سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه‌های پنجشنبه

همكاران روزنامه كروبي از BBC اجازه مي گرفتند!؟/پاپ برای زلزله‌زده‌های بوشهر نماز می‌خواند

عصبانيت سلفي هاي مصر از دشمني ايران با اسرائيل،همكاران روزنامه كروبي از BBC اجازه مي گرفتند!،کاندیداتوری وزیر بهداشت دولت اصلاحات،کاندیداتوری وزیر بهداشت دولت اصلاحات،رسائی تبرئه شد،اظهارنظر انتخاباتی بازیکن استقلال،پاپ برای زلزله‌زده‌های بوشهر نماز می‌خواند،وعده محسن رضایی به رقبای انتخاباتی،به ياد ماندني‌ترين جمله رهبر معظم انقلاب در سال 91 ،مشايي از شهيد مطهري هم بهتر مي‌فهمد! ،دستور جالب براي افزايش امتيازات مديران شركت‌هاي دولتي ،اجراي طرح تفريحي صدای عشاير روستاي اوجور را در آورد ،از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید.  

*کیهان:

تا آبروريزي كامل نشده دنبال چسب براي جبهه اصلاحات باشيد

ارگان شاخه خارج نشين فتنه سبز در لندن اذعان كرد فتنه گران از سر استيصال و ناچاري وارد گود انتخابات شده اند و بيشتر دنبال چسب براي جمع كردن اجزاء جدا شده اين جريان مي گردند.جرس در تحليلي نوشت: خاتمي مايل نيست كانديدا شود اما گزينه عدم شركت در انتخابات فعلاً ممكن نيست و ناچار بايد عرصه انتخابات را گام به گام جلو رفت.

جرس توقع جريان متبوع خود از خاتمي را «چسب شدن»! توصيف كرده و مي نويسد: چه تصميم بر شركت در انتخابات شود چه عدم شركت، خاتمي چسبي براي كنار هم نشاندن سبزهاي اصلاح طلب براي اتخاذ موضع واحد براي انتخابات خواهد بود. اما اگر نيايد كار سخت شده و چسبي كه همه اصلاح طلبان سبز را كنار هم نگه دارد، گيرايي سابق را نخواهد داشت.

«حسين-ن» نويسنده اين تحليل كه از اعضاي حزب مشاركت و از بازداشت شدگان فتنه سبز بوده، با اذعان به اينكه اصلاح طلبان 6 ماه پيش از گزينه عدم شركت در انتخابات سخن مي گفتند، درباره علت استيصال اخير و عقب نشيني از آن موضع مي نويسد: اولين عامل، شكستن جو عدم شركت و اعلام نامزدي توسط كساني چون محمدرضا عارف و شايعه نامزدي كساني مانند اسحاق جهانگيري و محمدعلي نجفي بود. علت ديگر متوقف شدن عيني جنبش سبز است. مدت زمان زيادي است كه از اين نمودها خبري نيست.

وي آنگاه به حذف شدن عملي مدعيان اصلاح طلبي از صحنه سياسي و ناديده گرفتن آنان از سوي حاكميت و افكار عمومي مي پردازد و مي نويسد: واقعيت رخ داده ديگر در اين مدت، رقابت جدي دروني بين جريان اصولگرا بود كه باعث مي شد عدم حضور اصلاح طلبان در عرصه سياست، كمتر به چشم بيايد. عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم، عوارضي براي بيرون گودنشينان اصلاح طلب داشت.

 اينكه در تنور داغ رقابت و درگيري هاي دروني جريان اصولگرا، عرصه سياست در ايران اشباع شد.عرصه سياست زنده به رقابت است و اگر اين رقابت بين نيروهايي ديگر در عمل اتفاق بيفتد، بيرون گودنشينان حاشيه نشينان و شايد فراموش شدگان اين عرصه مي شوند. مروري بر سايت ها و روزنامه هاي سبز و اصلاح طلب در اين مدت نشان مي دهد كه عدم حضور اصلاح طلبان در صحنه سياست رسمي، باعث شده بود تا تنها بازتاب دهنده اتفاقاتي بودند كه ديگران بازيگر آن بودند.

وي با لو دادن راز دستپاچگي پدرخوانده هاي جبهه اصلاحات براي عقب نشيني از موضع بالاي تحريم انتخابات تصريح مي كند كه اگر اين جريان وارد عرصه نشود، نامزدهاي منسوب به جريان اصلاحات با خيال راحت تا مرز آبروريزي براي كل جريان اصلاحات در عرصه مي مانند و همچنين انسجام داخلي «جريان اصلاحات- سبز» لطمه خواهد خورد.

