سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

اطمينان‌بخشي بي‌مورد به بيمار سرطاني آسيب بيشتري دارد

مديرگروه جراحي سرطان دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد درباره برخي ملاحظات در مواجهه با بيمار مبتلا به سرطان و دور نگه‌داشتن او از حقيقت بيمار‌ي‌اش، تصريح کرد: متأسفانه خوشبين برخورد کردن با بيمار سرطاني و اطمينان‌بخشي بي‌مورد به او موجب مي‌شود که بيمار بيشتر آسيب ببيند و اين امر موجب مي شود ماه‌ها تشخيص بيماري‌اش دچار تأخير شود و بنابراين نتيجه‌اي که ما بايد از درمان بگيريم، ضعيف‌تر مي‌شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد،دکتر علي جنگجو در رابطه با ايجاد ترس در بيماران سرطاني و نگران‌ کردن آنها، تأکيد کرد: معتقديم در موضوع تشخيص سرطان، ترساندن بيمار گناه کبيره محسوب نمي‌شود و مورد تأييد اخلاق پزشکي در همه جاي دنياست که بيمار هوشيار شود مبتلا به بيماري جدي هست و بطور حتم زماني مشکل، جدي نيست که پزشک معالج آزمايش‌هاي لازم را انجام دهد و با پاتولوژي و نمونه‌برداري به اين نتيجه برسد جاي نگراني نيست و نياز به اقدام خاصي وجود ندارد.

بروز سونامي سرطان در پي تقليد از الگوهاي غذايي غربي‌ها

عضو مرکز تحقيقات جراحي سرطان دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با ابراز نگراني نسبت به سونامي سرطان در کشور، اظهار کرد: افزايش شيوع سرطان بسيار نگران‌کننده است و متأسفانه شيوه زندگي غربي‌ها به خانواده‌هاي ايراني تعميم داده شده و از الگوهاي غذايي آنها تقليد مي‌کنيم و همين موضوع موجب شده ريسک بيماري‌هايي که مربوط به جامعه ما نبوده، رو به افزايش رود.

رژيم‌هاي غذايي سنتي‌مان همه فاکتورهاي ضدسرطاني را دارند!

وي با بيان اين که «ما سرطان روده بزرگ را جزو سرطان‌هاي ناشايع مي‌دانستيم، در حالي که برخي مواقع نيمي از اتاق‌هاي بخش جراحي سرطان بيمارستان امام‌رضا(ع) به مبتلايان اين سرطان اختصاص دارد»، اذعان کرد: اين شرايط در پي پناه بردن خانواده‌ها به غذاهاي آماده، فست‌فودي و سرخ‌کرده که پر از فاکتورهاي سرطان‌زاست، اتفاق افتاده است!، در حالي رژيم‌هاي غذايي سنتي خودمان که پرفيبر، طبيعي و پراز مواد لبني هستند، همه فاکتورهاي ضدسرطاني و پيشگيرانه را دارد.

استرس از عوامل تأثيرگذار براي شيوع سرطان است

دکتر جنگجو هشدار داد: تغيير شيوه زندگي و غذاهاي فست‌فودي يکي از مهمترين علل سونامي سرطان در کشور است؛ ضمن اين که استرس‌هايي که بدليل بيماري‌ها، شرايط نامتعادل اقتصادي، کاهش درآمدها و ... ايجاد مي‌شود و متأسفانه براي حل استرس‌ها خيلي کمتر کار و راهکاري اتخاذ مي‌شود، در حالي که از عوامل تأثيرگذار براي شيوع سرطان است.

مديرگروه جراحي سرطان دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد همچنين اظهار کرد: درصدديم در برنامه‌هاي آينده مرکز تحقيقات جراحي سرطان، بيماري‌هاي ديگري که در سطح جامعه هستند را وارد برنامه‌هاي غربالگري کنيم.

وي با اشاره به شيوع آشکار سرطان پستان در کشور، اظهار کرد: اين سرطان زماني بيماري جوامع پيشرفته و غربي بود و از هر 8 نفر، يک نفر بطور حتم مبتلا به سرطان پستان مي‌شد اما متأسفانه تخمين‌هايي که در کشور زده مي‌شود، بيانگر آنست که آمار ما، يک دوم تا يک سوم جوامع غربي خواهد بود.

زنان جوان هم از خطر ابتلا به سرطان پستان برحذر نيستند

دکتر جنگجو با بيان اين که «روز بروز آمار ابتلا به سرطان پستان در کشور به آمار جوامع غربي نزديک‌تر مي‌شود»، گفت: اين درحاليست که وجه تمايز سرطان پستان در کشور ما نسبت به کشورهاي پيشرفته اين است که سن ابتلا 10 سال جوان‌تر است و بنابراين فاکتور سن در کشور ما خوشبينانه نيست و حتي زنان جوان هم دور از خطر ابتلا به سرطان نيستند!

در درمان‌هاي آينده، ديگر منتظر مشکل در بيمار نمي‌شويم

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد خاطرنشان کرد: در درمان‌هاي آينده، ديگر منتظر مشکل در بيمار نمي‌شويم، و در سن خاصي از خانم‌ها دعوت مي‌کنيم که به پزشک مراجعه کنند و زير نظر برنامه‌هاي بيماريابي سرطان پستان قرار گيرند/س 


 

برچسب ها: آسیب ، بیمار ، سرطانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.