سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در سال حماسه سياسي و اقتصادي محقق مي شود؛

افزايش ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پیش بینی مي شود كه ظرفيت تولید پتروشيمي به 50 میلیون تن برسد که از اين ميزان 36 میلیون تن به صادرات اختصاص مي يابد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، رمضان اولادی در نشست خبري كه در شركت ملي پتروشيمي ايران برگزار شد با بيان اين مطلب گفت: تحقق حماسه سياسي و اقتصادي در كشور نيازمند تغيير نگرش نسبت به توانمندي داخلي است و براي رسيده به اهداف كلان اقتصادي بايد از خام فروشي پرهيز و توسعه پايدار در صادرات غير نفتي داشته باشيم.

وي تصريح كرد: سال گذشته با استفاده از حداکثر توان داخلی در مجتمع های پتروشیمی در کل 41 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی تولید شد.

اولادي اظهار داشت: از 41 میلیون تن محصول تولید شده، 28 میلیون تن قابل فروش بود که 15 میلیون و 800 هزار تن صادرات و 12 میلیون و 200 هزار تن به مصرف داخلی رسیده است.

وی از افزایش ظرفیت نصب شده در مجتمع های پتروشیمی از 54 میلیون و 500 هزار تن به 57 میلیون و 100 تن خبر داد و گفت: در سال 90 ، 12 میلیون تن فروش داخلی و 42 میلیون تن صادرات داشته ایم.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، خاطرنشان كرد: در سال گذشته 11 میلیارد و 200 میلیون دلار دلار ارزش صادراتی محصولات پتروشیمی گزارش شده و علاوه بر آن 156 هزار و 933 میلیارد ریال نیر فروش داخلی داشته ایم.

اولادی پیش بینی کرد که ظرفیت نصب شده پتروشیمی در سال جاري  به 58 میلیون و 500 هزار تن و تولید به 50 میلیون تن برسد که در کنار آن، تولید 36 میلیون تن از محصولات قابل فروش باشد.

وی افزود: به نظر می رسد در سال آینده 19 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به فروش داخلی برسد و 17 میلیون و 400 هزار تن نیز به دیگر کشورها صادر شود.

اولادي تصریح کرد: سال گذشته سهم محصولات پتروشیمی در صادرات غیر نفتی 38 درصد و در محصولات صنعتی 47 درصد بود.

مدیر برنامه ریزی و تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، اضافه كرد: در سال گذشته 9 طرح به بهره برداری رسید که از جمله آنها می توان به پی.وی.سی اروند، پلی اتیلن سنگین کرمانشاه و پروژه هایی در پتروشیمی جم و کاویان اشاره کرد.

اولادی با اشاره به اجرای پروژه خط لوله اتیلن غرب گفت: فاز اول خط اتیلن غرب با ظرفیت 33 تا 34 هزار تن هم اکنون در سرویس قرار دارد و فاز دوم پتروشیمی کاویان و خط اتیلن غرب در برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مورد توجه است.

وی اضافه کرد: همچنین در سال گذشته مجتمع های پتروشیمی در راستای دستیابی به خودکفایی بنزین، یک میلیارد و 800 میلیون لیتر اکتان افزا و 2،3 میلیارد لیتر برش سنگین به شرکت پالایش و پخش تحویل داده شد.

وی همچنین از تولید چهار میلیون و 100 هزار تن کود اوره در کشور خبر داد و گفت: از مجموع اوره تولید شده 2،5 میلیون تن صادر و 1،6 میلیون تن نیز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

اولادی اظهار کرد: مجتمع های پتروشیمی توان تامین کامل کود اوره مورد نیاز کشاورزان را دارد و در سال گذشته 1،6 میلیون تن درخواست و تحویل داده شد.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، به بدهی جهاد کشاورزی بابت کود اوره اشاره کرد و گفت: برخی از مجتمع ها از سالهای گذشته 700 تا 800 میلیارد تومان به مجتمع های پتروشیمی بدهکار هستند.

اولادي تصریح کرد: در سالی که گذشت سه شرکت بیستون، باختر و کالای پتروشیمی با یک هزار و 164 سهم به ارزش 17 هزار و 860 میلیارد ریال به بخص خصوصی واگذار شد.

وی در خصوص تامین خوراک مورد نیاز خط لوله اتیلن غرب و مجتمع های واقع شده در مسیر این خط لوله گفت: با بهره برداری از فاز 15 ، 16 و 17 ، 18 پارس جنوبی مشکل خوراک در این بخش مرتفع خواهد شد./ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.