جرس در پايان با عقب نشيني از گنده گويي هاي يكي دو سال اخير درباره تحريم انتخابات نوشت «عدم شركت فعلاً ممكن نيست».
تحريم انتخابات مجلس از سوي فتنه گران با دهن كجي عمومي مردم و بي اعتنايي حاكميت مواجه شد و صرفاً برگي سياه بر كارنامه مدعيان اصلاح طلبي اضافه كرد.

عصبانيت سلفي هاي مصر از دشمني ايران با اسرائيل

حملات سازمان يافته جريان هاي سلفي عليه ايران با اعتراضات محافل رسانه اي در مصر مواجه شده است.
به گزارش ديپلماسي ايراني، اگرچه جريان هاي مختلفي از عادي سازي روابط تهران و قاهره در مصر نگران هستند و به روشني در اين راه سنگ اندازي مي كنند، اما مخالفت سلفي ها و در راس آنها حزب النور كه اين روزها نماينده و سخنگوي سلفي ها شده و نفوذ مذهب تشيع را بهانه اي براي جلوگيري از عادي سازي روابط ايران و مصر كرده، باعث تعجب بسياري شده است. اكنون بسياري از تحليلگران مسائل ايران مي پرسند، چرا سلفي ها از نزديكي روابط ايران و مصر بيمناك هستند.

روزجمعه گذشته افرادي وابسته به جريان هاي تندروي سلفي در مقابل محل سكونت رئيس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره تجمع كرده و قصد ورود به خانه وي را كردند. حركت اعتراضي سلفي ها روز جمعه زماني آغاز شد كه آنها در مقابل مسجد عمرو بن العاص كه در آن كنفرانسي با هدف هشدار به مرسي بر سر عادي سازي روابط با ايران برگزار شده بود، تجمع كردند. برخي جريان هاي سلفي از سوي محافل سعودي حمايت مالي و سياسي مي شوند.

وليد اسماعيل، رئيس ائتلاف دفاع از صحابه و آل البيت در اظهارنظري تعجب برانگيز به روزنامه مصري الوطن گفت: «اعتراض ما در مقابل خانه رئيس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره به اين دليل بود كه به تهران اين پيام را برسانيم كه ما خطر امتداد خط شيعي را جدي مي دانيم!»
در همين رابطه وائل قنديل، روزنامه نگار صاحب نام مصري در يادداشتي در روزنامه مصري الشرق به ادعاهاي جريان هاي سلفي عليه ايران پاسخ داده و آن را توهماتي غيرقابل باور از سوي آنها عليه گردشگران ايراني دانسته است. وي دراين باره نوشته است: در حالي كه ما سال ها است ارتباطي با ايران نداشته ايم و روابط تهران و قاهره بيش از سه دهه معلق بوده است چگونه مي توان نسبت به برقراري اين رابطه احساس هيستريك داشت؟

وي در يادداشت خود همچنين مي پرسد: چگونه است از اسرائيلي ها و گردشگران صهيونيستي كه در خاك مصر سفارت خانه دارند و دائما به سرزمين ما گردشگر مي فرستند ترس و واهمه نداريم در حالي كه از ايراني هايي كه همانند ما مسلمان هستند و از سرزميني اسلامي قدم به خاك كشورمان مي گذارند مي ترسيم و عليه آنها تبليغ مي كنيم. آيا فراموش كرده ايم زماني را كه سخنگوي حزب سلفي النور با راديو اسرائيل مصاحبه كرد و گفت كه ما از همه گردشگران جهان حتي گردشگران اسرائيلي با هر رنگ و نژادي كه باشند براي سفر به كشورمان استقبال مي كنيم.

