به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، سید محمد حسن ابوترابیفرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور و سخنرانی در افتتاحیه نشست شورای اجرایی مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه ابتدا مایلم تشکر صمیمانه مجلس شورای اسلامی را از حضور مهمانان عزیز و مشارکت نمایندگان محترم مجالس آسیایی در اجلاس شورای اجرایی ابراز نمایم گفت: مشارکت فعال نمایندگان در مباحث مهم اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باعث همگرایی و همبستگی بیشتر ملان آسیایی در اتخاذ مواضع مشترک در مواجه با چالشهای روز افزون جهانی میشود.
وی در ادامه افزود: مجمع مجالس آسیایی فراگیرترین و مردمیترین نهاد انتخابی در آسیاست، این نهاد مهم پارلمانی میتواند نقش اساسی در فرایند تصمیمسازی و سیاستگذاری برای بهبود سلامت و محیط زیست، پیشبرد صلح و امنیت، مبارزه با فقر و فساد، گسترش همکاریهای اقتصادی و اجتماعی، همگرایی آسیایی و گسترش صنعت گردشگری در آسیا ایفا نماید.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: همکاریهای پارلمانی در آسیا با توجه به ظرفیتهای بینظیر آن از لحاظ بازار عمده تولید و مصرف انرژی و وسعت سرزمینی و نیروی کار جوان و متخصص و اقتصادهای در حال رشد میتواند نقش اساسی در توسعه پایدار اقتصادی و گسترش همگرایی و تقویت صلح و دوستی ایفا نماید.
ابوترابیفرد تصریح کرد: منابع غنی مادی و بنیادهای عمیق معنوی چنان در این قاره وسیع با یکدیگر ممزوج شدهاند که اگر با هماهنگی و برنامهریزی مورد بهرهگیری قرار گیرند، آسیا میتواند به عنوان یک قطب قدرتمند و موثر در تحولات جهانی به ایفای نقش بپردازد، در این صورت آسیا سهم واقعی خود را در هر حل و فصل مسائل جهانی و منطقهای به عهده خواهد گرفت و مانع دخالت و نفوذ قدرتهای فرا منطقهای خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: مجمع مجالس آسیایی برای به عهده گرفتن چنین نقش مهمی لازم است ابتدا کارآمدی خود را ارتقا داده تا با بهره گیری از فرصتها به جایگاه واقعی خود نائل آید.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطابق اهداف تعیین شده در منشور مجمع مجالس آسیایی (APA)، این نهاد هماهنگی فعالیتهای پارلمانی برای تقویت آزادی و برابری، عدالت و رفاه اجتماعی، امنیت و ثبات، صلح و دوستی و همگرایی در آسیا را به عهده دارد گفت: تصمیمات این مجمع که با اجماع اعضا حاصل میآید، نشان دهنده گرایشها و جهت گیریهای بزرگترین نهاد پارلمانی در آسیا است.
وی در ادامه افزود: مجمع مجالس آسیای با تقویت مشارکت فعال اعضای خود میتوانند در زمینههایي از جمله هم افزایی و تبادل تجربه در زمینه قانونگذاری در مورد مسائل مشترک منطقهای و قارهای، همفکری در مورد الویتهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تقویت هماهنگی در تدوین سیاستهای کلی در مورد مسائل مهم در سطح آسیا و نحوه پرداختن به آنها به نتایج ملموس و عملی دست یابد.
ابوترابي فرد ادامه داد: ارتقا ظرفیتهای پارلمانی برای درک بهتر شرایط و تدوین اصول همکاری، تقویت همبستگی میان مجالس و ایجاد روابط نزدیکتر بین آنها جهت پیشبرد اهداف (APA) در آسیا و امکان جلب مشارکت عملی پارلمانهای عضو در موضوعات خاص مورد توجه آنها نظیر مبارزه با مواد مخدر، بحران مالی و کارگران مهاجر از ديگر موارد تاثير مجالس آسیا است.
