سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زمينه توليد 300 ميليون تن محصولات کشاورزي در کشور فراهم است

معاون توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي از فراهم سازي زمينه توليد300 ميليون تن محصولات کشاورزي در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ ناصر توکلي در نشست خبري به تشريح عملکرد معاونت توليدات گياهي در سال 91 و برنامه‌هاي اين مجموعه در سال 92 پرداخت و اظهار داشت: سال گذشته عليرغم تحريم‌هاي بين‌المللي براي بخش کشاروزي بسيار پر بار بود و فرصت بسيار مناسبي براي شناساندن قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي بخش کشاورزي بود.

وي ادامه داد: بخش کشاورزي در سال 91 نشان داد که بدون وابستگي به خارج از کشور و تکيه بر توانايي‌هاي خود توانست محصولات و استراتژيک کشاورزي را توليد و امنيت غذايي را در کشور فراهم کند که افزايش ميزان صادرات مصداق اين امر است.

معاون توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي تصريح کرد: اين وزارت خانه با تکيه بر سه مولفه افزايش سرمايه‌گذاري، فناوري و تکنولوژي و بالا بردن بهره‌وري برنامه‌هاي کلان خود را در توسعه بخش کشاورزي پيش مي‌برد.

توکلي با بيان اينکه 9 هزار ميليارد تومان تسهيلات ارزان قيمت در سال گذشته در اختيار بخش کشاورزي قرار گرفت، افزود: سال 91 فرصت طلايي سرمايه‌گذاري در زير ساخت‌هاي بخش کشاورزي ايجاد شد.

وي ادامه داد: از محل صندوق توسعه بخش کشاوزي بيش از 4 هزار ميليارد تومان در اختيار فعالان بخش کشاورزي قرار گرفت که در مقايسه با سالهاي قبل رقم قابل توجهي مي‌باشد.

توکلي گفت: سرمايه‌گذاري در بخش کشاورزي در سال 91 تاثير خود را به صورت کمي و کيفي در توليد محصولات کشاورزي نشان داد که جبران کننده 3 دهه خلا سرمايه گذاري دراين بخش مي‌باشد.

وي تاکيد کرد: با توسعه عمودي وافقي افزايش عملکرد در واحد سطح به طور قطع به 300 ميليون تن توليد خواهيم رسيد.

معاون وزير ادامه داد: به دليل نهادينه شدن طرح توسعه بخش کشاورزي و با احيا، اصلاح و مديريت تغذيه باغات مي‌توان بدون سرمايه‌گذاري سنگين از ظرفيت‌هاي موجود به توليد 13 تن پسته در واحد سطح دست يافت. در حاليکه آن ميزان توليد 850 کيلوگرم است. 

توکلي با بيان اينکه سرعت برداشت برنج بسيار بالا است و نسل جوان توان کاري نسل قبل را ندارد، افزود: بنابراين مجبوريم از سرعت کاري در مزرعه برنج بکاهيم.

وي ادامه داد: در حال حاضر 600 هزار هکتار از اراضي کشور تحت پوشش کشت برنج قرار دارد.

معاون وزير گفت: نزديک به 6/1 برنج در کشور به صورت مکانيزه توليد مي‌شود که با توجه به استقبال کشاورزان مي‌توانيم 100 درصد مزارع برنج کشور را با تجهيز به ماشين‌آلات کشت و برداشت به توليد مکانيزه برسانيم.

توکلي اضافه کرد: 6 رقم جديد ذرت که وارداتي و يا معرفي داخل است در مناطق قابل کشت توليد مي‌شود که حتي کشت آن بعد از برداشت گندم در مزارع انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: 2.5 ميليون تن ذرت در داخل کشور توليد مي‌شود که با ارقام جديد به توليد 5 ميليون تن نياز داخل دست مي‌يابيم و از واردات آن بي‌نياز مي‌شويم.

به گفته معاون وزير جهاد کشاورزي استفاده از پايه‌هاي رويشي در توسعه باغات واستفاده از رقم جديد امکان برداشت 7 ماهه مرکبات در کشور فراهم شد.

توکلي با بيان اينکه تا زماني که بهره‌وري مناسب نباشد، کشاورزي اقتصادي نيست افزود: بهره‌وري در بخش کشاورزي در حال توسعه است و مصداق اين امر، افزايش ميزان عملکرد و توليد در سال 91 در مقايسه با سال 90 است.

وي تشريح کرد: با توليد 18 ميليون محصولات باغي با رشد 5.2 درصدي براي اولين بار بدون نياز به ورادات نياز بازار شب عيد را با محصولات داخلي تامين کرديم.

توکلي ادامه داد: توليد غلات در سال 91 به رشد 10.5 درصدي و ساير محصولات کشاورزي به رشد 8.5 درصدي رسيده است.

وي در پايان ابراز اميدواري کرد تا با سرمايه گذاري‌هايي که انجام مي‌شود بتوانيم از قابليت‌هاي موجود در بخش کشاورزي استفاده کنيم./عب

برچسب ها: ذرت ، باغ ، توسعه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.