قنديل در يادداشت خود همچنين مي پرسد: در كجاي تاريخ آمده است كه تهران ارتشش را براي جنگ با مصر فرستاد و فلسطين را بلعيد و بيت المقدس را به استعمار خود درآورد و به مقدسات توهين كرد و ده ها هزار فلسطيني و مصري و عرب را در 5 جنگ كشت؟ بايد از كساني كه به عادي سازي روابط تهران و قاهره ايراد مي گيرند و دائما نسبت به مخاطرات آن هشدار مي دهند و اين مساله را در بوق و كرنا مي كنند، پرسيد چگونه است كه رابطه با تهران را رد مي كنيد اما مانعي براي عادي سازي روابط با تل آويو نداريد؟

در همين رابطه روزنامه مصري الاهرام نيز در يادداشتي به قلم مكرم محمد احمد، سردبير اين روزنامه نوشت: به هيچ وجه قابل درك نيست كه سلفي ها از عادي سازي روابط ايران و مصر نگراني دارند و آن را رد مي كنند. سفر گردشگران ايراني چه ضرري مي تواند براي ما كه نياز مبرم به توريسم داريم، بگذارد؟ مصر چرا بايد دروازه هايش را به طور كامل در برابر ملتي مسلمان ببندد؟

چگونه است كه هزاران ايراني به حج مي روند و كسي از توطئه آنها بيمي ندارد اما گردشگران ايراني كه به مصر مي آيند خطري براي ما مي شوند؟ چگونه است كه حكومت عربستان رابطه خود را با ايران همچنان در سطح بالا نگه مي دارد اما ما از رابطه اي كه هنوز برقرار نشده تا اين اندازه مي ترسيم و اعتنايي به وحدت مسلمانان نمي كنيم؟

رئيس سابق موساد: همه ايراني ها پاي پيشرفت كشورشان ايستاده اند

يك پايگاه اينترنتي آمريكايي در تحليلي نوشت غرب در چالش هسته اي با روحيه بلندپروازي و پيشرفت مردم ايران درگير شده و راه به جايي نمي برد.پايگاه اطلاع رساني كامن دريمز نوشت: از آنجا كه تحريم ها مانع برنامه هسته اي ايران نشده است، قدرت هاي غربي بايد رويكرد خود را در مذاكرات تغيير دهند. دور آخر مذاكرات در آلماتي نشان داد كه روند فعلي بي نتيجه است.

نويسنده خاطرنشان مي كند: بارها گفته شده است كه دولت ايران خطري براي منطقه و آمريكاست. اما حقايق تاريخي در عوض اين گفتمان را كاملا نادرست نشان مي دهد. ايراني ها برعكس شاهد مداخله هاي خارجي عليه كشورشان بوده اند. «افرام هالوي»، رئيس موساد از 1998 تا 2000، سال گذشته در مصاحبه اي با روزنامه هاآرتص، گفت «ما بايد ايراني ها را درك كنيم.

 احساسات اين ملت تاريخي تحقير شده است. ايراني هاي مذهبي و حتي سكولار احساس مي كنند قدرت هاي غربي از 200 سال قبل آنها را استعمار كرده اند. بنابراين انگيزه آنها از برنامه هسته اي تمايل براي احياي عظمت ايران است كه از مدت ها قبل از آن محروم شده بود».

اين رسانه آمريكايي در ادامه تاكيد كرده است: از تجربيات گذشته مي فهميم تحريم هاي شديد عليه ايران باعث توقف بلندپروازي هاي مردم اين كشور نشده بلكه تندروها را تقويت كرده است. اما اگر روند ديپلماتيك تسريع شود دستاوردهاي بسيار بيشتري در بر خواهد داشت و روابط بين شهروندان آمريكا و ايران را بهبود مي بخشد. از آنجا كه تهديدها براي تنبيه ايران به دليل برنامه هسته ايش باعث تضعيف اين كشور نشده است و حتي سخت گيري هاي تهران را در قبال شهروندان خودش كاهش نداده است، رويكرد ديگري بايد به كار گرفت.

همكاران روزنامه كروبي از BBC اجازه مي گرفتند!؟

من حامي كروبي در انتخابات سال 88 بودم اما روزنامه اعتماد ملي با صلاحديد بي بي سي از انتشار مقاله من خودداري و آن را سانسور كرد!اين خبر را داريوش سجادي منتشر كرد.

وي كه سابقه قلم زني در نشريات اصلاح طلب را دارد و از مشاوران سابق كروبي است، در وبلاگ خود مي نويسد: تا پايان انتخابات سال 88 بي بي سي براي گفت وگو به سراغم نيامد با وجود آن كه قبلا هماهنگ شده بود. از فرداي بروز شهرآشوبي ها در تهران BBC بسراغ بنده آمد اما نكته جالب آن بود كه وقتي اينجانب به سهم و بضاعت خود كوشيدم با درج مقالاتم در روزنامه «اعتماد ملي» [ارگان حزب كروبي] به شفاف شدن و آرام شدن فضا كمك كنم. بار ديگر اما اين بار بصورتي نامحسوس و غيرمستقيم مورد سانسور اين «رسانه نما» قرار گرفتم!

