به گزارش
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران غلامعلي حدادعادل كانديداي رياست جمهوري يازدهم و يکي از اعضاي ائتلاف پيشرفت در نشست دانشجويي که امروز (يکشنبه) در دانشکده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد، توجه دانشجويان به مسئله انتخابات را امري ستودني دانست و گفت: بنده حقوق را زبان اداره کشور ميدانم و معتقدم در هر حکومتي بايد حقوقداناني توانا حضور داشته و منشا اثر باشند چرا كه بسياري از رجال سياسي سابقه کاري و تحصيلاتشان در زمينه حقوق بوده است لذا هنگامي که صحبت از اداره کشور براساس قانون به ميان مي آيد به شکلي به علم حقوق نيز اشاره ميشود.
وي در ادامه با بيان اينکه جامعهاي ميتواند پيشرفت کند که در آن انتقال نرم قدرت نهادينه باشد، افزود: انتقال قدرت براساس ساز و کارهاي قانوني نيز ميبايست با نظر دولت اعمال شود و ما محتاج چنين راه و رسمي هستيم.
حدادعادل با بيان اينکه انتقال نرم قدرت از دستاوردهاي انقلاب اسلامي است، ادامه داد: در جريان انقلاب اسلامي فردي قيام و نظامي را برپايه قانون تاسيس کرد و اگر ما اين روند را متزلزل نکنيم بسيار ارزشمند است لذا بايد اجازه دهيم مسير انتقال نرم قدرت ادامه داشته باشد چراکه نشانه رشد ملت است.
اين عضو ائتلاف پيشرفت افزود: در جريان حوادث انتخاباتي سال 88، روند انتقال نرم قدرت در حال مخدوش شدن بود و ميرفت تا جاي خود را به خشونت بدهد و اين در حالي است که هر چيزي راه و قانوني دارد، اين اتفاق نشان داد دشمنان نميخواهند اين روند آزاد تداوم يابد.
حدادعادل درباره فلسفه شكلگيري ائتلاف پيشرفت گفت: فلسفه ائتلاف ما اين بود که ميخواستيم از تعدد و تکثر نامزدها در بين اصولگرايان جلوگيري شود چرا كه اگر قرار باشد کساني که قدري راي دارند در درون خانواده اصولگرايان با هم رقابت کنند هيچکدام برنده نميشوند و جريان مخالف پيروز صحنه خواهد بود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: ثبت نام هرسه نفر اعضاي ائتلاف در انتخابات بنابر تصميم شخصي خودمان بود، از اين پس منتظر اعلام صلاحيت شوراي نگهبان هستيم و پس از آنکه آرايش صحنه مشخص شد، ائتلاف پيشرفت براساس واقعيتها تصميم نهايي خود را اعلام ميکند.
وي ادامه داد: در حال حاضر احتمال ديگري مطرح است، ما از روز اول گفتيم درِ ائتلاف به روي همه اصولگرايان باز است، با ورود جليلي به صحنه انتخابات ما منتظر هستيم ببينيم که آيا وي در ميزان آرا جهشي خواهد داشت يا خير، چراکه راي بالاي جليلي واقعيتي است که ما سه نفر نميتوانيم آن را ناديده بگيريم.
حدادعادل ادامه داد: چنانچه فردي ديگر از اصولگريان نظير ما درصدي راي داشت ممکن است نتيجه ائتلاف شکل ديگري پيدا کند چراکه با اتفاقات پيش آمده در ثبت نام، صحنه انتخابات به سرعت در حال تغيير است بدين گونه که عدهاي ممکن است انصراف دهند و برخي از کانديدا نيز با هم ائتلاف کنند، ما نيز از اينکه تا کنون گزينه نهايي ائتلاف را معرفي نکردهايم، پشيمان نيستيم.
وي نظر خود را در مورد کانديداتوري هاشمي و مشايي اينطور اعلام کرد: از نظر قانوني بنده نميتوانم مخالف اين موضوع باشم. افرادي در انتخابات ثبت نام کردهاند که بسيار عجيبتر از ثبت نام هاشمي و مشايي بود، ما نه به جريان پشتيبان هاشمي تعلق داريم و نه جريان پشتيبان مشايي.
