سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریزه‌کاری‌های مهريه برای زنانی که حقشان را می بخشند

من مهر خود را به تو بخشیدم، در این حالت همانند ساير اشكال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهريه به طور کلی از بین نمی‌رود و زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه كند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،وقتی چیزی را به دیگری می بخشیم، شاید تصور اینکه پشت این بذل و بخشش چه مباحث حقوقی و قضایی نهفته برای‌مان دشوار باشد؛ اما نباید فراموش کرد که بخشیدن یک مال مترادف با انعقاد عقد هبه است و این قرارداد شرایط خاصی دارد.

عقد هبه بسیار مورد بررسی قرار گرفته است؛ اما هنوز در عمل مشکلاتی درباره این قرارداد به وجود می‌آید که جای بحث و بررسی دارد؛ مثل اینکه تکلیف رجوع از هبه در فرضی که هبه‌نامه سند رسمی است چه می‌شود؟ یا اینکه آیا زوجه می‌تواند مهریه خود را ببخشد و بعد از آن رجوع کند؟

یک وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با «حمایت» به بررسی عقد هبه می پردازد و می گوید: براساس ماده 795 قانون مدني، هبه عقدي است كه به موجب آن يك نفر مالي را به رايگان به شخص ديگري تمليك مي كند؛ به عبارت ديگر او مال خود را به طور مجاني به ملكيت ديگري در مي آورد.

سعدالله فغان‌نژاد ادامه می دهد: در اين عقد سه طرف وجود دارد: واهب، متهب و عين موهوبه؛ واهب كسي است كه مالش را تمليك مي كند، متهب كسي است كه مال به ملكيت او در مي آيد و عين موهوبه هم مالي است كه مورد هبه واقع مي شود.

دریافت مال، لازمه وقوع عقد هبه

 طبق قانون، عقد هبه واقع نمی‌شود، مگر با قبول متهب و قبض او. با توجه به اين تعريف، مادامي كه متهب مال را قبض (دريافت) نكرده باشد، عقد هبه منعقد نشده است؛ بنابراين رجوع هم موضوعيت نمی‌یابد و واهب می‌تواند هر زمان كه بخواهد آن مال را پس بگيرد.

 اگر عقد هبه منعقد و عين موهوبه هم قبض شده باشد، واهب در صورتي می‌تواند از عقد رجوع كند و مال موهوبه را پس بگيرد كه دو شرط محقق شده باشد: 1-عين موهوبه موجود باشد 2- حق رجوع واهب از بين نرفته باشد.

شرط اول كه روشن است؛ چنانچه عين مال از بين رفته باشد؛ ديگر امكان رجوع وجود نخواهد داشت. بر اساس شرط دوم در چهار صورت واهب حق رجوع نخواهد داشت:

1- در صورتي كه متهب پدر يا مادر يا اولاد واهب باشد
2- در صورتي كه هبه معوض و عوض هم داده شده باشد؛ یعنی واهب در قبال هبه مال خود به متهب از او مالي دريافت كرده است.
3- در صورتي كه عين موهوبه از ملكيت متهب خارج يا به ملكيت ديگري درآمده باشد 4- در صورتي كه در عين موهوبه تغييري حاصل شده باشد.

مزیت هبه نامه‌های رسمی

هبه‌نامه رسمي داراي فوايد بيشتري نسبت به ساير اشكال هبه‌نامه دارد.هبه‌های با سند رسمی (هبه‌نامه‌هاي رسمي) داراي يك مزيت به خصوص هستند؛ مزيتي كه تنها مختص به آنها است و در دیگر انواع هبه‌ها يافت نمی‌شود.

در مورد هبه‌نامه‌هاي رسمي امکان انکار و تردید وجود ندارد؛ بنابراین هیچ‌یک از خواهان و خوانده نمی‌تواند مدعی شود که در صحت و اصالت سند مزبور مردد است؛ چرا که این ادعا از نظر قانونی پذیرفتنی نیست.

اما در مورد هبه‌نامه‌هاي غیر رسمی یا عادی ادعای انکار و تردید مسموع خواهد بود و با طرح هر یک از دو ادعاي انكار يا ترديد دادگاه موظف می‌شود تا بدون تعلل سند را مورد بررسی قرار دهد و بعد از دقت فراوان در مورد اعتبار آن حكم كند.

