سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

داستان VPN بومی به كجا رسید؟

عرضه VPN قانونی وعده‌ای است كه كاربران اینترنت كشور چند ماهی است در انتظار عملی شدن آن هستند اما هنوز در این زمینه هیچ اخباری منتشر نشده و مسوولا ن مرتبط با این موضوع نیز مدتی است در این زمینه سكوت اختیار كرده‌اند.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ شاید برای اولین بار رییس سازمان پدافند غیر عامل بود كه از ارائه VPN بومی خبر داد.
آن زمان اگرچه وزیر وقت ارتباطات این گونه اعلام كرد كه VPN بومی وغیربومی ندارد اما پس از مدتی، دبیر شورای عالی فضای مجازی به طور جدی بحث ساماندهی VPNها را مورد توجه قرار داد و در رسانه‌ها این گونه عنوان شد كه قرار است از این پس VPN قانونی و مجاز ارائه شود.

بر همین اساس پایگاهی با آدرس VPN.IR برای ثبت نام كاربران حقوقی در نظر گرفته شد و اعلام شد كه پس از ثبت نام كاربران حقوقی افراد حقیقی نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.

اكنون در حالی كه بیش از دو ماه از پایان ثبت نام كاربران حقوقی می‌گذرد، هنوز زمانی برای ثبت نام افراد حقیقی اعلام نشده و حتی اخبار موثقی در زمینه ارائه VPN شركت‌های حقوقی نیز به گوش نمی‌رسد.

اواخر اسفند ماه سال گذشته دبیر شورای عالی فضای مجازی از انتشار فراخوان این سایت برای ثبت نام اشخاص حقیقی در آینده نزدیك خبر داده بود.

مهدی اخوان بهابادی در ادامه ارائه این خدمت را به ظرفیت‌های شركت ارتباطات زیرساخت مربوط دانسته و گفته بود: این شركت متولی ارائه خدمات VPN محسوب می‌شود.

رییس مركز عالی فضای مجازی در عین حال یادآور شده بود: در حال حاضر این شركت از نظر فنی با محدودیت‌هایی مواجه است و منتظریم با دسترسی به این توانمندی در آینده‌ای نزدیك، ثبت نام برای درخواست VPNهای حقیقی آغاز شود.

البته پس از این اظهارات، شركت ارتباطات زیرساخت در قالب خبری كوتاه برروی سایت خود این‌گونه اعلام كرد كه این شركت، زیرساخت بستر‌های واگذاری VPN را فراهم كرده است.

در این خبر آمده بود: این شركت متولی ساماندهی و اختصاص شبكه اختصاصی مجازی (VPN) در كشور است و انتقال اطلاعات و داده های با اهمیت سازمانها و نهادهای كشوری برای تبادل در فضای مجازی با استفاده از VPN از امنیت نسبی برخوردار خواهد شد.

بنا بر اظهارنظرهای رسمی امروزه حدود 20 تا 30 درصد كاربران اینترنت كشور با بهره‌گیری از VPN به سایت‌های مورد نظر خود سر می‌زنند.

طبق تعاریف ارائه شده اصولاً VPN به یك شبكه اختصاصی اطلاق می‌شود كه از یك شبكه عمومی مانند اینترنت برای ایجاد یك كانال ارتباطی مخصوص بین چندین كاربر و دسترسی به اطلاعات بهره می‌برد؛ بهره بردن VPN از شبكه‌های عمومی مسافت را بی‌معنی می‌سازد و دردسر‌های استفاده از پروتكل‌های مختلف را كاهش می‌دهد و می‌توان از این شبكه برای دسترسی به سایت های فیلتر شده نیز بهره گرفت.

البته در اصل نمی‌توان VPN را جزو دسته فیلترشكن‌ها به شمار آورد اما با توجه به این كه برخی از كاربران اینترنت برای دسترسی به شبكه‌های اجتماعی فیلتر شده به كرات این نرم‌افزار را مورد استفاده قرار می‌دهند اكنون شاید استفاده به عنوان فیلترشكن یكی از كاربردهای این نرم‌افزار در نزد كاربران خانگی باشد.
 
منبع: ايسنا
برچسب ها: vpn ، بومی ، قانونی ، عرضه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.