به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی شبکه جهانی سحر، سحر حقجو مجری برنامه تلویزیونی Pure Homeکه یک برنامه خانوادگی است در گفت وگو با روابط عمومی شبکه در مورد حرفه مجری گری توضیح داده است. حقجو در کانادا متولد شده است و همین موضوع سبب شده است تا به زبان انگلیسی مسلط باشد. او دانش آموخته مقطع کارشناسی مدیریت بازرگانی است و هفت سال است که در سازمان صدا و سیما مشغول فعالیت است. وی در ابتدا گوینده خبر انگلیسی شبکه خبر بوده و مدتی هم در رادیو انگلیسی کار کرده است.در شبکه بین المللی سحر هم گوینده خبر و مطبوعات بوده و الان حدود یک سال می شود که به برنامه ی Pure Homeپیوسته است.
برنامه Pure Homeبرنامه ای خانوادگی است و برای خانواده هایی تدارک و پخش می شود که سعی دارند در دل دنیای غرب و ساده و پاک زندگی کنند. در این برنامه ها سعی بر آن می شود که در خصوص راه و رسم زندگی مانند ارتباطات زناشویی، تربیت کودکان ، مسائل پزشکی و ... اطلاع رسانی شود.
حقجو درباره ویژگی های یک مجری در برنامه های انگلیسی گفت، مجری باید به زبان انگلیسی تسلط کامل داشته باشد و شاید این یکی از مهم ترین ویژگی ها به شمار آید. فن بیان یک مجری و قدرت برقراری ارتباط کلامی با مخاطبان و میهمان ها و ساده گویی مجری، نیز از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. اگر یک مجری برنامه های خانوادگی از اصول و ارکان مقوم زندگی و قواعد ارزش های لازم به رعایت و احترام در خانواده اطلاعات کافی داشته باشد، می تواند مسائل خانواده را بهتر درک کند و در انتقال بهتر و موثرتر مفاهیم معنوی و اصول ارتباطات بین اعضای خانواده موفق عمل کند.
وی افزود: برنامه های خانوادگی شبکه سحر ، برنامه های خانوادگی اسلامی به حساب می آید و اعتقادات مذهبی و تسلط مجری بر مسائل دینی هم تا حدی می تواند برای موفقیت برنامه موثر باشد. در نظر گرفتن همه اقشار مخاطب (از پيرترين آدم تا خردسال ترين، از كم سواد ترين تا اشخاصي خاص با تحصيلات عاليه، از كم حوصله ترين تا مشتاق ترين فرد و حتي مخاطبان كودك و نوجوانان) هم مهم است. اجراهاي دلنشين و صميمي و خودماني و راحت مجري نیز تاثیر گذار است.
حقجو در مورد میزان جذابیت و نحوه جذب مخاطب یک برنامه گفت: اولین نکته، میزان و بار اطلاعات کاربردی و مبتلابه مخاطبان در یک برنامه است. برنامه ای که برای مردم مفید باشد، می تواند بینندگان خود را راضی نگه دارد. دادن اطلاعات کافی و جامع هم می تواند در جذب مخاطب موثر باشد. یک برنامه خانوادگی باید به روز باشدو اطلاعات جدیدی در اختیار مخاطبانش قرار دهد. علمی بودن این اطلاعاتهم بسیارمهم و قابل توجه است. از طرفی تنوع برنامه ها و خودداری از تکراری بودن سوژه ها و ... موجب می شود که بینندگان اطمینان داشته باشند که در هر برنامه با گفت و گو و بخش های جدیدی رو به رو هستند و علاوه بر آن منجر به جلوگیری از کلیشه شدن برنامه می شود.
مجری برنامه خانواده سیمای انگلیسی شبکه سحر توجه به عواملی مانند رنگ آمیزی، دکور، موسیقی و دیگر جذابیت های بصری را امری بسیار مهم در جذابیت برنامه های اینچنینی خواند که به گفته او بارها از سوی بینندگان، نظراتی در این خصوص به برنامه اعلام شده است.
حقجو در این باره عنوان کرد: برنامه خانوادگي موفق، برنامهاي است كه بتواند فرزند زمان خويشتن باشد،همپاي اين تحولات پيش برود و متناسب با نيازهاي خانوادههاي امروز، دغدغهها و خواسته هايشان دست به توليد بزند .سازندگان برنامه های خانوادگی نباید سراغ روشهاي پيچيده بروند. روشهاي كليشهاي پند و اندرزگونه جواب نمی دهد و خلاقيت عنصری است که در توفیق این برنامه ها نقش سرنوشت ساز بازی می کند.
مجری برنامه خانوادگی Pure Homeبه ضرورت قدرت مجری در مدیریت برنامه نیز اشاره کرد و گفت: در برنامه ها کارشناسان ، اطلاعات اصلی را به بینندگان عرضه می کنند و در بحث های کارشناسی ، این کارشناس است که اطلاعات جامع تری دارد و مسلما باید وقت بیشتری برای صحبت داشته باشد. مجری ها سوال هایی را که تهیه شده، از کارشناس می پرسند، اما اگر در لا به لای گفت و گو ابهامی به وجود بیاید آن را برطرف می کنند. یعنی در همراهی با کارشناس ، رسالت مجری ، کمک به رسا و گویا بودن پیام های کارشناس و ترغیب او برای تکمیل بحث است. مجری باید با طرح سوالهاي پيش برنده و مناسب ، بحث را هدايت و كاربرديتر كند .
حقجو معتقد است: در عین اینکه عمده وقت برنامه باید در اختیار کارشناس برنامه است اما یک مجری باید بتواند با خلاقیت و قدرت اجرایش ، مخاطبان را جذب کند. به هر حال در هر قشر و در هر گروهی نقطه نظرات متفاوتی وجود دارد. مجری توانا باید کنترل برنامه را در دست داشته باشد و اجازه ندهد که کار به کشمکش بکشد.در اجراهای زنده ، مجری ، برنامه را مدیریت می کند اما برنامه دارای چهار چوب و قانون است و مجری هم از همین ضوابط تبعیت می کند. روی خوش و مهربانی ، خصوصیات مثبتی برای یک مجری محسوب می شود ولی وی باید در حد غایت، به مرز ها نیز توجه کند و آنها را زیر پا نگذارد.
به گفته حقجو تعادل در رفتار برای مجری در اجرا از همه چیز بهتر است وی در این باره نیز گفت:با توجه به این که من گوینده اخبار بوده ام بیشتر سعی می کنم که مبادی آداب باشم. البته فکر می کنم برای یک خانم مسلمان بهتر باشد که در کنار مهربانی و صمیمیت، مبادی آداب هم باشد./ي2