حدادعادل در ادامه با بيان اينکه انتخابات آتي سه ضلع اساسي دارد، تصريح کرد: پيشبيني ما از اول اين بود که سه ضلع اصولگرايان، اصلاحطلبان و جريان دولت در انتخابات حضور جدي دارند و کاملا روشن است که جريان اصولگرايي به هيچ کدام تعلق ندارد و راه ما از آنها جداست، ما در سال 88 به احمدينژاد راي داديم اما در حال حاضر شرايط امسال با سال 88 تفاوت اساسي پيدا کرده است.
وي در تشريح برنامه سياست خارجي دولت احتمالي خود گفت: به طور کلي سياست خارجي جمهوري اسلامي تنشزايي نيست، دليلي ندارد ما با کشورهاي ديگر درگير باشيم اما بايد توجه داشت حکومت جمهوري اسلامي ايران برخواسته از انقلابي است که کشور را از دست آمريکا و متحدانش در آورده است.
حداد عادل با بيان اينکه دشمني آمريکا با ايران ربطي به هيچ دولتي ندارد، تصريح کرد: آمريکا بايد قبول کند ملت ايران مستقل است و مادامي که اين شرط رعايت شود هرنوع مذاکره امکانپذير است، اگر آمريکا به ديده احترام به حقوق ملت ايران نگاه کند و از بهانهتراشي به ويژه در مسئله هستهاي دست بردارد، ميتوانيم وارد مذاکره شويم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينکه سياست شما در قبال احتمال تغيير نظام در کشور سوريه چيست؟ گفت: اگر راجع به آينده صحبت نکنيم بهتر است اما چيزي كه مشخص است اينكه در نظام سوريه نيز مانند بسياري از کشورهاي عربي از لحاظ ساز و کار دموکراتيک اشکالاتي وجود دارد اما هجوم آمريکا و انگليس، اسرائيل، عربستان، قطر و شبکههاي الجزيره و العربيه به اين كشور براي ايجاد دموکراسي در سوريه نيست.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بشار اسد به لحاظ تقيد به اصول خانوادگي، اخلاقي، فردي پاک و عفيف است، اظهار داشت: دولت سوريه از زمان حافظ اسد با ايران رابطه خوبي داشته و تنها کشوري است که دستهايش در برابر نقشههاي آمريکا براي تثبيت رژيم صهيونيستي به علامت تسليم بلند نشده است لذا تلاش ميکنيم اين حلقه مقاومت که ايران نيز به آن تعلق دارد، گسيخته نشود.
اين عضو ائتلاف پيشرفت در واکنش به ثبت نام همزمان آيتالله هاشمي و مشايي در آخرين ساعات مهلت ثبت نام كانديداهاي رياست جمهوري يازدهم گفت: ما نه تفکر و رفتار سياسي احمدينژاد و مشايي را ميپسنديم و نه هاشمي را. ثبت نام هاشمي در دقايق آخر تاسفآور است چراکه برخي اوقات ميگفت نميآيم و در برخي زمانها اعلام ميکرد نميدانم بيايم يا نه.
حدادعادل با بيان اينكه احمدينژاد بدش نميآيد صحنه انتخابات آينده دو قطبي باشد، اضافه كرد: شايد احمدينژاد به تصور آنکه مثل دو دوره قبلي با دو قطبي کردن فضاي انتخابات نتيجه بگيرد، از ثبت نام هاشمي خوشحال شود.
وي با بيان اينكه اين دو جريان يک وجه اشتراک دارند و آن اين است که اصولگرايان، منتقد هر دو جريان هستند، اضافه كرد: دو قطبي بودن انتخابات آتي، ديگر از نوع انتخابات سال 84 و سال 88 نيست انتخابات آينده رقابتي اساسي بين اصولگرايان و جريانات طرفدار هاشمي است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: احمدينژاد امروز با احمدينژاد سال 84 فرق دارد، زماني که وي آمد مردم او را نماد گفتماني دانستند که در آن گفتمان احياي شعارهاي اصيل انقلاب را ميديدند. مردم از جريان اصلاحات خسته شده بودند و وي باآمدنش مسائلي همچون سادهزيستي، عدالت، اسلام و انقلاب را مطرح کرد و مردم نيز به او اقبال نشان دادند اما اين نگرش در چهار سال اول سي درصد و در چهار ساله دوم هفتاد درصد تغيير پيدا کرد.