این در حالی است که ثبت هبه‌ نامه‌ها در دفاتر اسناد رسمي اجباري نیست.همه هبه‌نامه‌هایی كه مطابق با شرایط مذکور در قانون تنظیم شده باشند (چه با سند رسمي و چه بدون آن) به هر حال قابل استناد در محاكم دادگستري هستند؛ به عبارت دیگر هر هبه‌ای که به صورت قانونی تنظیم شده باشد ولو اینکه طي سند عادی باشد قابل استناد در دادگاه است؛ اما چه بهتر که این سند رسمی باشد

رجوع از هبه


گفتنی است که می‌توان از هبه‌هایی كه به صورت رسمي به ثبت رسیده‌اند، نيز رجوع كرد. براي رجوع از هبه‌نامه، واهب به دادگاه حقوقي مراجعه و دادخواست ارائه می‌کند. در محکمه نیز يكي از اين دو حالت ديده می‌شود: نخست اینکه هبه ثبت شده و داراي سند رسمی است.

در این حالت واهب بدون اینکه نیاز باشد هبه را به اثبات برساند درخواست رجوع خود را مطرح می‌کند. اما دیگری، زمانی است که هبه به صورت رسمی به ثبت نرسیده است. (هبه‌نامه عادی یا هبه شفاهی).

در این حالت واهب مکلف است تا در دادگاه نخست انعقاد عقد هبه را به اثبات برساند آنگاه اعلام کند که می‌خواهد از عقد رجوع کند. این وکیل دادگستری این نکته را متذکر می‌شود که در هر دو حالت فوق‌الذکر واهب موظف است تا با استفاده از ادله اثبات دعوا نشان دهد که از حق رجوع برخوردار است. ادله اثبات دعوا عبارتند از: اقرار، سند كتبي، شهادت، امارات و قسم.

هبه مهریه


 آيا زني كه مهر خود را به همسرش هبه كرده است می‌تواند از هبه خود رجوع و مهر خود را به صورت مجدد مطالبه كند يا خير؟

لازم می‌دانم تا سه حالت را از یکدیگر تفکیک كنم حالاتی که پيرامون موضوع مهر مطرح می‌شوند و به دلیل شباهت در ظاهر در بسیاری از اوقات از سوی مردم مورد اشتباه قرار می‌گیرند.

حالت اول زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می‌کند. به این بیان که می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهي داشت؛ این بیان باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود.

حالت دوم زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل می‌کند. بذل مهر در طلاق‌های خلع و مبارات انجام می‌شود، به این صورت که زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می‌خواهد كه طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغي و کان‌لم‌یکن خواهد شد.

حالت سوم زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می‌کند. به این بیان که می‌گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند ساير اشكال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهريه به طور کلی از بین نمی‌رود؛ چراکه زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه كند.

براي مثال ما به عنوان واهب به متهب اعلام می‌کنیم که قصد داریم از هبه فیمابین رجوع کنیم.
چنانچه هبه‌نامه ما رسمي باشد يا اينكه عادي و شفاهي باشد اما طرف مقابل رجوع را نپذيرد؛ مجبور می‌شویم تا با مراجعه به محکمه صالح، حکم دادگاه را مبنی بر رجوع دریافت کنیم.

حکم قطعی دادگاه مبنی بر رجوع به نوعی به منزله ثبت رجوع است، پس دیگر نیازی نیست تا رجوع را در دفتر اسناد رسمی نيز به ثبت برسانیم؛ چراکه حکم دادگاه اگر داراي اعتبار امر مختوم باشد معتبر خواهد بود.

شرط عدم رجوع از هبه

 اگر طرفين عقد هبه در «عقد خارج لازمي» بر عدم رجوع از هبه فيمابين شرط كرده باشند، هبه مزبور غيرقابل رجوع خواهد بود، اما اگر عدم رجوع را به صورتي غير از حالت فوق‌الذکر، شرط كرده باشند امكان رجوع از آنها ساقط نمی‌شود و همچنان پابرجا می‌ماند.

