به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام ابوترابی بعد از ظهر امروز در نشست آگاهی برای خلق حماسه در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: تجربه چهاردوره حضور در نهاد قانون گذاری و ارتباط بنده با نهادهای سیاسی نظام، در طول انقلاب بیانگر این است که دستگاه اجرایی از ظرفیت استثنایی برای توسعهی کشور برخوردار است. اگر دستگاه اجرایی گفتمان انقلاب اسلامی را درک کند و عظم و ارادهی لازم برای تحقق این گفتمان را داشته باشد، کشور به سرعت به سمت قلههای برتر حرکت خواهد کرد، یکی از علل چالشهای فراروی کشور، به خصوص در مسائل اقتصادی زاویه گرفتن دستگاه اجرایی با گفتمان انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه باید رویکرد نظام و دولت واحد باشد افزود: اگر در دوران دفاع مقدس این رویکرد واحد وجود نداشت با مصائب بیشماری روبرو میشدیم. زاویه این نگاه نقش کلیدی در ایجاد چالش فراروی نظم دارد.
عضو هیئت عالی حل اختلاف قوا در خصوص حوزه عملکرد اضافه کرد: اگر دستگاه اجرایی با رویکرد گفتمان انقلاب هماهنگ شود از بالاترین کارایی برخوردار خواهیم شد، عملکرد و مدیریتی کارآمدی دارد که بر مبنای اصول مستقر شود. یکی از این اصول دانش است هر تصمیمی باید از پشتوانه کارشناسی و علمی برخوردار باشد، برای این باید با نخبگان علمی و سیاسی ارتباط معنا داری ایجاد کرد. لذا دولت یازدهم باید در بالاترین سطح ارتباط خود را با نخبگان ارتقاء دهد و در همین راستا به خرد جمعی احترام بگذارد.
وی یکی دیگر از نیازهای کشور را اصلاح عملکردها دانست و اظهار داشت باید تصمیمها را بر علم و دانش و اصول اخلاقی مطرح کرد، علاوه بر این نمیتوان تصمیم درست را با تحکم بر دیگران تحمیل نمود. در نظام مدیریت دینی دستور میدهم باید اطاعت کنی معنا ندارد، باید با مدیریت با علم و اخلاق مخاطب را اقناع کرد. و پس از آن با بالاترین انگیزه در این مسیر گام برداشت. و این ترجمه همان شعار پاک باش و خدمتگذار است.
ابوترابی با تأکید بر اینکه به گمان بنده میتوان گرههای کشور را با منطق مبتنی بر علم و اخلاق و با اعتقاد به گفتمان نظام گشود، افزود: باید چالشها را به یک مسیر هموار و تهدیدهای را به فرصت تبدیل نمود، امروز ما نیازمند یک تحول جدی هستیم، تحول در اعمال مدیریت و عملکرد. اگر ما به آینده امید داریم و دههی چهارم را دههی پیشرفت و عدالت مینامیم، به دلیل ظرفیت علمی است که در طول سه دههی عمر انقلاب به دست آمده است.
وی در خصوص رویکردهای اقتصادی مطلوب یادآور شد: امروز اقتصاد مطلوب مبتنی بر مواهب الهی نیست. کشورهایی وجود دارند که یک ریال از مواهب الهی بهره ندارند، حتی اقتصاد مطلوب مبتنی بر کارآیی هم نیست بلکه اقتصادی مناسب است که بر نوآوری علمی استوار باشد.
نامزد یازدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری در خصوص یک سؤال که چرا اصولگرایان در نقد دولت فعلی بسیج شدهاند گفت: بنده خیلی رویکرد نقادانه ندارم، اگر قرار باشد که در مقام نقد قرار بگیریم، باید نقد متقن و منصفانهای داشته باشیم.
