به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین این مرکز با اعلام این مطلب که یکی از حوزههای پربازده و روبه رشد در صنعت هوانوردی ، بخش هوانوردی عمومی است که امروزه سهم قابل توجهی را در تامین نیازهای مربوط به حمل و نقل افراد و بعضا کالا در کشورهای پیشرفته و به ویژه در کشورهای در حال توسعه به خود اختصاص میدهد ، افزود: نظر به پراکندگی و وسعت جغرافیایی برخی کشورها و محدودیتهای موجود در بستر حمل و نقل زمینی، هوانوردی عمومی توانسته است با گذشت بیش از چهار دهه از آغاز فعالیتهای خود، فرصت مناسبی برای توسعه این حوزه در دنیا فراهم آورد.
در حال حاضر چرخه طراحی ، ساخت، تعمیر و نگهداری و همچنین بهرهبرداری از هواپیماهای رده هوانوردی عمومی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان، در اختیار بخش خصوصی است. با عنایت به پتانسیلهای فراوان سرمایهگذاری و زنجیره ارزش غنی بخش هوانوردی عمومی و نیز با توجه به تامین نیازها و همچنین خواستههای موجود در بخشهای گوناگون اقتصادی، حمل و نقل ، تفریحی و... این گزارش ابتدا و به طور خلاصه به معرفی صنعت هوانوردی عمومی پرداخته و در ادامه اسناد و مدارک و آمار وضعیت برخی از کشورهای پیشگام و رو به رشد در این صنعت وضعیت ایران را مورد ارزیابی قرار داده است.
بررسیها نشان میدهند که در راستای توسعه صنعت هوانوردی ، محدودیتهایی از جمله زیرساخت و منابع انسانی ، فضای پروازی ، عدم تکنولوژی مناسب و در نهایت عدم وجود چارچوب قانونی لازم برای این حوزه وجود دارد که باعث شده نسبت استفاده از پتانسیلهای موجود در بخش هوانوردی عمومی در ایران نسبت به سایر کشورهاي منطقه و همچنین کشورهای مشابه خود در دنیا ، رقم بسیار ناچیزی شود .
توسعه مشارکت بخش خصوصی در حوزه تولید مصنوعات هوانوردی عمومی و حمایت دولت در جایگاه سیاستگذاری و نظارت عالیه، از جمله عوامل مهم توسعه صنعت هوانوردی در کشور به شمار میآید.
بدون شک حوزه هوانوردی عمومی با گستره وسیع خود، دارای کاربردها و قابلیتهایی است که در دست بررسی بوده و ارائه اطلاعات و تبیین جنبههای گوناگون صنعت هوانوردی عمومی و توجه به این حوزه پربازده در اقتصاد، امری اجتناب ناپذیر و ضروری است.
انتهاي پيام/