منظور از عقد خارج لازم عقدي است غير از عقد هبه فيمابين طرفين. اين عقد از نوع عقود لازم است به اين معنا كه هیچ‌یک از طرفين عقد نمی‌توانند در هر زمان كه بخواهند آن را به صورت یک‌طرفه برهم بزنند. در بيان مثال براي عقود خارج لازم می‌توان به دو عقد خريد‌وفروش و اجاره اشاره كرد.


 توجه به چند نکته مهم

اولا در مورد هبه‌نامه هاي رسمي امکان انکار و تردید وجود ندارد؛ بنابراین هیچ‌یک از خواهان و خوانده نمی‌تواند مدعی شود که در صحت و اصالت سند مزبور مردد است. ثانیا می‌توان از هبه‌هایی كه به صورت رسمي به ثبت رسیده‌اند، رجوع كرد؛ بنابراین ثبت رسمی هبه دلیل بر این نمی‌شود که نتوان از آن رجوع کرد.

ثالثا زمانی که هبه به صورت رسمی به ثبت نرسیده است (هبه‌نامه عادی یا هبه شفاهی) در این حالت واهب مکلف است تا در دادگاه نخست انعقاد عقد هبه را به اثبات برساند، آنگاه اعلام رجوع از هبه کند؛ اما در هبه ای که مستند به سند رسمی است اثبات هبه لازم نیست.

رابعا زمانی که زن می‌گوید: من مهر خود را به تو بخشیدم، در این حالت همانند ساير اشكال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهريه به طور کلی از بین نمی‌رود و زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه كند.