وی همچنین در خصوص ویژگیهای مطلوب رئیسجمهوری آتی اظهار داشت میتوان با بهرهگیری از ظرفیتهای کشور آینده را بهتر ساخت، اولین مؤلفه رئیس جمهور مطلوب شناخت مسائل کشور است، بنده با وجود حضور در چهار دوره مجلس و به خاطر عضویت در کمیسیون تلفیق و تدوین برنامهی پنجم توسعه و همچنین تدوین بودجهی سالانه در شرایط فعلی کشور اشراف دارم.
ابوترابی اضافه کرد نظام بودجهریزی از مسائل کلیدی است که رئیس دولت باید از آن آگاه باشد بنده در طول ادوار مجلس در جریان نظام بودجهریزی قرار داشتم و بر این اعتقادم یکی از قدمهای بلند در ایجاد تحول نظام بودجه ریزی است. نظام بودجه ریزی باید به سمت بودجه عملکردی پیش برود، علاوه بر این بدون هماهنگی قوا هیچ کاری پیش نخواهد رفت. مدیر اجرای توانا باید از قابلیت بالایی برای مدیریت مبتنی بر علم و اجماع سازی برخوردار باشد، سابقه مدیریت در مجلس و دانشگاه این کارنامه را فرا روی همه کسانی قرارداده که در عرصهی مدیریت بنده بودهاند. عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد، در مجلس هفتم به این نتیجه رسیدیم که باید با توجه به ظرفیتهای قاره آسیا یک نهاد سیاسی شکل گیرد و در نهایت با تلاش بنده مجمع مجالس آسیایی با حضور نمایندگان پارلمانهای چهل کشور مانند ترکیه، سوریه و چین شکل گرفت.
وی در پاسخ به سؤالی درباره راهبردهای سیاست خارجی گفت: امروز کم نیستند کسانی که فکر میکنند مشکل ایران و آمریکا بر سر موضوع هستهای است، در آغاز انقلاب ما به دنبال انرژی هستهای نبودیم، اما آمریکا جنگ تحمیلی را علیه ایران به راه انداخت، امروز ادبیات حاکم بر جهان زبان زور است و باید در این عرصه نظام را به بالاترین سطح اقتدار سیاسی و اقتصادی برسانیم. سیاست خارجی ما سیاست بازدارندگی است و مبتنی بر ظرفیتهای ملی. قدرت امنیتی و دفاعی است و باید از منافع ملی با قدرت و منطق دفاع کنیم و ظرفیت دستگاه دیپلماسی را در صحنهی بینالمللی ارتقاء ببخشیم و اجازه ندهیم اجماعی علیه ایران در صحنههای بینالمللی شکل بگیرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی که برای اجرای شعارها چه تظمینی وجود دارد گفت: امیدواریم با تکیه بر اصول و مبانی علمی و دینی و کنترل نفت قدم برداریم.
ابوترابی در پاسخ به یک سؤال اقتصادی دیگر گفت: نظام اقتصادی غرب مبتنی بر علم نیست، منطقهی یورو با قدرت سیاسی آمریکا و اروپا حفظ شده است وگرنه هر لحظه در حال فروپاشی است. بنده به خاطر ندارم دولتهای قبلی به طور شفاف در قطع رابطهی بودجه و درآمدهای نفتی تأکید کرده باشند. فروش نفت درآمد نیست و ارزش افزودهای برای اقتصاد فراهم نمیکند، کشور را باید با درآمد حاصل از تولید کالا و خدمات اداره کرد، همانطور که در سالهای گذشته میتوانستیم حداقل ۵۰درصد از درآمد حاصل از فروش نفت را به صندوق توسعه ملی یا حساب ذخیره ارزی هدایت کنیم و برای اداره کشور از درآمدهای دیگر استفاده کنیم. بنابراین باید بودجه سال ۹۳ را با کمترین وابستگی به نفت تدوین کرد.
وی افزود: علاوه بر این امروز بیش از چهارصدهزار میلیارد نقدینگی در شبکهی بانکی وجود دارد و میتوانستیم همین نقدینگی را که عامل تورم است به سمت تولید هدایت کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که وزیر اقتصاد شما چه کسی خواهد بود؟ گفت: کسی که از بالاترین ظرفیت تعامل با مجلس برخوردار باشد و دارای تعهد، دانش و انگیزه برای خدمت باشد به اعتقاد بنده وزیر اقتصاد مطلوب است.
