سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان/

همدان از استانهاي بحران‌زده از نظر منابع آب و بارندگي است

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي گفت: همدان جزء استان‌هاي بحران‌زده از نظر منابع آب و بارندگي است و به عنوان آزمونه در اجرای طرح نقشه جامع علمي كشاورزي انتخاب شده است.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ابراهيم كارخانه‌اي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه استان همدان در حوزه كشاورزي با مشكل منابع آب زیر زميني و آسماني مواجه است.

وی اضافه کرد: این مشکل تا حدی است که در سال گذشته همدان حدود 80 هزار تن برداشت گندم داشت ولي در سال جاري با وضعيت موجود حدود 50 درصد اين ميزان تحقق پيدا مي‌كند.

کارخانه ای در ادامه با بيان اينكه با دو مؤلفه اصلي بهره‌وري نيروي كار و سرمايه مي‌توان در قالب حماسه اقتصادي سال‌ها با دشمنان مقابله کرد، افزود: در كشور امكانات و منابع زيادي وجود دارد که برای بهره مندی از ان برنامه ریزی صحیح لازم و ضروری است.

متأسفانه برنامه‌ريزي و مديريت بهره‌وري در كشور اندك است

کارخانه ای با تاکید بر اینکه متأسفانه برنامه‌ريزي و مديريت بهره‌وري در كشور اندك است، ادامه داد: در برنامه چهارم توسعه مقرر بود تا از رشد هشت درصدي كشور يك‌سوم از طريق بهره‌وري تأمين شود اما اين انتظار محقق نشد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در برنامه پنجم توسعه مقرر شده تا دو و نیم درصد رشد اقتصادي كشور از بهره‌وري تأمين شود.

كارخانه‌اي به نقشه علمي جامع كشاورزي اشاره و عنوان كرد: در دنياي پيچيده علمي و صنعتي امروز، بايد تمام برنامه‌ريزي‌ها براساس فناوري‌هاي نوين علمي روز انجام شود تا بتوان در معادلات رقابت‌هاي داخلي و بين‌المللي پيشرفت كرد.

كارخانه‌اي با بيان اينكه كشاورزي به عنوان يكي از محورهاي اصلي توسعه كشور از اهميت بالايي برخوردار است، ابراز داشت: در عرصه كشاورزي و در راستاي نيل به كشاورزي نوين و رقابت‌پذيري در عرصه معادلات جهاني و خودكفايي كشور، تدوين نقشه جامع علمي كشاورزي مدنظر قرار گرفته است.

همدان به عنوان آزمونه اجراي نقشه جامع كشاورزي ايران انتخاب شد

وي اظهار داشت: خوشبختانه در استان همدان در اين راستا اقداماتي صورت گرفته كه اين موضوع در قالب ارائه راهبردهاي كلي در نشست با وزير جهاد كشاورزي به صورت مكتوب و با ذكر توضيحات لازم در اختيار وي قرار گرفت و با استقبال وزير كشاورزي همدان به عنوان آزمونه اجراي نقشه جامع كشاورزي ايران انتخاب شد.

كارخانه‌اي در ادامه بيان داشت: تا زماني كه در رابطه با موضوع كاشت، داشت و برداشت كه سه ركن اساسي كشاورزي هستند، برنامه‌ريزي مدوني وجود نداشته باشد كشور نمي‌تواند سياستگذاري لازم را در عرصه محصولات كشاورزي بر پايه نياز كشور عملياتي کند.

وي از عوامل رونق كشاورزي استان همدان را يكپارچه‌سازي اراضي، اصلاح مسير انتقال آب، افزايش كاربرد ادوات نوين كشاورزي، توسعه آبياري مكانيزه  و تهيه و تدوين نقشه جامع علمي كشاورزي عنوان كرد./ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.