به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، عضو مرکز تحقيقات آلرژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار کرد : بر اساس مطالعات انجام شده در مشهد بر روی 133 کودک آسماتیک (مبتلا به آسم) 14-13 ساله که به منظور تعیین شیوع آلرژنهای استنشاقی صورت گرفت مشخص شد که 84 نفر معادل 2/63 درصد تست خراش پوستی مثبت به یکی از آلرژنهای استنشاقی داشتند.
دکتر فاطمه بهمنش افزود: در این مطالعه یکی از شایعترین این آلرژنها (عوامل ایجاد کننده حساسیت) دانه های گرده گیاهان (پولن) و دومین آلرژن مایت (هیره) بوده است. از این میان پولن ها شایع ترین آلرژی نسبت به گرده علف شور بوده است.
دانشیار ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : در بیمارانی که در گروههای اول بیماری دسته بندی می شوند نیاز به درمان مداوم نیست و درمانهای کوتاه مدت در این بیماران به کار گرفته می شود اما در بیماران با میزان ابتلاء شدیدتر درمانهای مداوم و نگهدارنده حتی در زمانهای بدون علائم نیز استفاده می شود .
دکتر فاطمه بهمنش با اشاره به اينکه آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن در دوران کودکی به شمار مي رود اظهار داشت :بروز التهاب در راههای هوایی موجب بروز بیماری آسم می شود و علاوه بر عوامل وراثتی عوامل محیطی نیز همچون عفونتهای ویروسی ، استنشاق دود سیگار ، برودت هوا، آلرژنهای استنشاقی و غذایی نیز می تواند در ابتلاء به بیماری آسم موثر باشد.
فوق تخصص ایمونولژی و آلرژی کودکان : سرفه ، خس خس سینه ، تنگی نفس ، افزایش خلط، حساس بودن به بوها مانند بوی غذا، بوی عطر و بوی بعضی از گل های تند را از جمله نشانه های این بیماری اعلام کرد و گفت : این بیماری با چهار شدت موعدی ، خفیف ، متوسط و وخیم در بیماران بروز می کند .
وی استفاده از داروهای کورتون دار استنشاقی را بهترین راه درمان این بیماری عنوان کرد و گفت استفاده منظم از داروهای تجویزی و اجتناب از حضور در محلهای محرک زا بهترین راه پیشگیری از حملات آسمی است/س