وي مي افزايد: داستان از اين قرار بود كه وقتي سلسله مقالات چهارگانه «تغار شكسته تهران» را براي انتشار در «اعتماد ملي» ارسال كردم بدون توضيح، نسخه اي از آن كه ناظر بر شيطنت BBC در ناآرامي هاي تهران بود از چاپ باز ماند و وقتي تلفني جوياي چرايي آن شدم دوستان در تهران گفتند «دوستان در BBC با انتشار آن موافق نيستند!!!» هيچ وقت هم معلوم نشد مقاله بنده چگونه قبل از انتشار سر از BBC درآورده بود!؟

وي تصريح مي كند: كسر معناداري از شاغلين در تلويزيون فارسي BBC تعلق به نوقلمان بعد از دوم خرداد دارند كه پس از ورود به خانواده مطبوعات داخل كشور بعدها به BBC پيوستند و طبيعتا كماكان ارتباطات خود با همكاران سابق در داخل كشور را حفظ كرده اند.
انتشار اين خبر درباره پيوند روزنامه اعتماد ملي با شبكه دولتي انگليس در حالي است كه ديگر روزنامه اصلاح طلب (اعتماد) چند سال پيش و تا مدت ها تحليل هاي بي بي سي را عينا به نام خود منتشر كرد. هم اكنون طيفي از اعضاي فراري نشريات اصلاح طلب با شبكه دولتي بي بي سي، صداي آمريكا، راديو فردا و... همكاري مي كنند.

داريوش سجادي در مطلب ديگري درباره شرافت قلم مي نويسد: ماهيت رسانه هايي چون BBC و VOA و راديو فردا و فرانسه و زمانه و رسانه هايي از اين دست را مي توان از منظر چرايي توجيه اقتصادي داشتن راه اندازي چنين رسانه هايي با چنان مخارج سنگين و كمرشكني آن هم بدون كسب حداقل سود و بازگشت هزينه توسط دولت هاي بيگانه مورد نقد قرار داد.

 براساس كدام «حجت عقلي» يا «خيرانديشي» و «نوع دوستي ايران نوازانه» دولت بريتانيا پذيرفته ضمن تخصيص ماليات شهروندان انگليسي اقدام به راه اندازي تلويزيوني براي كشوري ديگر و ملتي با زباني ديگر در دوردست ها نمايد كه هر ثانيه پخش آن بدون بازگشت كمترين سودي برخوردار از ضررهاي هنگفت مالي و صرف هزينه هاي گزاف اقتصادي است؟ BBC صراحتا در منشور رسانه اي خود ضمن تعريف BBC به عنوان ابزار ديپلماسي خارجي دولت انگلستان اعلام كرده كه فعاليت رسانه اي خود را وقف تامين اهداف ديپلماتيك انگلستان در خارج از مرزها مي كند.

وي ادامه مي دهد: بر همان قياس كه پيش تر مشتي افراد تحت تيول «مسعود رجوي» توانستند خود را متقاعد در پيوستن به دولت صدام و جنگ عليه ايران كنند! اينك چه عاملي سبب مي شود تا به شيوه مشابه مشتي ايراني بدون تعلل و ناراحتي به رسانه يك دولت اجنبي بپيوندند و ارزني هم بابت اين اقدام، احساس شماتت نكنند؟

همكار سابق نشريات اصلاح طلب تصريح مي كند: واقعيت ها مويد بي حسي و كرختي نظام اخلاقي اين قشر از قلم داران پيوسته به اجنبي نسبت به رذيلت خيانت است. شواهد و قرائن نيز بوضوح اثبات كننده اين واقعيت غيرقابل انكار بوده كه در طول تاريخ «رذيلت خيانت» غالبا يا محصول سفلگي مالي بوده و يا ريشه در سفلگي شخصيت و بي پرنسيبي داشته است.

