به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: از میان مهمترین خواص ثبت شده کرفس، می توان به خاصیت ضددرد، آرامبخش، ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضدتشنج، آنتیاکسیدان (ضدسرطان)، التیام دهنده دردهای روماتیسمی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچهها)، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهش دهنده چربی و فشارخون، آنتی باکتریال و آنتی اپیلپتیک آن اشاره کرد.
دکتر نوید عطار با اشاره به اینکه هر ماده غذایی که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشارخون میشود، افزود: کرفس سبزی ادرار آوری است که به همین دلیل ضمن کاهش فشار خون، تا حدودی در کاهش چربی و قند خون نیز موثر است که این خواص در ساقه کرفس کمی بیشتر از برگ آن است.
وی به تأثیر بسیار خوب کرفس در پایین آوردن اوره و اسید اوریک خون اشاره و تصریح کرد: در طب سنتی از کرفس به عنوان درمانکننده سردرد، هضمکننده غذا، ادرارآور، ضدنفخ و تقویتکننده قوای جنسی استفاده می شد.
عطار افزود: در گذشته معتقد بودند خوردن این سبزی به رفع ورم مفاصل کمک میکند که امروزه این باور در تحقیقات علمی به اثبات رسیده است.
وی، مصرف کرفس را برای افراد دچار ضعف اعصاب مفید دانست و گفت: زمانی که میزان اسیداوریک در بدن افزایش مییابد و بیماریهایی مانند نقرس و درد مفاصل بروز میکند ، مصرف کرفس میتواند سطح اوره را پایین آورد.
عطار با اشاره به اینکه امروزه در کشورهای مختلف جهان، در تهیه بیش از شصت فرآورده دارویی گیاهی ضد التهاب از دانه کرفس استفاده میشود، اظهار داشت: اسانس دانه کرفس دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی ، آرامبخش و کاهشدهنده قند و فشارخون است، اما این دانه در کشور ما کمتر استفاده می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه مصرف زیاد خود کرفس و روغن دانه آن در دوران بارداری، احتمال سقط جنین را در خانم های باردار افزایش می دهد، خاطر نشان کرد: در افراد عادی نیز روزانه یا یکروز در میان، نباید بیش از ۱۰۰ گرم ساقه تازه کرفس یا آب ساقه آن مصرف شود زیرا زیادهروی در مصرف آن ممکن است باعث نفریت شود بنابراین افراد دچار ناراحتی کلیوی، باید مراقب مقدار مصرف این سبزی باشند.
عطار افزود: مواد معدنی موجود در کرفس نسبتاً زیاد است و زیادهروی در مصرف آن عدم تعادل الکترولیت های بدن را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در برخی موارد اثرات آلرژن کرفس در افرادی که به آن حساسیت دارند به قدری شدید است که میتواند منجر به شوک آنافیلاکتیک شود لذا افرادی که به آن حساسیت دارند باید از مصرف کرفس اجتناب کنند. س/