مسیحت ارتدوکس"در يونان

دومين نشست علمي با عنوان " معنویت از منظر اسلام و مسیحیت ارتدکس" از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در آتن برگزارشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،  نشست علمي با عنوان" معنویت اسلام و مسیحت ارتدوکس" دومین نشست از سلسله نشست های علمی و فرهنگی است از سوي که رایزنی فرهنگی ایران  در تالار صدرا اين رایزنی  با حضور و سخنرانی استاد الکساندراس کاریت اوغلو برگزار شد.
در ابتداي اين نشست،محمد حسین مظفری رایزن فرهنگی ایران در آتن با اشاره به ضرورت هم اندیشی اندیشمندان حوزه دین، گفت: رایزنی فرهنگی ایران در چارچوب برنامه های علمی خود نشست هایی را با حضور اساتید و روشنفکران یونانی تدارک دیده و امروز میزبان استاد" الکساندارس کاریت اوغلو" هستیم كه دربارة" معنویت از منظر اسلام و مسیحیت ارتدکس" سخنراني خواهند كرد.
وی پرداختن به موضوع معنویت را در عصر حاضر مهم توصیف کرد، زيرا در سطح فردي آرامش دروني از آدمي سلب شده است و در سطح ملي و بين المللي جهان در درگيري ها و منازعات بي پايان غوطه مي خورد. از این رو،  ارایه آموزه ها و تعلیمات ادیان الهی مي تواند در ایجاد آرامش دروني و برقراري صلح جهانی و زندگی مسالمت آمیز  تمام پیروان این ادیان مؤثر باشد.
مظفری  گفت: از چند منظر مختلف مي توان به معنويت از نگاه اديان الاهي نگريست. نخستين آنها منظر هستي شناسانه است. در جهان بيني ديني عالم در دنياي مادي منحصر نيست و در سنت ديني ما از عالم غيب و شهود سخن رفته است. پس  از منظر هستي شناسانه مي توان از عالم ماده و معنا بحث كرد. در مرحلة ديگر منظر انسان شناسي مطرح مي شود كه باز هم در ادبيات ديني آدمي در وجود مادي و حيات جسماني خلاصه نمي شود. در مرحلة سوم از این مطلب بحث مي شود كه اديان رسالت دارند كه آدمي با معارفي آشنا كنند كه از طريق علوم حسي و تجربي قابل حصول نيست. رسالت اصلي اديان این است كه بشر را با علوم و معارفي كه از طريق علوم حسي و تجربي قابل حصول نيست، آشنا كنند و چشم باطن او را به عالم معنا بگشايند.
"الکسندر کاریت اوغلو"، با اشاره به ضرروت توسعه روابط و هم اندیشي روشنفکران و عالمان حوزه دین گفت، روی آوردن به آموزه های دینی تنها راه رهایی بشر از بحران های عصر حاضر است.
 اوغلو، نویسنده کتاب "جهانی شمولی اسلام" با اشاره به فرمایشات حضرت امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر مبنی بر نحوه برخورد با شهروندان، گفت: امام حضرت علی(ع) اولین رهبر و امام جهان شیعه در نامه خود به مالک اشتر بهترین راهنمایی را برای حفظ احترام به ارزش والا و كرامت انسانی و اجرای عدالت در جامعه ارایه کرده است.
وی در ادامه سخنان خود با ارایه گوشه هایی از فرمایشات امام علی(ع) مولای متقیان ،افزود:  امام در فرمایشات خود خطوط مشی ایجاد آرامش و زندگی مسالمت آمیز پیروان تمام ادیان را  بر مبنای آموزهای الهی به خوبی ترسیم کردهاست. از این مطالب می توان به عنوان بهترین الگو برای رهایی بشر از بحران های موجود در جامعه امروزی یهره جست.
این استاد یونانی در ادامه با تأکید بر ضرورت زندگی مسالمت آمیز پیروان تمام ادیان الهی درجوامع بشری گفت: از مقایسه متن نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر و با متون ارایه شده در کتاب مقدس انجیل و حواریون حضرت عیسی(ع) به خوبی می توان دریافت که یکی از اصول آموزه های ادیان الهی، ایجاد زندگی مسالمت آمیز درجوامع بشری است.
اوغلو، خاطرنشان کرد: امام علی(ع) طمع و دنیاپرستی را عواملی معرفی می کند که انسان را از خداوند دور کرده و این درحالی است که انسان برای رسیدن به سعادت باید به سمت خداوند متعال روی آورد.
وی  در ادامه سخنرانی همچنین  گفت: از طرفی مسیحیت نیز عشق و احترام به پیروان دیگر ادیان را سرلوحه عمل خود قرار داده و حرص، طمع و دنیای پرستی را نکوهش می کند، بنابراین، می توان به خوبی متوجه شد که ادیان الهی و به ویژه دین اسلام و مسحیت ارتدوکس با اشتراکاتی که در تعلیمات و آموزه های دینی دارند، می توانند از طریق ایجاد زندگی مسالمت آمیز درجوامع بشری، انسان را از بحران های مختلفی همچون بحران مالی، اخلاقی و خلاء ایجاد شده در روابط انسانی، رهایی بخشند.
این استاد یونانی، وظیفه اندیشمندان حوزه دین در عصر حاضر را مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: ادیان الهی و اندیشمندان حوزه دین بویژه دین اسلام و مسیحیت ارتدوکس می توانند با برگزاری جلسات هم اندیشی و گفت وگو، مشترکات این دو مذهب را برای همگان روشن و زمینه را برای ایجاد صلح جهانی، برقراری عدالت اجتماعی و رهایی از بحران مالی که یکی از مهمترین مشکلات عصر حاضر است،  فراهم کنند./ص
برچسب ها: نشست ، اسلام ، یونان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.