نائب رئیس مجلس، با اشاره به اینکه در سالهای اخیر دچار انحراف نقدینگی بودهایم گفت: رسالت بانک مرکزی این است که با استقلال کامل تنها در راستای حفظ ارزش پول ملی، حفظ ذخائر ارزی و در جهت هدایت نقدینگی به سمت تولید و جلوگیری از افزایش داراییهای خارجی بانک مرکزی اقدام کنند.
رئیس کل بانک مرکزی نباید حتی یک دستور من را بپذیرد
وی در پاسخ به سؤالی درباره ی نامزدی هاشمی و روحانی با اشاره به بیانات رهبری گفت: بنده در خصوص افراد اظهار نظر نمیکنم، اما باید تمام سلائق سیاسی در عرصه انتخابات حضور داشته باشند.
ابوترابی درباره چالشهای بین المللی به وجود آمده در منطقه گفت: یکی از صحنههای رویارویی ما با آمریکا مسئلهی سوریه است، دربارهی رژیم صهیونیستی نیز موضع ما روشن است. این رژیم یک رژیم جعلی است که سرزمین فلسطین را غصب کرده و با حمایت غرب آن را در اختیار گرفته. نگاه ما آزادی فلسطین و بازگشت همه فلسطینیان به سرزمینشان است. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند در فلسطین باید نظامی حاکم شود که مورد قبول اکثریت فلسطینیان باشد چه مسلمان و چه کلیمی. درباره هولوکاست هم باید گفت: اینکه هرگونه پژوهش در مورد این مقوله در غرب به عنوان یک رفتار غیرمجاز تلقی می شود به این معنی است که نمیخواهند افسانهای را که خلق کردهاند برای جهانیان شفاف شود.
وی همچنین دربارهی موضوع مذاکره با آمریکا اظهار کرد: مشکل ما رابطه یا عدم رابطه نیست، مشکل زیادهخواهی نظام سلطه است که باید با استحکام نظام و اقتدار سیاسی و اقتصادی از منافع خود دفاع کنیم.
نامزد یازدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری، در خصوص اجماع نامزدهای اصولگرا اظهار کرد: انشاءالله در روزهای آینده به سمتی میرویم که اصولگرایان به یک اجماع قابل قبول خواهند رسید و بر اساس آن عمل خواهند کرد، توصیه بنده به کاندیداها این است که در چهارچوب اصول اخلاقی حرکت کنید و از تخریب یکدیگر بپرهیزید.
وی در پاسخ به سؤالاتی در خصوص جریان انحرافی و حوادث پس از انتخابات گفت: در هر عرصهای باید مراقب باشیم، جریانهایی که به ارزشهای انقلاب اسلامی وفادارند به عرصههای مدیریتی راه پیدا کنند، انسان باید همواره مراقب باشد که منحرف نشود. درباره مسائل پس از انتخابات نیز نگاهم این بود که در فضای غبار آلود نمیتوان حقیقت را تشخیص داد. لذا تلاش کردم با گفتگو در جهت شفافسازی فضا راه را هموار کنم.
ابوترابی دربارهی اتفاقات پیشآمده در روز استیضاح وزیر کار و تنش بوجود آمده میان مجلس و دولت گفت: آن اتفاق یک خطای استراتژیک بود که رهبری آن را به درستی تبیین نمودند. بنده از تمام توانم برای اینکه آن حادثه رخ ندهد استفاده کردم و با افراد مؤثر در آن جریان گفتگو کردم اما مجموع مذاکرات بنده به نتیجهی مطلوب نرسید.
گفتنی است حجت الاسلام ابوترابی پیش از آغاز این مراسم در مزار شهدای گمنام واقع در این دانشگاه حاضر شد و یاد و خاطرهی ۸سال دفاع مقدس را گرامیداشت.
انتهای پیام/