دکتر رضا باوآنچه قری دبیر علمی همایش پلیمرهای پیشرفته و بسته بندی در
گفتگو باخبرنگار
باشگاه خبرنگاران افزود: هدف از برگزاری این همایش ايجاد فرصتی است برای
طرح ایده ها و توانمندی های صنعتی و تحقیقاتی کشورکه در دنیا اتفاق می افتد. در دو دهۀ اخیر پلیمرها نفوذ چشمگیری در زندگی بشر داشته و در صنعتی شدن جوامع نقش مهمی را ایفا کرده اند. بخش بزرگی از این تحول ناشی از توسعه صنعت بسته بندی چه در حوزه مواد خوراکی و چه در حوزه کالاهای صنعتی بوده است.
وی گفت: یکی از مزایای اصلی رقابت در بازار و الزامات اولیه صادرات محسوب می شود. از طرفی تضمین سلامت محصول ارائه شده و رعایت استانداردهای جهانی بستهبندی در آن می تواند در گزینش محصول توسط مشتریان موثر باشد. بدلیل بعد مسافت بین واحدهای توليدی و بازارهای مصرف در دنیای امروز، حفظ کیفیت و ماندگاری کالاهای توليدی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل حذف و یا جایگزینی عوامل موثر بر فساد مواد غذایی در محیط داخل بسته به یکی از دغدغه های دست اندکاران صنعت و محققین دانشگاهی در این زمینه تبدیل شده است.
باقری تصریح کرد: این امر وابستگی زیادی به کنترل عبور کوچک مولکولها از دیوارههای پلیمری در مواد بسته بندی دارد. همچنین تاثیر انباشت پسماند بسته بندی بر محیط زیست نیز به همان میزان دارای اهمیت است. لذا در سالهای اخير حجم وسیعی از فعالیتهای تحقیقاتی و نوآوریهای صنعتی به این موضوعات معطوف گشته است.
وی خاطرنشان کرد: افزایش هرچه بیشتر عمر ماندگاری و حفظ کیفیت مواد خوراکی، جلوگیری از اتلاف مواد غذایی و بهره برداری اقتصادی بیشتر از دستاوردهای این تلاش ها هستند. گسترش تکنولوژی چندلایه، بکارگیری آلیاژهای پیشرفتۀ مهندسی و بهره برداری از نانوکامپوزیت های سیلیکات لایه ای از جمله راه حلهای مطرح میباشند.
يادآور مي شود، همايش بسته بندي 5 تيرماه برگزار خواهد شد./س