به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران ، محمد اخوان به باغداران مرکبات و سیاهریشه استان توصیه کرد با توجه به مشاهده شتهها روی جوانههای نورسته مرکبات و سیاهریشه و شروع فعالیت و خسارت آفت در بعضی از باغات، نسبت به مبارزه با آن اقدام کنند.
وی افزود: در بعضی از گونههای آنها در انتقال برخی از بیماریهای ویروسی نقش اساسی دارند که مبارزه با آنها برای کاهش خسارتها و جلوگیری از طغیان احتمالی شتهها ضروری است.
اخوان تصریح کرد: باغات جوان زیر پنج سال و باغاتی که مبارزه زمستانه در آنها صورت نگرفته ممکن است بیش از سایر باغات مورد حمله و خسارت شتهها قرار گیرند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه به منظور حفظ و حمایت از پارازیتها و شکارچیان طبیعی شتهها از مصرف حشرهکشها و شتهکشهای توصیه نشده است، تاکید کرد: باید از مبارزه شیمیایی خودداری شود.
وی در پایان برای پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات ایمنی نظیر، عدم خوردن آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سمپاشی، پوشیدن لباس مخصوص سمپاشی و استفاده از ماسک، کلاه و دستکش و شستن اعضا آلوده بدن پس از اتمام کار با آب و صابون را الزامی دانست و گفت: در صورت لزوم باغداران به مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها و مراکز ترویج و خدمات کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی مراجعه کنند./س