سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پایگاه تحلیلی اوپد نیوز آمریکا:

حمله به ایرانِ متمدن، نابودی سریع آمریکا با کوهي از بدهي‌ها را به دنبال دارد

پایگاه تحلیلی "اوپد نیوز" آمریکا طی مقاله ای با اشاره به رویکردهای خصمانه آمریکا علیه ایران، از واشنگتن خواست تا ایران را به جای خود بگذارد، زیرا هرگونه حمله به ایران نابودی سریع آمریکا را در پی خواهد داشت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، در این مقاله که به قلم " سم امر" یک تحلیل گر سیاسی آمریکایی نوشته شده نویسنده تاریخ و قدمت دو کشور ایران و آمریکا مقایسه کرد و تمدن غنی ایران در مقابل این کشور و حتی خود اروپا را ستوده است.

وی با ارائه دلایل گوناگون از واشنگتن خواسته در مورد فعالیت هسته ای ایران سخت گیری و دشمنی بيجا نکند و ایران را به حال خود بگذارد.

سم امر می نویسد، همه موافقند که ایران هسته ای تهدیدی برای آمریکا نیست. با توجه به مشکلات بودجه ای و کوهی از بدهی های ما، این بسیار غیر قابل درک است که ما حتی تهدید به جنگ می کنیم، به نظر می رسد ما برای خود نقشی را معین کرده ایم که هیچ سودی ندارد یا سود اندکی برای ما دارد. پس چرا این موضوع ( هسته ای شدن ایران) مشکل ما است؟ قبل از این که آمریکا به وجود بیاید ایران امپراطوری بزرگی بوده است. آن زمانی که هندی ها در دشتهای آمریکا سرگردان بودند و بدنهای خود را نقاشی می کردند و نیزه و سپر برمی داشتند ایران بر خاورمیانه حکومت می کرد. قبل از این که اروپا چیزی به نام توالت داشته باشد، ایران یک تمدن بزرگ و مهم بود. از نظر ما و یا در حقیقت از نظر هر کشوری این که به ایران بگوییم چه کار باید بکند و چه کار نباید بکند نشان دهنده اوج استکبار، زورگویی و جهل، است. هر گونه حمله ای به ایران، جدا از این که هزاران نفر کشته خواهند شد، قطعا مرگ آمریکا و رکود اقتصادی آن را تسریع خواهد کرد.

در حالی که کشورهای کوچک و جنگ طلب مانند اسرائیل در حال حاضر صاحب تسلیحات هسته ای هستند ما مصمم هستیم اجازه ندهیم ایران هم چنین سلاحی داشته باشد، اگرچه ایران کشوری بزرگ است و هیچ سابقه جنگ طلبی ندارد اسرائیل تنها رژیمی در خاورمیانه است که سلاح هسته ای دارد و جنگ طلبی آن کاملا معروف است. اگر ما واقعا به صلح علاقمند هستیم،  باید روی حذف ذخایر تسلیحات هسته ای اسرائیل تمرکز کنیم و یک خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته ای به وجود آوریم. این امر انگیزه ایران را در مرحله اول برای هسته ای شدن از بین می برد ( البته اگر انگیزه ای باشد).

وی ادامه می دهد، بگذارید به سر دیگر این معادله نگاه کنیم. این اسرائیل است که تهدیدی هسته ای برای خاورمیانه است، نه ایران اگر ایران هسته ای شود، می تواند رقیبی برای اسرائیل بشود.

همانطور که توانایی های هسته ای پاکستان، توانمندی هسته ای هند را متعادل کرد. یادآوری این مسئله آموزنده است که در سال 1991 این دو رقیب دیرینه، هند و پاکستان، معاهده ای را به امضا رساندند که به تاسیسات هسته ای یکدیگر حمله نکنند. از آن زمان به بعد این دو کشور حتی در اوج تنش های میان دهلی و اسلام آباد و تحرکات تحریک آمیز خطرناک، صلح را حفظ کرده اند. که باعث شده متفکرانی مانند برژینسکی، کلر و سلاوین بحث های مشابهي را دو باره مطرح كنند

تحريم هاي اقتصادي ، فارغ از اين كه چقدر شديد هستند، ايران تاريخي و محترم آميز را از انجام آنچه كه به نفع منافع ملي اش است، باز نخواهد داشت . مشكلات اقتصادي كه بر ايران تحميل مي شود، فقط به مردم عادي ضربه ميزند. تحريم ها هيچ اثري در سياستهاي ايران نخواهد داشت، يا اگر هم داشته باشد، تأثير آن كم خواهد بود. اعمال اين تحريم فقط ثابت مي كند كه غرب هيچ اهميتي به ايراني ها نمي دهد، آنها فقط به اسرائيل اهميت مي دهند. ضمن آنكه تحريم ها اثر منفي روي قيمت ارزي و سود شركتهاي نفتي در ايالات متحده دارند. دليل حمايت كشورهاي عربي از موضع ما در مقابل ايران آن است كه آنها به حمايت آمريكا نياز دارند. تلاش براي سوء استفاده از اختلافات شيعه و سني براي ضربه زدن به ايران فقط توهم است.

سوابق (رفتار) ما با ايران نيز بايد مورد بازبيني قرار بگيرد. همانطور كه در فيلم آرگو نيز خيلي كوتاه در آن بحث شده اين است ما كودتايي را در ايران به راه انداختيم و دولت منتخب مردم را سرنگون كرده و يك فرد دست نشانده را روي كار آورديم تا نفت آنها را به دست آوريم . مردم ايران خيل زود رژيم شاه را ساقط و حكومتي مذهبي را كه ما نمي توانستيم با آن كنار بياييم به سركار آوردند. روابط ما با ايران هرگز بهبود نيافت.

ما هند، پاكستان ، روسيه ، چين و كره شمالي يا حتي اسرائيل را از دستيابي به سلاح هسته اي منع نكرديم. گويي اصلاً قرار نيست ماروي اصول خود بايستيم و با توليد و تكثير سلاح هسته اي توسط دو كس ديگر مخالفت كنيم. ماحتي با اسرائيل توافقنامه اي را امضا كرديم كه هر وقت توانايي و مسئله هسته اي آنها مورد سؤال قرار بگيرد، سمت ديگر را نگاه كنيم.

"فرانسيس پرين"، رئيس آژانس اتمي فرانسه در دهه 50 و 60 در زماني كه فرانسه داشت علي رغم ميل آمريكا به اسرائيل در دستيابي به سلاح هسته اي كمك مي كرد، مشاهده كرد بمب هاي اسرائيل واقعاً آمريكاييان را نشانه رفته است نه به اين دليل كه اسرائيل مي خواست به ايالات متحده حمله كند بلكه به اين دليل كه تل آويو متوجه شد ، وقتي اسرائيل تنها دارنده زرادخانه هسته اي در خاورميانه باشد، آمريكا به ندرت روي مواضع خود خواهد ايستاد ، حتي اگرسياست هاي اسرائيل برخلاف منافع آمريكا باشد. و اين دقيقاً همان چيزي است كه رخ داده است.

اين نويسنده در پايان مي گويد: آمريكاييان بايد بدانند كه جنگ هاي غير قابل توجيه و توجيه شدني دلايل اصلي غروب خورشيد ايالات متحده است. بگذاريد ياد آوري كنم كه ما مثلا كشور قانونمند هستيم كه پايه آن احترام به حقوق بشر و عدم مداخله در كار ديگران است، پس لطفاً ايران را به حال خود بگذاريد.

آخرين اخبار جهان را اينجا بخوانيد.   

برچسب ها: ایران ، حمله ، آمریکا ، هسته ای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.