وي در ادامه تصریح کرد: علی رغم ظرفیتهای بینظیر این مجمع هنوز با چالشهایی مواجه است که بدون همکاری نزدیک پارلمانها قابل رفع نیست، لذا امیدوارم همکاران عزیزم در جلسه ویژهای که به منظور تقویت جایگاه این مجمع اختصاص یافته مشارکت فعال داشته باشند و با ارائه راهکارهای روزآمد به فعالیت و نشاط این مجمع مدد رسانند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به راهکارها جهت تقویت مجمع مجالس آسیایی اشاره کرد و گفت: طراحی برنامههایی برای مشارکت بیشتر روسای مجلس در جلسات مجمع عمومی جهت ارتقا جایگاه APA و تسهیل هماهنگی و همکاریهای بیشتر پارلمانی، تبیین راهکارهایی برای ارتباط نزدیکتر بین دولتها و مجمع مجالس آسیایی و بستر سازی برای اجرایی شدن تصمیمها و توصیههای این مجمع، معرفی برنامهها و اهداف مجمع مجالس آسیایی در سطح دولتها و جامعه مدنی برای جلب مشارکت بیشتر آنها در پیشبرد برنامهها میتواند زمینه ساز تقویت مجمع مجالس آسیایی باشد.
ابوترابی فرد اظهار داشت: آسیا علی رغم ظرفیتهای عظیم تمدنی خود هنوز از چالشهای جهانی رنج میبرد، بحران بزرگ اقتصادی غرب آثار زیان باری بر زندگی مردم آسیا برجای گذاشت.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر پارلمانهای آسیایی به موقع و به صورت هماهنگ به آسیبشناسی فرایندهای اقتصاد جهانی میپرداختند میتوانستند با اتخاذ موضعی واحد از آثار خسارت بار این بحران بکاهند، جهانی شدن در حوزه فرهنگ نیز سبب تضعیف فرهنگهای ملل آسیایی و باعث تحلیل فرهنگ لذت گرا و مصرف گرا غرب شده است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: میراث فرهنگی و تمدنی آسیا از تنوع و تکثر ارزشمندی برخوردار است که نباید در سیطره فرهنگ یکسان سازی قالب جهانی ذوب گردد لذا همکاری پارلمانی آسیایی در حفظ و احترام به تنوع فرهنگی ضرورتی اساسی برای تقویت هویت آسیایی این قاره بزرگ است.
ابوترابیفرد با بیان این که آسیا زادگاه ادیان بزرگ الهی و تمدنهای عظیم بشری بوده است، بیان کرد: متأسفانه جریانهای خشونتگرا در غرب با کینه ورزی تاریخی نسبت به اسلام همه توان فرهنگی و رسانهای خود را برای تصویرسازی منفی علیه اسلام، القای ناکارآمدی حکومتهای مردم سالار دینی، اسلام هراسی و اسلام ستیزی به کار گرفته است که در این شرایط وظیفه علما و اندیشمندان جهان اسلام در شرایط کنونی مقابله با این تلاشها از طریق نمایش چهره رحمانی و واقعی اسلام و تبیین اهداف و آرمانهای مردم سالاری دینی است.
