سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

از «معین‌التجار» قجری اهواز چه استفاده‌ای می‌شود؟

یکی از بناهای ارزشمند بافت قدیم اهواز سرای بازرگان بوشهری حاج محمدتقی معین‌التجار است که در دوران قاجاریه با همکاری محمدحسن خان سعدالدوله بنا شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛ بنای معین التجار در انتهای خیابان کیوان غربی (کاوه غربی کنونی) و مشرف به ساحل رودخانه کارون بنا شده است.

یکی از تاجران بوشهری با کشیدن یک رشته خط آهن از کنار رودخانه تا محل مسجد حاج رییس معروف به مسجد سرسچه (مسجد آیت‌الله شغیعی) مال‌التجاره‌ای را که از خرمشهر به وسیله کشتی به بندرگاه اهواز وارد می‌شد را با واگن‌های اسب‌کش تا این محل انتقال می‌داد و سپس با استفاده از خط آهن شرکت نفت مال‌التجاره را تا محل اهواز قدیم (منطقه عامری) حمل نموده و از آن جا پس از تخلیه به وسیله کشتی به محلی به نام شلیلی و درب خزینه در سه فرسنگی شوشتر می‌رساند.

از سال 1307 تا 1332 خورشیدی کشتی‌های تجاری محموله خود را در سرای معین‌التجار تخلیه می‌کردند و تا چند سال قبل این سرا به صورت غرفه غرفه و یا به عنوان انبار مورد استفاده قرار می‌گرفت.

بخش اعظمی از این مکان در سال 1374 بر اثر آتش‌سوزی از بین رفت و آسیب دید که بعد از مدت‌ها بخشی از آن مرمت شد. ساباط معین‌التجار نیز در مجاورت اين سرا قرار دارد.

قدمت این بنا به اواخر دوره قاجاریه بر‌می‌گردد و اکنون با شماره ثبت 2158 زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی خوزستان اداره می‌شود./س
برچسب ها: معین ، التجار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.