وي در پايان نوشت: جامعه روزنامه نگاران شرافتمند داخل كشور فارغ از جناح بندي هاي سياسي اعم از اصلاح طلب و اصولگرا اخلاقا موظفند بمنظور صيانت از شرف روزنامه نگاري و حفظ شأن و حرمت و تقدس اين حرفه با ابراز و اعلام برائت از چنين بي آزرمي هايي، اين سنت سيئه (وصلت با اجنبي) را مبدل به يك «شرم ملي» كنند تا ديگر هر ناآشنا با الفباي رسانه به خود جرات ندهد با نيم خط مطلب نوشتن در جرايد و ابتلا به توهم «خود روزنامه نگار بيني» و با پيوستن به آغوش اجنبي، سنت روزنامه نگاري و اصحاب شرافتمند و متعهد اين حرفه را در ايران ملكوك تردامني خود كنند.

*آرمان:

کاندیداتوری وزیر بهداشت دولت اصلاحات

شنیده شد که نماینده اصلاح‌طلب و وزیر دولت اصلاحات احتمالا در انتخابات نامزد می‌شود. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ مسعود پزشکیان نماینده تبریز به احتمالاتی درخصوص کاندیداتوری خودش اشاره کرد و گفت: هنوز در این زمینه تصمیمی نگرفته‌ام. وی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال دارد در عرصه انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اعلام کاندیداتوری کنید یا خیر، گفت: احتمال حضورم در این عرصه ۵۰ - ۵۰ است. وی خاطرنشان کرد: گذشت زمان نتیجه را بهتر مشخص خواهد کرد.

رسائی تبرئه شد

شنیده شد که یک نماینده مجلس از اتهامات وارده تبرئه شد. دادگاه رسیدگی به شکایت از حمید رسایی مدیرمسئول هفته‌نامه «9 دی»، با حضور هیات منصفه جدید دادگاه ویژه روحانیت برگزار شد. هیات منصفه پس از رسیدگی به شکایات هیات نظارت بر مطبوعات، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و چند شاکی خصوصی از مدیرمسئول «9 دی»، رسایی را از اتهامات وارده مبرا دانست.

اظهارنظر انتخاباتی بازیکن استقلال

شنیده شد که مدافع ملی‌پوش استقلال درباره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهارنظر کرد. نامه نیوز نوشت؛ امیرحسین صادقی درمورد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: من حتما در این انتخابات شرکت می‌کنم اما باید از نامزدها شناخت پیدا کنم. نامزدهای ریاست‌جمهوری به 50 درصد از وعده‌هایشان عمل کنند. مدافع استقلال با اشاره به گرانی‌های اخیر تاکید کرد: وضعیت اقتصادی خوب نیست. وقتی دلار 1100تومانی4هزار تومان شود یعنی چه؟

پاپ برای زلزله‌زده‌های بوشهر نماز می‌خواند

شنیده شد که رهبر معنوی مسیحیان برای قربانیان زلزله جنوب ایران نماز می‌خواند. پاپ فرانسیس اول ضمن ابراز همدردی با مردم زلزله‌زده استان بوشهر گفت که برای قربانیان این فاجعه نماز می‌خواند. روزنامه الحیات نوشت؛ رادیو واتیکان دیروز به نقل از پاپ اعلام کرد که رهبر کاتولیک‌های جهان اعلام کرد که برای قربانیان فاجعه زلزله در جنوب ایران نماز می‌خواند. پاپ در این سخنان با همه کسانی که در این زلزله ویرانگر که خسارت‌هایی را به‌همراه داشته است، متضرر شده‌اند ابراز نزدیکی و همدردی کرد.

سعیدی‌کیا: تا آخر می‌مانم

شنیده شد که محمد سعیدی‌کیا گفت: به‌طور جدی برای انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا می‌شوم، تا آخر می‌مانم و به نفع کسی کنار نمی‌روم. وزیر مسکن دولت نهم اظهار کرد: خط مشی و اساس اداره جامعه باید با همان طریق و اساسی باشد که جمهوری اسلامی تعریف کرده است و خود را پیرو ولایت‌فقیه و فرزند مجلس می‌دانم و معتقدم برای خدمت بهتر در جامعه باید از همه ظرفیت‌های انسانی وفادار به نظام استفاده کرد؛ چراکه فضای ایران برای هیچ خدمتگزاری که وفادار به نظام باشد، تنگ نیست.

 وی در جواب سوالی با این عنوان که آیا قانون هدفمندی موجب گرانی شده است؟ پاسخ داد: در هر جای دنیا هرگاه پول نقد به جامعه تزریق شود و فقط مصرفی باشد، تبدیل به تورم می‌شود؛ بنابراین هر چند قانون هدفمندی باید اجرا می‌شد، اما نقدی و مصرفی آن مضر است و باید برای جایگزینی آن چاره‌اندیشی شود.

