سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هوش مناطق گرمسيري كمتر است

يكي از اموري كه سبب تمايز افراد از يكديگر مي شود، هوش است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، گاه در زندگي با افرادي مواجه مي شويم كه توانايي منحصر به فردي در انجام تكاليف از خود نشان مي دهند به گونه اي كه در حيرت فرو مي رويم كه اين افراد چگونه به اين قابليت ها دست يافته اند.
هر چند كه تأثير عوامل محيطي، خانوادگي، آموزش و امكانات و ... را نمي توان در انجام بهتر امور كتمان كرد بي شك يكي از مهمترين عواملي كه سبب موفقيت بيشتر در انجام امور و تمايز افراد از يكديگر مي شود، هوش است.
امروزه روانشناسان بر اين باورند كه هوش پديده اي ارثي و محيطي است و با توجه به بعد محيطي هوش و اينكه هوش تا سنين 14 تا 16 سالگي در اثر مساعد بودن و فراهم نمودن يك سري عوامل افزايش مي يابد، به تعدادي از عوامل مؤثر در هوش اشاره مي شود.
جمعيت خانواده و ترتيب تولد: بين افزايش تعداد فرزندان خانواده و كاهش متوسط هوش فرزندان رابطه وجود دارد به طوري كه متوسط هوش در بين خانواده هاي پرجمعيت پايين تر از متوسط هوش در خانواده هاي كم جمعيت است و اينكه بنابر تحقيقات انجام شده هوش و سطح پيشرفت تحصيلي در فزندان اول بالاتر از فرزندان ديگر است به طوري كه گفته مي شود بيشتر افراد باهوش جزو فرزندان اول خانواده هستند.
پايگاه شغلي و اجتماعي و اقتصادي والدين: با افزايش سطح شغلي والدين، سطح هوش فرزندان به طور متوسط افزايش مي يابد، سطح شغل، تحصيلات و ميزان درآمد پدر و مادر با متوسط هوش فرزندان ارتباط دارد، بايد توجه داشت تفاوت بين متوسط هوش كودكان در رابطه با پايگاه اجتماعي اقتصادي خانواده از يك سو نشانگر تأثير عوامل وراثت در هوش و از سوي ديگر نتيجه شرايط مناسب خانوادگي براي رشد و پرورش توانايي هاي ذهني كودكان است.
محل سكونت: به طور متوسط هوش كودكان مناطق روستايي پايين تر از مناطق شهري است به طوريكه كودكان محله هاي فقيرنشين و پرجمعيت در مقايسه با كودكان محله هاي اعيان نشين به طور متوسط هوش پايين تري دارند.
آب و هوا: افراد در مناطق گرمسيري هوش كمتري نسبت به مناطق معتدل دارند كه اين امر عمدتاً به دو علت است يكي اثر سوء تغذيه در مناطق گرمسيري و ديگر به دليل كم بودن انگيزه براي فعاليت هاي ذهني است.
تغذيه: تغذيه ناقص در پيش از تولد و بعد از آن بر رشد هوش اثر مي گذارد كمبود مواد پروتئيني، انواع ويتامين ها و برخي مواد معدني بر رشد دستگاه عصبي و در نتيجه هوش تأثير منفي مي گذارد.
گفتني است، هر چند مسئله هوش به عنوان يك ويژگي اساسي تفاوت هاي فردي را در بين انسان ها موجب مي شود اما اين پديده كاملاً ارثي نبوده و مي توان با در نظر گرفتن بسياري از عوامل هوش را ارتقاء بخشيد اما بايد در نظر داشت اگرچه هوش بالا مي تواند زمينه ساز موفقيت و پيشرفت شود اما همانگونه فرد باهوش بدون تلاش نمي تواند موفق شود افراد داراي هوش متوسط و عادي مي توانند با تلاش و كوشش موفقيت هاي بسياري را براي خود رقم بزنند./ف
 

برچسب ها: هوش ، گرمسیر ، افراد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Aria
۲۱:۲۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
کدوم کارشناسان گفتند این حرف ها همه فرضیه های الکی
این چیزها ربطی به هوش افراد نداره