سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زندان گوانتانامو، شرمساري براي اوباما

روزنامه ایندیپندنت نوشت خشم زندانیان زندان گوانتانامو که در اعتصاب غذا به سر می بردند و بدون هیچ اتهامی هنوز زندانی هستند به جوش آمد و با زندانبانان خود درگیر شدند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ; این روزنامه انگلیسی امروز در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم روپرت کورنول نوشت مدت های مدیدی است که ما زندان گوانتانامو را فراموش کرده ایم ، هرچند که این زندان یک رسوایی در مورد نقض حقوق بشر است که در تاریخ معاصر آمریکا سابقه نداشته است. اما اکنون، یازده سال از زمانی که این مسئله مطرح شده بود گذشته است و این زندان که مخصوص تروریست ها در خلیج گوانتانامو است به علت بزرگترین اعتصاب غذای زندانیان در این زندان بار دیگر توجه ما را جلب کرد. تعداد زیادی از اعضای القاعده کشته شده اند؛ جنگ آمریکا در عراق پایان یافته است و جنگ در افغانستان نیز به زودی پایان می یابد اما رسوایی زندان گوانتانامو ادامه دارد.

امروز 166 زندانی در این زندان به سر می برند. سه نفر آنها محکوم شده اند، در حالی که سی نفر از آنها دادگاه در پیش دارند. مقامات آمریکا پنجاه نفر یا بیشتر را به قدری خطرناک می دانند که نمی توان آنها را آزاد کرد اما هیچ مدرکی برعلیه آنها وجود ندارد. و 86 نفر نیز هستند که تبرئه شده اند اما به جای آزاد شدن در جهنمی که راه گریزی از آن نیست در حال پوسیدن هستند. با این اوضاع، تعجبی ندارد که روز گذشته بیش از 160 نفر از آنها با نگهبانان زندان درگیر شوند که در نهایت به گفته مقامات آمریکایی منجر به شلیک گلوله های نیمه مرگبار شد.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در سال 2009 که به ریاست جمهوری این کشور انتخاب شد قول داد این زندان را ظرف مدت یکسال تعطیل کند. جورج بوش نیز می خواست این زندان را ببندد.اوباما در نظر داشت بسیاری از این زندانیان را به یک زندان فوق امنیتی در ایلینوی منتقل کند اما این ایده با مخالفت کنگره روبرو شد. سپس کنگره کارها را مشکل تر کرد، ابتدا سعی کرد مانع محاکمه خالد شیخ محمد، سازمان دهنده حملات یازدهم سپتامبر و زندانی معروف گوانتانامو در یک دادگاه غیرنظامی در آمریکا شود و سپس به شدت با استفاده از پول مردم برای انتقال زندانیان گوانتانامو به آمریکا یا کشور دیگر مخالفت کرد.

با وجود این، دن فرید نماینده ویژه مسئول تعطیلی این زندان شد وی باید 40 زندانی را در دور اول ریاست جمهوری اوباما به زندانی دیگر منتقل می کرد. اما در پایان ژانویه دفتر وی تعطیل شد و این برای 86 زندانی که باید آزاد می شدند آخرین ضربه بود. پس از آن اعتصاب غذای زندانیان آغاز شد.زندانیان به وکلای خود گفته اند تا کنون بیش از 130 نفر در این اعتصاب غذا شرکت کرده اند اما پنتاگون ادعا می کند این تعداد بیش از 40 نفر نیست که به حدود ده نفر از آنها به زور غذا خورانده می شود. نویسنده این مقاله خاطر نشان کرد با توجه به عدم دسترسی به این زندان نمی توان تعداد دقیق اعتصاب کنندگان را مشخص کرد.

نویسنده مقاله افزود مانند گذشته، این درگیری ها ممکن است به دلیل توهین به کتاب قرآن زندانیان ایجاد شده باشد.فرمانده نیروی دریایی آمریکا، جان کلی به کنگره گفت زندانیان احتمالا با درک این مطلب که دولت آمریکا دیگر تعطیلی این زندان را اولویت نمی داند به خشم آمده اند در نتیجه تلاش کردند توجه رسانه ها را از این طریق به خود جلب کنند.

این اعتصاب غذا در منعطف کردن توجه ها به زندان گوانتانامو موفقیت آمیز بود. چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا به کنگره گفت از تعطیلی این زندان حمایت می کند در حالی که گروه های برجسته حقوق بشر نیز در نامه ای به اوباما بار دیگر خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو شدند و از وی خواستند زندانیان آن آزاد شوند یا در یک دادگاه غیرنظامی محاکمه شوند. نویسنده این مقاله در خاتمه افزود بسیار خوشبینانه است که باور کنیم وقتی همه درخواست های دیگر در این زمینه بی نتیجه مانده اند این درخواست ها به نتیجه برسند.

                              آخرين اخبار جهان را اينجا بخوانيد.  
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.