به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهدکارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه تغذيه مناسب نقش موثري در سلامت قلب دارد اظهار داشت :مصرف اسيدهاي چرب موجب کاهش HDL (کلسترول خوب) نيز شده و توصيه مي شود مصرف آن به کمتر از 10درصد کل کالری مصرفی روزانه برسد .
دکتر زهرا اباصلتي حذف غذاهاي محتوي روغن هيدروژنه از جمله کيک ، کراکر و بيسکوئيت ، حذف مصرف روغن جامد هيدروژنه را از جمله راهکارهاي کاهش مصرف اين نوع روغن برشمرد و اظهار داشت : اسید چرب ترانس بطور طبیعی در بعضی غذاها ی حیوانی مانند گوشت گاو ،بره کره وشیر هم وجود دارد و توصيه مي شود بيش از مصرف برچسب ،مواد غذایی و اجزاء سازنده آن بررسي شود .
وي اسید چرب اشباع شده را از ديگر موارد آسيب رسان به سلامت قلب عنوان کرد و گفت :کره ،سس مایونز،کرم و.. دارای اسید چرب اشباع بالایی هستند که LDL (کلسترول بد )را بالا میبرد و منجر به ساخته شدن پلاک آترومی در عروق می شود.
کارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد :به منظور حفظ سلامتي ، مصرف چربی اشباع محدود (حدود 5 درصد کل انرژی دریافتی)و روغن مایع گیاهی جایگزین مانند روغن زیتون وکانولا که محتوی چربی غیر اشباع بوده و برای سلامتی قلب مفید هستند استفاده شود همچنین مصرف گوشت پرندگان ، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می شود.
دکتر زهرا اباصلتي مصرف نمک بيش از نياز بدن موجب افزايش فشار خون مي شود اظهار داشت :مقدار نمک توصیه شده 2.3 میلی گرم است حدود 1 قاشق مرباخوری و 1.5 میلی گرم برای افراد بالای 50 سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند مانند بیماران فشار خونی و بیماران کلیوی و دیابتی ها محدود نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشار خون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می کند
وي افزود: کاهش شکر اضافی نيز باعث کاهش ریسک بیماری قلبی می شود افزایش مصرف شکر مقدار چربی خون را بیشتر کرده همچنین باعث افزایش فشار خون و ریسک بیماری قلب عروقی می شود.
دکتر اباصلتي تاکيد کرد :بر اساس استانداردهاي جهاني مصرف
شکر در خانم ها 6قاشق و در مردها 9قاشق توصیه می شود آنچه
بیشتر مشکل ایجاد می کند وجود شکر بالا در
مواد غذایی مثل شیرینی ،شکلات،شربت ها و آبمیوه های مصنوعی می باشد/س