به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، اسكندری در نشست بررسی مسائل كشاورزی آذرشهر افزود: حدود 45 درصد این نهال ها توسط نهال كاران آذرشهر تولید و علاوه بر تامین نیاز باغداران منطقه به سایر مناطق نیز ارسال می شود.
وی با تاكید بر لزوم تعویض تاج درختان مثمر قدیمی، اظهاركرد: در شهرستان آذرشهر افزون بر یك هزار هكتار باغات گردو وجود دارد كه تقریبا 99 درصد آنها غیر پیوندی هستند.
مدیر باغبانی جهاد كشاورزی استان میزان تاكستان های آذرشهر را بیش از یك هزار هكتار اعلام كرد و گفت: فقط پنج درصد آنها روسیمی بوده و بقیه به روش های سنتی است.
اسكندری با اشاره به محدود بودن آب و خاك زراعی و باغات درختان مثمر افزود: نحوه كشت مزارع و ایجاد باغات باید با الگوی های مدرن و علم روز كشاورزی انجام شود و كشاورزان بالا بردن راندمان تولید را نیز در نظر بگیرند.
وی افزود: در شهرستان آذرشهر حدود چهار هزار هكتار باغ وجود دارد كه در مرحله نخست باید برای حفظ و نگهداری و بالا بردن محصولات آنها برنامه ریزی كنیم.
مدیر باغبانی جهاد كشاورزی استان پس روی آب دریاچه ارومیه، شوری آب چاه های كشاورزی و كاهش نزولات آسمانی را از عمده مشكلات كشاورزان برخی شهرستان های حاشیه این دریاچه دانست و گفت: كشت باغات پسته می تواند برای جبران بخشی از این مشكلات جایگزین و ترویج شود.
اسكندری ادامه داد: در 80 هزار هكتار زمین زراعی تسوج تا ملكان، حاشیه دریاچه ارومیه امكان ایجاد باغات پسته وجود دارد كه حدود 25 هكتار آن در آذرشهر به كشت پسته اختصاص یافته و نتیجه خوبی هم بدست آمده است.
وی ترویج فرهنگ كشت گیاهان زینتی از جمله زعفران در حاشیه دریاچه ارومیه و مناطق نسبتا شور را هم مورد تاكید قرار داد و گفت: با توجه به كمبود آب كشاورزی، از كشت زعفران هم در این منطقه نتیجه خوبی حاصل شده است/س