به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، در بیشتر نقاط دنیا بحالت خود می روید مخصوصا در جنوب فرانسه مناطق مدیترانه و در تورنتو به مقدر زیاد وجود دارد و بسته به شرایط محیط و خاك به انواع مختلفه ظاهر می شود .
اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریك ، دراز سبز رنگ و پوشیده از كركهای سفید پنبه ای . گلهای آن برنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد
قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است . اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی درد . طعم آن تلخ است و بعلت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می شود .
اسانس اسطوخودوس كه از تقطیر گل و سرشاخه های گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز كه دارای بوی مطبوعی است .
خواص داروئی این گیاه:
1)برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یكربع ساعت در آن دراز بكشید .
2)گرفتگی ها را باز می كند . 3)مقوی معده است .4)ادرار آور می باشد . 5)معرق است و تب را پائین می آورد . 6)صفرا بر بوده و كبد را بكار می اندازد و بیماری های كبدی را برطرف می كند. 7) ضد تشنج است . 8)برای تقویت عمومی بدن خوب است . 9)كرم های معده و روده را از بین می برد . 10)بیماری های سینه و سرفه را برطرف می كند . 11)در معالجه زكام موثر است . 12)از آن می توان بعنوان مسهل و تمیز كننده استفاده كرد.
13)برای رفع بیماریهای مجاری و ادرار مفید است . 14)برای برطرف كردن رعشه و سرگیجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط كرده و هر شب بخورید .
15)برای رفع بیخوابی یك قطره از روغن اسطوخودوس را روی یك تكه پنبه بچكانید و آنرا داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می آورد .
16)برای برطرف كردن غم و اندوه هر روز دم كرده اسطوخودوس بنوشید .
17)اگر دست و پای شما خواب می رود از این گیاه استفاده كنید .
18)برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم كرده اسطوخودوس بنوشید .
19)زردی را برطرف می كند . 20)برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است .
21)سردرد و سردردهای یكطرفه را درمان می كند . 22)برای معالجه ضعف اعصاب مفید است .
23)طپش قلب را از بین می برد. 24) آسم را برطرف می كند .
25)برای رفع ترشحات زنانه می توانید از این گیاه استفاده كنید ./س