ثبت امامزاده‌ها در تهران

شنیده شد که انتشار اظهارات یكی از مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه پیرامون پیش‌نیاز ثبت امامزاده ها توسط این سازمان حاشیه‌ساز شد. تابناک نوشت؛ بر اساس برخی آمار منتشرشده تعداد مقبره امامزادگان ایران در اوایل انقلاب اسلامی یكهزار و پانصد مقبره بوده و بنابر آمارهای رسمی تا سال جاری بالغ بر 10 هزار و پانصد مقبره رسیده است و این بدان معناست كه طی سال های گذشته به‌طور میانگین، سالانه تعداد 300 امامزاده جدید در ایران مورد شناسایی قرار گرفته است.

 حال پس از گذشت ماه‌ها غلامرضا محمدزاده، مدیركل اوقاف و امور خیریه استان تهران درباره حوزه استحفاظی اش و نه كل كشور اظهارنظر كرده و ایجاد امامزاده جدید در این استان را تكذیب كرده و یادآور شد: «هم‌اكنون درحال جمع‌آوری آمار امامزادگان استان تهران هستیم».

وعده محسن رضایی به رقبای انتخاباتی

شنیده شد که محسن رضایی گفت: اگر من رئیس‌جمهور شدم، از اکثر این کاندیداها متناسب با شأن و شئوات آنها استفاده خواهم کرد. ایسنا نوشت؛ وی در پاسخ به این پرسش که آیا ائتلاف جدیدی نیز برای انتخابات تشکیل نمی‌دهید؟ اظهار کرد: نه، من می‌خواهم از همه نیروها استفاده کنم و مصلحت نمی‌دانم که در یک ائتلاف خاصی شرکت کنم.

 رضایی اظهار کرد: رفتن من به هر ائتلاف، معنای خاصی می‌دهد که جلوی تشکیل دولت فراگیر را خواهد گرفت. وی در پاسخ به این پرسش که رهبری خواستار حضور همه گروه‌ها در انتخابات شده‌اند در زمینه نظر شما درمورد حضور آقایان هاشمی و خاتمی چیست؟ گفت: به هرحال من راجع به اینکه اصلاح‌طلب‌ها وارد انتخابات شوند آن را لازم می‌دانم، زیرا آنان بخشی از نیروهای سیاسی کشور هستند.

*تهران امروز:

به ياد ماندني‌ترين جمله رهبر معظم انقلاب در سال 91

پايگاه اطلاع‌رساني KHAMENEI.IR در روزهاي پاياني اسفندماه ۹۱ براي سومين سال پياپي از كاربران خود خواست تا نظرشان را درباره مهم‌ترين و به‌يادماندني‌ترين جمله رهبر انقلاب در سال از طريق پيامك و ارسال كامنت ابراز نمايند.در پايانِ اين نظرسنجي كه تا روز ۱۴ فروردين ۹۲ ادامه داشت و بيش از چهارده هزار نفر در آن شركت كردند، جمله «من انقلابي‌ام» مربوط به «پاسخ رهبر انقلاب به پيشنهاد مذاكره آمريكايي‌ها» كه در نوزدهم بهمن‌ماه سال گذشته ايراد شده بود به عنوان مهم‌ترين و محبوب‌ترين جمله انتخاب شد.

بايد از فعاليت جريان تحجر جلوگيري كرد

احمد سالك عضو جامعه روحانيت مبارز به شفاف گفت: تحجر فعاليتي براي ممانعت از پيشرفت در زمينه‌هاي مختلف ديني، اخلاقي و مسائل اجتماعي است و به همين دليل بايد از تحرك آنها جلوگيري كرد، چون عاملان اين مسئله دنبال اين بودند تا اهداف انقلاب و مردم را به بن بست برسانند. وجود متحجران در جوامع موجب شده است تا نوعي ديكتاتوري به وجود بيايد، اما در جمهوري اسلامي اين جريان نتوانست و از اين پس هم نخواهد توانست تاثيرگذار واقع شود.چون حضرت امام(ره) از‌‌‌‌ همان اولين روز انقلاب هشدارهاي لازم را به متحجران دادند و به همين دليل هم آنها هيچ‌گاه نتوانستند آنطور كه مي‌خواستند، خودنمايي كنند.

