سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باهنر در دانشگاه خواجه نصير:

نرخ بیکاری در کشور خجالت‌آور است

کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری دوره یازدهم گفت: شاید برخی بخواهند تحریم‌ها را دلیل اصلی مشکلات اقتصادی بدانند، اگرچه تحریم‌ها موثر بوده، اما بیش از 60 درصد مشکلات فعلی ناشی از سیاست‌های اشتباه و تاکتیک‌های سینوسی پرهزینه است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، "محمدرضا باهنر" کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری، بعد از ظهر امروز (سه شنبه) در نشستی که در دانشگاه خواجه نصیرالدین توسی برگزار شد، با اشاره به تحولات اقتصادی کشور گفت: ما شاهد تورم نقطه به نقطه 38 درصد بودیم که در 20 سال گذشته یک رکورد محسوب می‌شود.

وی نرخ بیکاری در کشور را خجالت‌آور توصیف کرد و در خصوص تحریم‌ها افزود: شاید برخی بخواهند تحریم‌ها را دلیل اصلی مشکلات اقتصادی بدانند اگرچه تحریم‌ها موثر بوده، اما بیش از 60 درصد مشکلات فعلی ناشی از سیاست‌های اشتباه و تاکتیک‌های سینوسی پرهزینه است.

 وی ادامه داد: امسال ما دو انتخابات همزمان داریم و یکی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و دیگری انتخابات ریاست جمهوری که به دلیل پررنگ بودن انتخابات ریاست جمهوری، نباید از انتخابات شوراها غافل شویم. کاندیداها باید علاوه بر برنامه‌های خود کارنامه نیز ارائه دهند تا بتوان آن را تحلیل کرد.

باهنر افزود: در بعد اقتصاد، شاخص‌های مهمی مثل رشد اقتصادی، سطح عمومی قیمت‌ها، اشتغال و ضریب جینی وجود دارد که نشان‌دهنده وضعیت مردم کشور است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شما استاد لابی هستید، گفت: لابی یعنی تلاش برای همفکر کردن نیروهای اطراف خود تا آن‌ها قانع شده و با فکر یک نفر همراهی کنند. علما اگر بخواهند امر به معروف و نهی از منکر کنند باید لابی کنند. اگر لابی را معامله‌گری و کلاه‌برداری بدانیم، کار زشت و مذمومی است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه موضع خود را درباره فتنه 88 آقایان هاشمی، کروبی و موسوی بیان کنید، گفت: اگر شما در فضای مجازی دو کلمه باهنر و فتنه را جستجو کنید موضع گیری من نسبت به این قضیه را می‌فهمید. فتنه یک ظلم بزرگ بود که در کشور اتفاق افتاد، محور آن عدم توجه به قانون بود و سران فتنه توهّم خود را به یک اتهام تبدیل کردند.

وی افزود: در جریان فتنه 50 اصلاح‌طلب جدی داشتیم که همه خوش‌خیم بودند و بزرگ‌ترین کارمان این بود که از بین این افراد کسی به عنوان فتنه‌گر شناخته نشد.

عضو ائتلاف 5 گانه در پاسخ به این سؤال که شما گفته‌اید «دولت من، "دولت آقا اجازه هست؟" نیست»، منظور شما از این عبارت چیست، گفت: من معتقدم محور همه کارها قانون اساسی است و رئیس جمهور باید بر اساس قانون عمل کند. رهبری در کشور ما یک تعریف کاملاً حقوقی و شرعی دارد و می‌تواند جلوی اجرای قانون را بگیرد، ولی من نگران این هستم که شکست‌ها را گردن دیگری بیندازند و خیلی آقا اجازه باشد.

وی با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند دولت آینده باید نقاط قوت دولت قبل را داشته باشد و ضعف‌های دولت گذشته را نداشته باشد، گفت: دولت احمدی‌نژاد دولتی پرکار و کاملاً مردمی بود؛ شجاعت احمدی‌نژاد را در اجرای هدفمندی یارانه‌ها تحسین می‌کنم، اما سیاست‌های این دولت راهبردی نبوده و در بخشی از این سیاست‌ها دولت اشتباه کرده است. معتقدم پروژه هدفمندی یارانه‌ها غیرقابل اجتناب است و لازم است ادامه یابد.

نایب رئیس مجلس در باب سیاست خارجی گفت: باید یک سیاست توأمان لبخند و اخم داشته باشیم. من معتقدم سیاست‌های ما باید بیشتر لبخند با آغوش باز باشد.

وی با توجه به سخنان رهبری در چشم‌انداز 20 ساله و مذاکره با کشور آمریکا گفت: دست آهنی آمریکا از موضع قدرت و زورگویی است، اگر این دست آهنین به دست انسانی تبدیل شود و منافع ملی ما تهدید نشود می‌توانیم با این کشور مذاکره کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت در حل بحران‌های اقتصادی باید سیاست پولی را در اختیار سیاست‌های اقتصادی قرار دهد. چاره ما در قوه مجریه، کارآمدی یا ناکارآمدی است. ما باید مملکتی که گران اداره می‌شود را با هدایت‌گری سیستم دولتی چابک کنیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.