سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ايران هسته اي مانعي بر سر راه توسعه طلبي و زياده خواهي غرب

پايگاه اينترنتي اوراسيا ريويو، در تحليلي با رد ادعاهاي واهي غرب در خصوص برنامه هسته اي ايران، نوشت؛دستيابي ايران به دانش هسته اي نه تنها رقابت تسليحاتي در منطقه ايجاد نخواهد شد، بلکه کشورهاي کوچک همسايه ايران احساس امنيت خواهند کرد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از "اوراسيا ريويو"؛ در اين تحليل، نويسنده با اشاره به تاريخچه آغاز برنامه هسته اي ايران، به تجزيه و تحليل ادعاها و جوسازي هاي دشمنان ايران از جمله غرب، آمريکا و اسرائيل پرداخته و ضمن رد اين ادعا که هسته اي شدن ايران باعث به راه افتادن رقابت تسليحات هسته اي در منطقه مي شود و کشورهاي همسايه احساس ناامني مي کنند، مي نويسد؛ در واقع پيشرفت ايران در زمينه هسته اي و دستيابي به دانش هسته اي در جهت صلح آميز که حق تمامي کشورهاست ،باعث ثبات در منطقه مي شود زيرا ايران هسته اي کشوري نيست که مانند اسرائيل و آمريکا از توان نظامي و هسته اي خود در جهت تهديد و ارعاب ساير کشورها استفاده نمايد . 
نويسنده در ادامه مي افزايد : برنامه هسته اي ايران در دهه 50 ميلادي و پيش از پيروزي انقلاب اسلامي با کمک آمريکا  آغاز شد و مشارکت ايالات متحده و کشورهاي اروپايي غربي در برنامه هسته اي ايران تا پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 که رژيم شاه را سرنگون کرد، ادامه يافت.
پس از پيروزي انقلاب، برنامه تحقيقاتي توسط آيت الله خميني که ديدگاه هاي مذهبي جدي در مورد تسليحات هسته اي داشت متوقف شد، زيرا او تسليحاتي شدن در راستاي هسته اي را در چارچوب آموزه هاي اسلام نمي دانست.
با پيشرفت دانش هسته اي جهاني در جهت استفاده صلح آميز و در راستاي تامين انرژي پاک بدون نياز به سوخت هاي فسيلي و همچنين پيشرفت هاي علمي در حوزه هاي پزشکي و دارويي ايرانيان بر آن شدند که تحقيقات خود را در اين حوزه آغاز نمايند . 
پس از تاخيرهاي فراوان، اولين نيروگاه هسته اي ايران، نيروگاه بوشهر، با کمک شرکت اتمي روسيه تکميل و رسما در 12 سپتامبر سال 2011 افتتاح شد.
ايران مطابق قوانين آژانس بين المللي و با نظارت ناظران آژانس به فعاليت هسته اي خود ادامه داده و بارها بر صلح آميز بودن برنامه هسته اي خود تاکيد کرده است .
در نوامبر سال 2011 ، به دنبال گزارش مغرضانه آژانس بين المللي انرژي اتمي در مورد انجام تحقيقات و آزمايش هاي هسته اي ايران، شوراي حکام آژانس ايران را مورد انتقاد شديد قرار داد، اما از طرف ديگر ايران جزئيات اين گزارش را رد کرد و آژانس را به طرفداري از غرب متهم ساخت و تهديد کرد، همکاري هاي خود با آژانس را کاهش مي دهد و صراحتا تاکيد کرد؛ برنامه هسته اي اش براي اهداف انرژي است. 
آمريکا و اسرائيل تهديد مي کنند که اگر ايران به سمت توليد تسليحات هسته اي برود، با بدترين تبعات مواجه خواهد شد، اما ايران در واکنش به اين تهديد مي گويد؛ از برنامه هسته اي به جهت صلح آميز بودن آن دست برنمي دارد و اين در حاليست که ملت ايران نيز خواهان حق هسته اي خود هستند . 
در اين ميان برخي طرفها با فرافکني درباره برنامه هسته اي صلح آميز ايران مدعي اند؛ افزايش توان هسته اي ايران  باعث ايجاد رقابت تسليحاتي در منطقه شده و در نتيجه مي تواند بي ثباتي را در منطقه به وجود آورد. حال آنکه مدعيان اين امر خود از دارندگان اصلي سلاح هسته اي و موجب ناامني بوده و زير بار هيچگونه نظارتي از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي نمي روند . 
اما برخي تحليلگران ديگر نظري کاملا متضاد دارند، آنها معتقدند ايران هسته اي نتايج سودمندي درپي خواهد داشت. 
نويسنده پس از برشمردن آراء و نظرات مختلف به تشريح ديدگاه هاي خود پرداخته و مي گويد؛ من هم از جمله کساني هستم که ايران هسته اي را هرگز تهديدي نمي بينم. وي مي افزايد پيشرفت هسته اي ايران نه تنها تهديدي براي منطقه نيست بلکه به ثبات منطقه نيز کمک مي کند . 
وي مي افزايد آمريکا و قدرت هاي غربي از پيشرفت ايران در جهت هسته اي هراس دارند زيرا پيشرفت روزافزون ايران آن را بيش از پيش به کشوري مستقل و قدرتمند در منطقه تبديل مي کند که با داشتن منابع غني نفت و گاز تا حد زيادي بي نياز از اين منابع در جهت توليد انرژي شده و مانند سه دهه گذشته پس از انقلاب زير بار استعمارگري هاي آمريکا و غرب نخواهد رفت . 









تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.