حدادعادل همچنين درتشريح محاسن و نقاط قوت احمدينژاد گفت: پرکاري وي و اعضاي کابينهاش به خصوص در چهار ساله اول از نقاط مثبت او بود، تماس بيواسطه با مردم نيز نقطه قوتي بود که موجب نزديکياش با اقشار مختلف جامعه شد، احداث مسکن مهر در حوزه اقتصادي و پافشاري بر مسئله هستهاي در حوزه سياست خارجي از ديگر اقدامات موفق وي بود.
اين عضو ائتلاف پيشرفت در تشريح نقاط ضعف رئيس دولتهاي نهم و دهم عدم توجه به قانون را يکي از نقاط ضعف احمدينژاد دانست و اظهارداشت: در چهارساله دوم وي به لحاظ فرهنگي اختيار را به دست کساني داد که تصميمات چهارسالهاش را نقض کردند، در مورد مسائل اقتصادي نيز نبايد تمامي مشکلات را نتيجه مديريت او دانست. چراکه بخش زيادي از مشکلات ناشي از تحريمهاي فلجکننده است. به هر حال عدم توجه به قانون، انحراف فرهنگي و مشکلات اقتصادي به علاوه عدم تفاهم وي با مجلس از جمله مسائلي است که باعث شد اصولگرايان نه ديگر دنبال احمدينژاد باشند و نه ازکانديداي مورد نظر او حمايت کند.
حداد عادل در تشريح موضعش درباره حذف موسوي و کروبي اضافه كرد: تصميمي که براي اين دو نفر گرفته شد ، حداقل کار نظام براي مجازات آنها بود چراکه اين حکم هم به نفع خودشان بود و هم به نفع مصالح کشور.
اين عضو ائتلاف پيشرفت همچنين در خصوص مشکل بيکاري گسترده در كشور نيز اظهار داشت: به طور کلي اشتغال مستلزم سرمايهگذاري و آن نيز مستلزم رونق اقتصادي است. در اين نظام مشاغل بسياري ايجاد شده است درحاليكه قبل از انقلاب تعداد شهرکهاي صنعتي به انگشتان دو دست نميرسيد اما در حال حاضر اين تعداد از هزار شهرک متجاوز است.
وي با بيان اينکه با شرايط پيشآمده در خصوص ثبتنام کانديداها، احتمال نزديک شدن گرايشات مختلف اصولگرايي به يکديگر افزايش يافته است، تصريح کرد: اين احتمال وجود دارد که کانديداي مورد نظر دولت از فيلتر شوراي نگهبان عبور نکند در اين صورت کار انتخاباتي طرفداران دولت شکل نميگيرد چراکه هيچ فردي از جريان دولت بيرون نخواهد آمد.
حدادعادل اظهار داشت: سعيد جليلي با اينکه از لحاظ اجرايي ناتوان نيست اما سابقه کار اجرايي نيز ندارد و تنها مسئول تيم مذاکرات هستهاي ايران و يک ديپلمات وزارت خارجه بوده است. قاليباف به اعتبار سابقه اجرايياش محبوبتر است و بنده نيز هم در آموزش و پرورش و هم در مجلس و دانشگاه سابقه کار اجرايي فراوان دارم و معدل کارنامهام پايين نيست اما اصراري نيز براي پيروز شدن ندارم چراکه بيش از پيروزي امروز به پيروزي جريان اصولگرايي ميانديشم.
اين عضو ائتلاف پيشرفت در پايان خاطرنشان کرد: يکي از خصوصيات احمدي نژاد رفتارهاي غير قابل پيشبيني اوست و لذا بنده اميدوارم با جلو رفتن سير انتخاباتي شاهد واکنش غير طبيعي او نباشيم.
انتهاي پيام/