به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران سیدعطاءالله صدر امروز طی نشست خبری با بیان اینکه 90 درصد تجارت بینالمللی از طریق حمل و نقل دریایی انجام میشود، گفت: 92 درصد صادرات و واردات کشور از طریق بنادر انجام میگیرد با وجود آنکه یک سوم مرزهای کشور ایران آبی و دو سوم خشکی است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به رشد تخلیه و بارگیری در بنادر کشور، افزود: طرحهای توسعه حمل و نقل دریایی باید ظرفیت بنادر را به 210 میلیون تن در سال تا پایان برنامه پنجم افزایش دهد.
وی در ادامه اظهار داشت: کشور ایران با 5800 کیلومتر ساحل و 200 بندر بزرگ و کوچک که 11 بندر اصلی آن تجاری است، یکی از کشورهای دریایی دنیا قلمداد میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ظرفیت فعلی تخلیه و بارگیری بنادر کشور 184 میلیون تن، ظرفیت کانتینری 7.1 میلیون TEU کانتینر و ظرفیت جابهجایی مسافر دریایی از بنادر 14 میلیون نفر سفر است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ایران جزو 15 کشور اول سازمان جهانی دریانوردی (IMO) است گفت: سال گذشته 40 موجشکن بنادر چندمنظوره به بهرهبرداری رسید و امسال 20 بندر چندمنظوره دیگر افتتاح خواهد شد.
صدر درباره سرمایهگذاری در توسعه ظرفیتهای بندری و دریایی توضیح داد: سال گذشته 104 پروژه توسعه و تجهیز بنادر به ارزش 2 میلیارد دلار از منابع داخلی به بهرهبرداری رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به استقبال سرمایهگذاران خارجی از سرمایهگذاری در توسعه بنادر ایران اظهار داشت: سیلوی بندر امیرآباد با مشارکت شرکت خارجی ساخته میشود، همچنین کارخانه گچ توسط سرمایهگذاران خارجی در بنادر شمالی کشور راهاندازی شده است.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریا نوردی با بیان اینکه ایجاد ظرفیتهای توسعهای در پسکرانه بنادر با مشارکت بخش خصوصی انجام میشود ،گفت: در حال حاضر ظرفیت بانکرینگ ایران (سوخترسانی به کشتیها) در خلیج فارس 2 میلیون و 500 هزار تن ظرفیت است که تا پایان برنامه پنجم باید دو برابر شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: هم اکنون سهم بانکرینگ ایران در خلیج فارس 25 درصد ظرفیت منطقه است. /عب