به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد مباحث آموزشی این همایش توسط پروفسور "محمود گلابچی" استاد دانشگاه تهران و چهره ماندگار ایران در مهندسی راه و ساختمان و دارای کرسی یونسکو در معماری جهان ارائه شد.
پروفسور محمود گلابچی پژوهشگر برجسته کشور در عرصه معماری طی سخنانی در این همایش گفت: در حال حاضر معماری حرم مطهر رضوی بیش از هزار سال تاریخ زنده را در خود جای دارد.
وی اظهار داشت: اولین بنایی که بر روی قبر حضرت امام رضا (ع) بنا شد مربوط به سال 400 هجری شمسی است و معماری کنونی حرم مطهر رضوی حاصل عملکرد جمعی پیشینیان از گذشته تاکنون بوده است.
استاد دانشگاه تهران گفت: معماری حرم رضوی که از آثار برجسته تاریخ جهان است دارای روح و معنویتی خاص است که اعتماد، پاکی و صداقت را برای مشتاقان حضرت تداعی می کند.
او خاطر نشان کرد: حرم مطهر رضوی هم اکنون فضای 500 هزار نمازگزار را به طور همزمان داراست که معادل جمعیت چند شهر از کشورهای اروپایی است و این ویژگی خاص این بنای عظیم و معنوی می باشد.
چهره ماندگار ایران و دارای کرسی یونسکو در معماری اسلامی در ادامه گفت: اکنون ما در دوران جهانی شدن بسر می بریم و در این میان سهم کشورهای جهان در جهانی شدن به میزان مشارکت آن کشور در ساختن تمدن جهانی مربوط می شود.
پروفسور گلابچی با بیان اینکه ایرانی به خاطرت تمدنش متفاوت از سایر کشورهای دنیا است، افزود: در این راستا دولتمردان کشور آمریکا در بیاناتشان به این موضوع اعتراف کردند که جهان به تمدن ایران مدیون است.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان در توسعه علم و تمدن سهم بسیاری در جهان داشته اند، افزود: بسیاری از نظریه های علمی و دستاورهای جهان توسط 13 هزار دانشمند ایرانی و اسلامی در عرصه های مختلف فیزیک، شیمی، ریاضی و نجوم ارائه شده است.
وی در پایان گفت: دانشجویان امروز باید به خود باوری رسیده و بدانند که هر چه آدم متفکری است مربوط به آن طرف آب نیست.
همچنين رئيس هيئت مديره و مدير عامل مؤسسه سازمان اقتصادي آستانقدس رضوي هم گفت: در طرح توسعه حريم حرم مطهر حضرت امام رضا عليه السلام بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بيش از يك ميليون متر مربع به صحن ها، رواق ها و شبستان هاي حرم مطهر افزوده شده اين در حالي است كه قبل از انقلاب كل وسعت دروني حرم مطهر رضوي 120 هزار متر مربع بود.
مهندس مهدي عزيزيان افزود: بعد از انقلاب اسلامي صحن هاي جامع رضوي، كوثر، غدير، هدايت و قدس احداث شد و هم اينك پروژه صحن رضوان نيز در دست احداث است. وي تصريح كرد: همچنين رواق هاي حضرت امام خميني(ره)، دارالحافظ، دارالصياده، دارالسلام، دارالفيض و دارالضيافه ساخته شد.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در این ارتباط گفت: برپایی دوره های آموزشی برای مهندسان جوان با دعوت از استادان نامدار عرصه مهندسی کشور از برنامه های جدید سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی با هدف ارتقای پایه علمی مهندسان استان است.
مهندس محمد رضا اسماعیلی افزود : این دوره های آموزشی با همکاری مدیریت آموزشی سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی و مرکز تحقیقات راه و شهرسازی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: همایش سازه های نوین در معماری معاصر، اولین همایش از این دست است که با حضور افزون بر 300 مهندس معمار و همچنین دیگر اعضای سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی بیش از 20 هزار عضو در هفت رشته برق، ساختمان، مکانیک،معماری،عمران ، سازه و شهرسازی دارد.
به گفته وی، بیش از سه هزار نفر از این تعداد مهندسان معمار هستند که در مشهد و استان خراسان رضوی فعالیت می کنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: هم اکنون سازه ها و ساختمان سازی در مناطق مختلف کشورمان با معماری اصیل فاصله گرفته و معماری امروز روح زندگی را به ساکنان یک منطقه القاء نمی کند.
وی در پایان گفت: امروز آموزش و آشنایی بیشتر معماران کشور با اصول معماری ایرانی و اسلامی از ضروریات است./س