مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد؛
به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل وبدا، دکتر محمد رضا جويا اظهار داشت : ۲ دستگاه سرما درماني در بيمارستان هاي قائم (عج) و امام رضا (ع) مشهد، ۵ دستگاه در مراکز بهداشتي و درماني سطح شهر مشهد و ۲ دستگاه در شهرستان طرقبه شانديز فعال است.
وي با اشاره به اينکه تمامي درمانهاي مرتبط به سالک به طور رايگان ارائه مي شود اظهار داشت: هم اکنون تهيه 10 دستگاه سرما درماني در شهرستان هاي زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد در استان خراسان رضوي در دستور کار قرار دارد.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه سالک به وسیله پشه خاکی به افراد سالم منتقل می شود اظهار داشت :به منظور پيشگيري از گسترش زخم سالک درمان اين بيماري بايد جدي گرفته شود و در صورتيکه فردي زخم طول کشيده بيش از دوهفته داشته باشد حتما به پزشک مراجعه کند.
دکتر محمد رضا جويا فصل گزش پشه عامل بیماری سالک را از اردیبهشت ماه تا آبان ماه هر سال عنوان کرد و افزود: زمان گزش پشه سالک از عصر تا صبح روز بعد می باشد و در این راستا رعایت موارد ایمنی و نصب توری پنجره ها مورد تاکید است.
وي با اشاره به اينکه در طول سال گذشته سه هزار و 380 نفر در مشهد و شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سالک مبتلا شده اند گفت: این در حالی است که ابتلا به سالک در سال 1388 حدود پنج هزار و 618 مورد در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است و این رقم در سالهای 1389 و 1390 به ترتیب سه هزار و 625 و سه هزار و 520 مورد گزارش شده است.