وی ادامه داد: بردباری دینی و پرهیز از تکفیر مسلمانان و برخورد محترمانه با اختلافات فکری نه تنها راه را بر تفرقه میان مسلمانان میبندد، بلکه مانع بروز و رشد رویکردهای افراطی و خشونتگرا میشود، قرآن کریم مسلمانان را به اصل گفتگوی منطقی و بردبارانه با دیگران دعوت کرده است تا امکان رسیدن به حقیقت میسر گردد لذا مسلمانان باید به حل اختلافات خود از طریق گفتگوی سالم و مراعات آداب منطقی و اخلاقی گفتگو بپردازند و گامهای عملی در این راه بردارند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که عملیات تروریستی که به کشتار بیرحمانه پیروان مذاهب مختلف اسلامی- به خصوص تشییع و تسنن- منجر شده است به شدت محکوم میشوند، گفت: کشتار بیگناهان تحت عناوین فرقهای و مذاهبی مخالف آموزههای صریح قانون و سنت است و در عین حال باعث لکه دار کردن چهره رحمانی اسلام در منظر جهانیان است، لذا لازم است همه علمای دینی و رسانههای جمعی با محکوم کردن کشتارهای فرقهای، مسلمانان را به تحمل و بردباری و پیروی از سنت مودت آمیز رسول گرامی اسلام دعوت کنند، تروریسم در افغانستان، عراق و پاکستان و سوریه هر روز قربانیان تازه میگیرد و زنان و کودکان بسیاری را به کام مرگ میکشد که مجمع مجالس آسیایی باید در قبال تروریسم چارهای اندیشی کند.
وی با اظهار تأسف از اینکه هنوز تعدادی از اعضای مجمع مجالس از اشغال و ترور رنج میبرند، گفت: مردم فلسطین در طی چند نسل قربانی، اشغال، سرکوب و محاصره و جنگی نابرابر بودهاند محاصره همه جانبه مردم بیپناه غزه، کشتار کودکان مظلوم و مادران بیگناه، بمباران مناطق مسکونی، مدرسهها و بیمارستانها، نمونه بارز نسل کشی و جنایت علیه بشریت است که مجمع مجالس آسیایی باید با اتخاذ موضعی واحد به این جنایت کاری و وحشی گری پاسخ مناسب دهد.
ابوترابیفرد با بیان این که طرح قوانین مشترک بین پارلمانهای آسیایی از ابتدای تشکیل این مجمع مد نظر بوده است و همه اعضا بر اهمیت و ضرورت آن تاکید داشتهاند، تصریح کرد: مسائلی که کشورهای اسلامی عمدتاً به صورت مشترک درگیر آن هستند دارای ظرفیت بالایی برای وضع قوانین مشترک میباشد از جمله این موضوعات مهم میتوان به مبارزه با قاچاق اقلام فرهنگی و مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد، در این جا پیشنهاد میکنم مجمع مجالس آسیایی وضع قوانین مشترک را به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای خود در نظر بگیرد تا به پیشرفتی اساسی در همگرایی آسیا نایل آییم.
وی ادامه داد: مجمع مجالس آسیایی نقش حیاتی در ایجاد همکاری برای مبارزه با فقر و فساد، حفاظت از محیط زیست، مقابله با بحران اقتصادی، مقابله با قاچاق مواد مخدر، حفظ و ارتقای حقوق بشر و به خصوص حقوق کارگران مهاجر و بسط حقوق زنان و تسهیل مشارکت سیاسی و اجتماعی آنها، توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی به عهده دارد که در این جا تبادل تجربیات و بهرهمندی از نمونههای موفق در این زمینهها راهکار مناسبی برای تقویت همکاریهای پارلمانی میباشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: در خصوص مسائل اصلی و مهم مورد توافق اعضا در مجمع مجالس آسیایی و کمیسیونهای مختلف اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بحثهای کارشناسی بین نمایندگان شرکت کننده انجام گرفته و پیشنویس قطع نامهها نیز تدوین شده است، اکنون این پیشنویسها جهت بررسی مجدد در اختیار شرکت کنندگان قرار میگیرد که با مشارکت فعال نمایندگان میتواند بر غنای آنها افزود.
ابوترابیفرد در خاتمه اظهار داشت: در پایان مایلم تشکرات قلبی خود را از دبیر کل و دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی که در راه تحقق اهداف این مجمع با جدیت و دقت تلاش مینمایند ابراز دارم و برای مجمع مجالس آسیایی در رسیدن به همگرایی بیشتر آرزوی توفیق میکنم.
انتهاي پيام/