به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،تراب محمدي با اشاره به قدمت اين مسجد افزود: با توجه به مطالعات انجام گرفته روي اثر، پي بنا متعلق به اواخر قاجار و اوايل پهلوي است كه در دوره هاي متاخر تعميرات بسيار زيادي در کل بنا انجام شده است.
وي با بيان اينكه بنا به نام «حاج سيد محمد مولانا»، باني مسجد نامگذاري شده است، افزود: اين بنا با پلان مستطيل شكل و پوشش سقف مسطح، در يک طبقه و دو نيم طبقه ساخته شده که ورودي نيم طبقه از سمت بيرون مسجد است.
محمدي رعايت قرينگي در کل مسجد نسبت به محور شمالي ـ جنوبي را از جمله ويژگي خاص اين اثر عنوان كرد و گفت: مقرنس هاي بکار رفته در مسجد مولانا نيز از شاخص هاي معماري آن به شمار مي رود و نماي بيروني بنا نيز تلفيقي از آجرکاري هاي دوره اسلامي و بخصوص قاجار است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با اشاره به بخش هاي مختلف اين مسجد يادآور شد: مسجد حاج سيد محمد مولانا داراي فضاهاي ورودي، كفشكني، شبستان، آبدارخانه و سرويس هاي بهداشتي جداگانه است.
محمدي با بيان اينكه مسجد مولانا دچار آسيب هاي جدي نشده بود، تصريح كرد: پس از ثبت ملي اثر، رطوبت هاي بنا رفع شده و اقداماتي همچون استحكام بخشي، كانال كشي، اصلاح كف سازي ها، بلوكاژ كف، تقويت نردگاهي ها و لايه برداري جداره هاي داخلي انجام گرفت.
وي با بيان اينكه هفت شومينه ديواري مسجد اصلاح و مرمت شده است، افزود: بندكشي، رفع ترك جداره ها، تعويض تيرهاي چوبي پوسيده، مرمت محراب و آجرفرش كف از ديگر اقدامات مرمتي انجام گرفته در مسجد مولانا به شمار مي رود./س