برچسب ها: هبه ، مهریه ، زن ، حقوق ، باشگاه ، شبانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۶
در انتظار بررسی: ۰
زهرا
۰۱:۲۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۸
دوساله مهریم رو بخشیدم و بنا ب دلایلی الان پشیمونم و میخوام ازهمسرم دوبارع تقاضای مهرم بکنم ایا خیانت مکررهمسر ب این مبنی هست ک مهربخشیده شدع رو بازگردونه
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
خیر
محمدصالح
۱۰:۱۰ ۲۰ تير ۱۳۹۸
ایاحتمابایدمهریه تومهظربخشیده بشه ودستی وباشاهدنمیشه؟
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۱ مهر ۱۳۹۷
زنها ازمهریشون نمی گذرن مردا بهشون زور میگن وازروناچاری مجبور میشن ازمهرشون بگذرن خداازشون نگذره الهی همون مهریه من تواین دنیا ماربشه بیفته جون شوهرم وتو اون دنیاعقرب بشه بیفته به جونش من ازش نمیگذرم خداهم ازش نگذره
زهزه محمدخانیها
۱۸:۱۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
من ازروی ناچاری بابخشیدن مهریه ام طلاق توافقی گرفتم والان 9ماه میگذره میخواستم بدونم احتمال درخواست مجدد دارم برای مهریه یاخیر؟؟
دنیا
۲۲:۵۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
ممنون از نظراتتون اما بگم بعضی زنان که مهریشونو ب هر دلیل میبخشن. حتما طرفش ی نامرده
حميد
۰۶:۰۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
ببخشيد از خدايمان بترسيم مهريه جزء حق الناس است ،دنبال اين هستيم كه حق خانم هايمان را پايمال كنيم،سخت ميگيريم وآزار ميدهيم تا همسرانمان مجبور به طلاق خلعى شوند.سرم به درد آمد انگار قيامتى نيست
حميد
۰۶:۰۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
ببخشيد از خدايمان بترسيم مهريه جزء حق الناس است ،دنبال اين هستيم كه حق خانم هايمان را پايمال كنيم،سخت ميگيريم وآزار ميدهيم تا همسرانمان مجبور به طلاق خلعى شوند.سرم به درد آمد انگار قيامتى نيست
ناشناس
۱۹:۱۵ ۰۲ تير ۱۳۹۷
جدی میگی!
مخاطب
۲۱:۲۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۷
سلام اگر زن در دفترخاته اسنداد رسمی بنویسد که مهریه خود را بذل کرد و بذل به مابذل را از خود ساقط نمود ایا باز امکان رجوع دارد؟
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
سلام خدمت شما
اگه زنی مهرش را که یک خونه است در طول زندگی به نام مردش کرده باشه و بعد از چند سال مرد بره ازدواج کنه آیا زن می تواند مهریه اش را بگیرد؟؟؟
ناشناس
۰۷:۲۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
سلام واقعاگیج شدم
من یکساله زنموطلاق دادم ودوتابچه هم داریم،مهریشوهم دادم که چندماه مونده بودتموم بشه اومدبقیه مهریشو بخشید،حضانت بچه هاهم بامنه،هرچندپیش مادرم هستن،چون من بعددوماه که طلاقش دادم ازدواج مجدد کردم،
حالابعدیکسال همسرسابقم پشیمون کرده ومیگه بخاطربچه هابرگرده،واقعیتش خودم راضی نیستم چون الان زندگیم خوبه خداروشکر،
میخاستم بدونم اگه من بیارمش دوباره مهریش برمیگرده یانه؟لطفاکمک کنید
ناشناس
۰۱:۳۳ ۱۷ آبان ۱۳۹۶
سلام هزینه مهر ۱۱۴ سکه چقدره هرکی میدونه نظر بده لطفا
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
به نرخ امروز نزدیک 500 میلیون
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۴ آبان ۱۳۹۶
سلام من اگر بخواهم طلاقمو از شوهرم بگیرم و با اون نمیتونم زندیگی کنم دارم احساس گناه میکنم اگر مهریمو ببخشم طلاقمو راحت بهم میدن؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۴ آبان ۱۳۹۶
سلام هزینه مهر ۱۱۴ سکه چقدره هرکی میدونه نظر بده لطفا
علی
۲۱:۳۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
