به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، آذین صبوری صبح امروز در مرحله بیستم توزیع سبد غذایی بنیاد علوی در دیلم افزود: در همین راستا مراقبین بهداشتی در مراکز بهداشتی و درمانی و خانههای بهداشت 502 دوره آموزشی گروهی ویژه زنان باردار و شیرده برگزار کردهاند.
صبوری گفت: از زمان اجرای طرح حمایتی و مراقبتی زنان باردار و شیرده 956 سبد غذایی بین زنان باردار و شیرده توزیع شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سطح سلامت تغذیهای زنان باردار و شیرده نیازمند عنوان کرد.
صبوری تصریح کرد: جامعه هدف در این طرح زنان بارداری بوده که یکی از معیارهای تغذیهای همچون شاخص توده بدنی کمتر از 19.8، وزن قبل از بارداری کمتر از 45 کیلوگرم، عدم وزن گیری مناسب در دوران بارداری و چند قلویی را داشته و از نظر وضعیت اقتصادی نیازمند باشند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت دیلم خاطرنشان کرد: این زنان از طریق بهورز و کاردان خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی مربوطه به بنیاد علوی معرفی میشوند.
صبوری اذعان کرد: در راستای اجرای این برنامه مراقب بهداشتی در مراقبتهای بارداری، مادر باردار را مورد تن سنجی قرار داده و به صورت چهره به چهره و گروهی آموزش تغذیه میدهند.
وی به معضل بهداشتی شایع بودن کمبود وزن هنگام تولد در کشور اشاره کرد و افزود: این مشکل در خانوادههای کم درآمد و کم سواد و دارای محدودیتهای بهره مندی از امکانات رفاهی بیشتر است.
این کارشناس تغذیه در ادامه سخنان خود سوء تغذیه، مراقبتهای ناکافی دوران بارداری، کار جسمی سخت، اضطراب، عوامل روانی، اقتصادی، محرومیت از حمایت خانوادگی و اجتماعی را از علل تولد نوزادان کم وزن نام برد.
صبوری عنوان کرد: طرح حمایت تغذیهای مادران باردار و شیرده نیازمند با همکاری مشترک بهداشت و بنیاد علوی با جامعه هدف زنان با بارداری نوبت اول، دوم، در برخی موارد نوبت سوم و زنان شیرده از سال 88 با تعداد 24 مادر در شهرستان دیلم آغاز شد و در حال حاضر 29 زن باردار و شیرده را تحت پوشش دارد.
وی گفت: سبد غذایی این مرحله شامل برنج، پنیر، مرغ، عسل، حبوبات، خرمای خشک، ماکارونی، سویا و کنسرو است.