سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

استفاده از فن آوری های جدید، مسیری مطمئن در تامین امنیت غذایی جامعه

مشاور رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با بکارگیری فناوری های نوین و در راس آنها فناوری هسته ای می توان با استفاده بهینه از منابع موجود، مسیر تامین امنیت غذایی را برای جامعه امروزونسل آینده هموار وکشوررا درزمینه تولیدمحصولات کشاورزی به خودکفایی رساند،زیرا دستیابی به دانش هسته ای یک ضرورت مهم محسوب می شود.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، زمانزاد قویدل، در حاشیه مراسم آغاز بکار اولین کارگاه آموزشی کاربرد فن آوری هسته ای در کشاورزی، بابیان اینکه امروزه هر کشوری که از لحاظ تولیدات کشاورزی جایگاه مناسبی داشته باشد، در بسیاری از جنبه‌ها، قدرت و موفقیت بین المللی کسب می کند گفت: از این انرژی در جنبه‌های مختلف علوم پزشکی، صنعتی، بهداشت، باستان‌شناسی، زمین‌شناسی، کشاورزی و دامپروری استفاده می‌شود دانش هسته‌ای دارای قدرت و وسعت زیاد بوده و هر روز بر دامنه‌ استفاده از فناوری هسته‌ای افزوده می شود.

وی با تاکید به اینکه یکی از ارکان توسعه ی اقتصادی در بخش کشاورزی، دانایی محوری و تلاش برای خودکفایی است، افزود: با افزایش جمعیت، نیاز به غذا افزایش می یابد که باعث تولید بیشتر محصولات کشاورزی می‌شود، در نتیجه منابع آبی به تدریج کاهش وفرسایش خاک افزایش می‌یابد ودر صورت ادامه ی این روند، شاهد نابودی منابع آبی و خاکی کشور خواهیم بود.

پژوهشگر فن آوری هسته ای در علوم کشاورزی، با اشاره به اینکه نمی‌توانیم تولید را به دلیل از دست دادن محیط و تخریب منابع متوقف کنیم، بلکه باید بین این دو، رابطه‌ای برقرار سازیم که در آن روش‌های تولید و نیز روش‌های حفاظت منابع آب و خاک در تعادل باشند، گفت: ایران برای رهایی از اقتصاد وابسته به نفت، مجبور است با استفاده از فناوری‌های نوین به توسعه هر چه بیشتر کشاورزی به عنوان بخش درآمدزا اقدام کندو در این راه گام های بسیار مطمئنی در حال برداشته شدن است که نوید بخش آینده ای مطلوب در این راستا به حساب می آید.

وی بابیان اینکه تکنیک‌های هسته‌ای درعلوم کشاورزی به سه گروه اصلی پرتوتابی، ردیابی و تجزیه به روش اکتیوکردن تقسیم می‌شوند با تاکید به بهره گيري از فناوري هسته اي براي رفع مشكلات توسعه بخش كشاورزي افزود: به كارگيري انرژي هسته اي در پايين آوردن درجه حرارت و پيشگيري از بروز مجدد خشكسالي هاي كشور موثر است. تكنيك هاي هسته اي همچنين براي شناسايي حوزه هاي آب زيرزميني، هدايت آب هاي سطحي و زيرزميني، كشف و كنترل نشت و ايمني سدها مورد استفاده قرار مي گيرد. در شيرين كردن آبهاي شورنيز انرژي هسته اي كاربرد دارد. فناوري هسته اي علاوه براين كه براي پژوهش هاي كشاورزي به نوعي يك ابزار محسوب مي شود، براي سالم سازي، افزايش توليد وكنترل آفات و بيماريهاي محصولات كشاورزي از اهميت ويژه اي برخوردار است.

زمانزاد قویدل با اشاره به این موضوع که استفاده از پرتودهی و فناوری هسته ای یکی دیگر از روش های مطمئن در صنایع غذایی است، اضافه نمود: در تولیدات کشاورزی حفظ و نگهداری تولیدات کشاورزی یکی از چالش های مهم است. وقتی که محصولات در یک فصل خاصی تولید می شود و در طول سال مصرف می شود حدود 20 درصد به علت مشکلات انبارداری از بین می رود. یکی از حوزه های کاربرد فناوری هسته ای صنایع غذایی است پرتو دهی مواد غذایی فرایندی است که طی آن اشعه یونیزاسیون برای تازه نگه داشتن غذا و کشتن میکروبها مورد استفاده قرار می گیرد. برخی پرتودهی مواد غذایی را تحت عنوان روش پاستوریزاسیون سرد نامیده‌اند زیرا در این روش به جای انرژی گرمایی، انرژی اشعه برای از بین بردن میکرواورگانیزم های بیماریزا به کار می رود./س

برچسب ها: تامین ، امنیت ، غذایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.