همسرم دوسال قبل مهرشو به بنده بخشید و عنوان کردکه هیچگونه ادعا واعتراضی دراینده نخواهد داشت تااینکه پارسال من وبچه یکسالمونوول کرد ورفت مهرشوگذاشت اجرا بعدمدتی کم من باخبرشدم رفتم اون برگه عادی اقرانامه روتوجلسه دادم که ایشون انکارکردن وگفتن ساختگی وجعلی هستش وازش شکایت کردم به عنوان جعل وبنده هم شکایت کردم برای تایید وتنفیذاقرارنامه که دردادگاه کیفری کارشناسی شد برگه ومنع تعقیب صادرشدوبعداعتراض دوباره قطعی شد وهمچنیین دادگاه حقوقی بعثت تایید تنفیذ این برگه رو هم حکم داد ودوبارجلسه مهریه برقرارشد وتوجه به گفته های همسرم ووکیلش وهمچنین گفته های من ورای قطعی کیفری همچنین رای قطعی تایید تنفیذ باتوجه به مواد 197قانون دادرسسی و289و806 قانون مدنی حکم به بطلان دعوی همسرم نسبت به مهریه داد که الان دوباره یه وکیل دیگه گرفته و حالا رورای اعتراض گذاشته وبه ماده 795 و800و803اسنادکرده ورجوع نسبت به مابذل کرده وگفته هبه انجام شده و دصورتی حکم قاضی ابرارتشخیص داده ومن یک هفته دیگه مهلت دارم لایحه دفاعیموبدم باید چکار کنم میتونیید کمکم کنید
ناشناس
۰۱:۱۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۶
بله می تونید بگیری
ش
۱۵:۳۴ ۲۷ شهريور ۱۳۹۶
سلام با تهدید 3 سال پیش مهریه ام را گرفتن که مجبور شدم ببیخشم میخواستم ببینم میشه پس گرفت؟ متاسفانه برگه اش هم دست خانواده همسرم هست. و من نمی دونم چکار می تونم بکنم
عاطفه
۱۷:۵۸ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
خواهرم توی دفتر رسمی کل مهریه اش باتهدید بخشیده..ایا میشه مهریه رو برگشت داد؟؟؟لطفا جوابمو بدین
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۷ شهريور ۱۳۹۶
ممنون میشم جواب این خانم را بدهین چون برای من هم همین اتفاق افتاده می خوام ببینم میشه پس گرفت؟
سعید
۱۶:۵۷ ۱۴ مرداد ۱۳۹۶
با سلام
مهریه همسر بنده 1000 سکه بود. با توافق همسرم و طی یک دست خط توسط همسرم تعداد 886 عدد سکه رو به من بذل و بخشش کردن. و نوشتن که در اینده هیچ ادعایی در این مورد نداشته باشن. ایا باز میتونه مهریه بخشیده شده رو ارجاع بده؟؟؟
ممنون از راهنماییتون
ناشناس
۲۰:۳۷ ۳۱ تير ۱۳۹۶
خیر
ناشناس
۲۰:۳۷ ۳۱ تير ۱۳۹۶
خیر
ناشناس
۰۳:۲۰ ۲۸ تير ۱۳۹۶
سلام من ی نامه دستی ب شوهرم دادم ک
اینجانب ...فرزند..ش.ش...تاریخ تولد ..مهریه خودم را بخشیدم وهیچ گونه طلبی ازآن ندارم .امضا واثرانگشت زدم
حالا من میتونم مهریمو ب اجرابزارم
محسن
۲۱:۰۳ ۲۳ تير ۱۳۹۶
سلام
خانم بنده طی یک سند غیر رسمی با این متن که:
اینجانب خانم......فرزند....به ش ش... در کمال سلامتی تمام مهریه خود را به آقای .... فرزند.. . ش ش بخشیدهام و از تاریخ .... هیچ گونهادعای از زندگی آقای..... ندارم
امضا..... تاریخ........ ساعت...
عنایت بفرما که این نوع سند حضور دادگاه از کدوم گروه فنوان میشه.
با تشکر فروان از راهنمایی شما
محمد مهدی
۰۷:۰۱ ۱۶ تير ۱۳۹۶
باسلام
شما در بند (دریافت مال لازمه وقوع عقد هبه) نوشته اید که(طبق قانون،مادامي كه متهب مال را قبض (دريافت) نكرده باشد، عقد هبه منعقد نشده است؛ بنابراين رجوع هم موضوعيت نمی‌یابد و واهب می‌تواند هر زمان كه بخواهد آن مال را پس بگيرد.)معمولا مهریه بصورت دین در سند نکاحیه نوشته میشود پس مهریه دین میباشد نه عین و طبق ماده 289 قانون مدنی امده که هر گاه داین دین خود راببخشد در حکم ابرا قرار گرفته ودیگر حق رجوع ندارد لذا طبق این ماده قانونی بازهم زوجه میتواند مهریه ی خود را که بصورت دین میباشد بعد از بخشش رجوع و طلب کند. خواهشن با ماده قانونی جواب دهید
ناشناس
۰۲:۰۴ ۰۷ خرداد ۱۳۹۶
اگر كسى در زندگى و در شرايط عادى مهر خود راببخشد؛ نفقه به او تعلق ميگيرد؟؟؟
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام هزینه مهر ۱۱۴ سکه چقدره هرکی میدونه نظر بده لطفا
مونا
۱۷:۱۰ ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
سلام من ٥ماه پيش طلاق گرفتم و مهريه أم را بخشيدم ،الان پشيمون شدم ايا راهي وجود درارد حداقل نصف مهريمو بگيرم
ناشناس
۰۴:۵۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۵
من ۱۱۴سکه مهر همسرم بود و مهریشو به اجرا گذاشت با اخطار شورای حل اختلاف هردو به شورا رفتیم وانجا توافق کردیم که پانزده ملیون بهش پرداخت کنم ویک سفر کربلا ببرمش سفر کربلا که قبلا برده بودم پانزده ملیون را هم پرداخت کردم دادگاه هم رای صادر کرد ایا میتونه بقیه مهر را که بخشیده دوباره مطالبه کنه
