سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

در مصرف باقالی احتیاط کنید

کودکانی که به بیماری فاویسم مبتلا هستند در موارد شدید بیماری حتی به بوی باقلا نیز حساسیت نشان می‌دهند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، در گلبول قرمز افراد آنزیمی به نام G6PD (گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز) وجود دارد که عامل اصلی مقاومت جداره گلبول قرمز در برابراکسیدان هاست و در بیماری فاویسم مقدار این آنزیم در بدن فرد کمتر از حد نرمال است. در این افراد جدار گلبول نسبت به برخی مواد غذایی از جمله باقلا و برخی از داروها حساس است و در صورت مصرف این مواد جدار گلبول قرمز می‌شکند و فرد دچار کم خونی می‌شود.
میزان بروز علائم بیماری و کم خونی ناشی از آن بستگی به شدت بیماری دارد.
این بیماری از مادر به فرزند منتقل می شود، اما در دخترها کمتر بروز می‌کند.معمولا دایی کودکی که فاویسم دارد نیز به این بیماری مبتلا بوده است.
ممکن است با افزایش سن میزان آنزیم کمی بیشتر شود و خطر لیز شدن گلبول های قرمز کاهش یابد.
در مرحله اول ادرار فرد پررنگ می شود و بعد رنگ پریدگی و زرد شدن بروز می کند.
وقتی تشخیص دهیم فردی بیمار است لیستی از داروهایی که منع مصرف دارند در اختیارش قرار می دهیم که قرص آسپرین، کوتریموکسازول، نفتالین، داروهای ضد مالاریا و غیره از جمله آنهاست./س
برچسب ها: باقالی ، حساسیت ، فابیسم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.