ناشناس
۰۴:۵۰ ۱۲ اسفند ۱۳۹۵
من ۱۱۴سکه مهر همسرم بود و مهریشو به اجرا گذاشت با اخطار شورای حل اختلاف هردو به شورا رفتیم وانجا توافق کردیم که پانزده ملیون بهش پرداخت کنم ویک سفر کربلا ببرمش سفر کربلا که قبلا برده بودم پانزده ملیون را هم پرداخت کردم دادگاه هم رای صادر کرد ایا میتونه بقیه مهر را که بخشیده دوباره مطالبه کنه
شاهرخ
۱۵:۲۵ ۲۵ بهمن ۱۳۹۵
سلام
ما تازه ازدواج کردیم حالا خانمم میخواد مهریه اش رو از 500 تا سکه بکنه 14 تا ، از نظر حقوقی مشکلی نداره ؟
آیا همون قضیه بخششه یا فرق میکنه ؟
ممنون
وکیل دادگستری
۱۳:۳۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
در دفتر اسناد رسمی ذمه شما را نسبت به مابقی مهریه ابرا کند
امین
۰۰:۳۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۵
همسرم دوسال قبل مهریه رادرمحضر بخشیده بجز پنج سکه،حالا طلاق میخواهدوادعای رجوع به کل مهریه اش رادارد.ایا قانونی است؟من حق امتناع یااعتراض دارم.لطفا راهنمایی کنید.۱۸سال ازازدواجمان میگذرد.
وکیل دادگستری
۱۳:۳۲ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
خیر نمی تواند مطالبه کند
ناشناس
۰۷:۲۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۵
سلام من اگر بخواهم طلاقمو از شوهرم بگیرم و با اون نمیتونم زندیگی کنم دارم احساس گناه میکنم اگر مهریمو ببخشم طلاقمو راحت بهم میدن؟؟؟؟
وکیل دادگستری
۱۳:۳۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
توافق کنید در قبال بذل مهریه طلاق بگیرید
ناشناس
۲۱:۳۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۵
سلام من چند سال پيش در ازاي حضانت فرزندانم مهريه ام را در دفتر ثبت بخشيدم اما طلاق صورت نگرفت و دوباره به زندگي ادامه دادم آيا ميتوانم مهريه ام را برگردانم؟
وکیل دادگستری
۱۳:۳۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
خیر
ناشناس
۰۲:۰۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
سلام،من 3سال ازدواج کردم،حدود یک سال و نیم پیش بنا ب دلایلی شوهرم در دفتر وکیلش از من یک نوشته با دست خط خودم و امضا و انگشت در خصوص بخشش مهریه گرفت،و الان ان برگه را به عنوان مدرک تحویل دادگاه داده است،ایا میتوانم ان برگه را رد کنم؟تکلیف مهریه چه میشود؟الان من 6ماهه خانه پدرم هستم تا مشخص شدن تکلیف از طرف دادگاه،در این زمان نفقه چه میشود؟
ناشناس
۰۶:۴۱ ۰۶ تير ۱۳۹۵
خانمم تو یه سند عادی دوبار اقرار کرده که کل مهرمو گرفتم ودر اخر گفته که دراسرع وقت میام در دفتر خانه میبخشم و امضا وسر انگشت هم زده الان پنج سال گذشته طی وکالتنامه که گرفته رفته خودش طلاق گرفته حال دادخواست داده که اون نوعی هبه است وکل مهریشو میگه میخوام البته رای اول به نفع من بود ایشون رفته تجدنظر زده هنوز دادگاه نرفتم ده روز مهلت دارم چیکار باید بکنم باتشکر هرچه سریع جواب بدین ممنون میشم
ناشناس
۰۰:۴۵ ۰۲ تير ۱۳۹۵
سلام. خداییش گیج کننده بود. چرا اینجوریه قوانین ایران. اولا نصفش عربیه بجای زبان رسمی و ادم درست نمیفهمه. دوما واظح نیست و با یه جزئات نلمشخص و بیزبط همه چی یهو عوض میشه
خواهش دارم حداقل اخر مطلب یه خلاصه و نتیجه به فارسی روان بزارین.ممنون از زحمتتون
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۴
چرا گیج شدین خوب توضیح داده که من متنی که مهریه دیگه قابل بازگشت نباشه رو عینن از متن بالا میارم((((. به این بیان که می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهي داشت؛ این بیان باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود.
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۴
سلام واقعا گیجمون کردین خانم من میخواد ببخشه یه کلام بگین چجوری ببخشه که امکان رجوع نداشته باشه ممنون میشم حالا که میخواد ببخشه یه راه بزارین جلوی پای من که سند درست و درمون داشته باشم این زندگی هیچیش معلوم نیست
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۴
گیجمون کردید یک کلام بگین چطوری میشه که زنها میبخشنش مگر مرداشون چکار میکنن