اجماع بر سرگزينه راي‌آور

آيت‌الله مصباح‌يزدي رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ديدار با اعضاي موتلفه گفته است: اگر در انتخابات امر داير شد بر اصولگرا و اصلاح‌طلب، همه بايد روي اصولگرا اتفاق كنند و نظرات ديگر خود را كنار بگذارند و روي شخصي اجماع كنند كه در مقابل آنها راي داشته باشد.

مشايي از شهيد مطهري هم بهتر مي‌فهمد!

يك سايت دولتي با انتشار مطلبي از شخصي به نام اكبر جباري، فهم مشايي را از رابطه بين اسلام و ايران فهم برتر و صحيح دانست و ساير تفكرات در باب اين موضوع از جمله نظرات شهيد مطهري را اشتباه خواند. جباري فارغ التحصيل دانشگاه ميسور هند است كه سايت دولتي شبكه ايران از او به عنوان «پژوهشگر ايراني حوزه فلسفه، ادبيات و علوم سياسي‌،استاد فلسفه و داماد مرحوم علامه دواني» نام برده است.

دستور جالب براي افزايش امتيازات مديران شركت‌هاي دولتي

خراسان نوشت: بر اساس دستور يك مسئول مهم اجرايي، مقرر شده كارشناسان حقوقي و ادارات دولتي شرايط اعمال امتيازات ايثارگري براي آن دسته از مديران عامل و اعضاي هيات مديره شركت‌هاي دولتي كه جزو ايثارگران هستند را بررسي و نتايج را براي ابلاغ تصميمات لازم در اين خصوص اعلام كنند. اين دستور پس از نامه يكي از وزراي اقتصادي كابينه و بيان اين موضوع، صادر شده است.

انتخابات سه‌قطبي به سود اصلاح‌طلبان است

جعفر توفيقي، وزير علوم دولت اصلاحات و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس در گفت‌وگو با روزنامه آرمان درخصوص برداشت خود درباره اينكه احمدي‌نژاد بعد از انتخابات چه مي‌كند،گفت: نمي‌توانم قضاوت كنم اما نظر شخصي‌ام اين است كه آقاي احمدي‌نژاد علاقه‌مند هستند در عرصه فعاليت‌هاي سياسي بمانند. قابل پيش‌بيني نيست با چه مدلي قصد دارند در اين عرصه بمانند. البته آقاي احمدي‌نژاد با روساي قبلي جمهور تفاوت‌هايي دارند و بعيد است بخواهند مثلا تنها به كار تدريس در دانشگاه بپردازند.

وي افزود:اگر جريان دولت بخواهد وارد انتخابات شود، بزرگ‌ترين رقيب اصلاح‌طلبان خواهد بود.راي جريان دولت و اصولگراها را بايد در يك سمت حساب كنيم. به عبارت ديگر راي اصلاح‌طلبان و پايگاه آنها مستقل از دو قطب ديگر است بنابراين معتقدم انتخابات سه‌قطبي به سود اصلاح‌طلبان است.وي در پاسخ به اينكه جايگاه اصلاح‌طلبان درحال حاضر كجاست؟ گفت: از لحاظ اجتماعي- سياسي جايگاه اصلاح‌طلبان، جايگاه خاصي است و جريان تاثيرگذار و مهمي هستند اما پس از انتخابات سال 84 و 88 به‌دلايلي به حاشيه رفته‌اند.

 فكر مي‌كنم بايد تمام تلاش اصلاح‌طلبان آن باشد كه به فضاي سياسي بازگردند. آنها جرياني هستند كه خودشان را در داخل نظام تعريف كرده‌اند. شايد بخشي از قدرت اجرايي اين تصور را دارند كه اصلاح‌طلبان مي‌خواهند خارج از قواعد نظام بازي كنند و همين مسئله باعث به‌وجود آمدن نوعي بدبيني نسبت به اصلاح‌طلبان شد. بعضا اشكالاتي هم در كار اصلاح‌طلبان وجود داشت كه باعث مي‌شد آن بدبيني به‌وجود آيد اما معتقدم هسته اصلي اصلاح‌طلبان، جرياني كاملا مردمي هستند و حتما بايد در انتخابات حضور داشته باشند. عملكرد جريان اصلاحات در كنار نقطه‌ضعف‌هايي كه هميشه وجود دارد، كاملا قابل دفاع است.

رئيس‌جمهور بعدي ايران، فرزند كيست؟

سه رئيس‌جمهور قبلي ايران روحاني‌زاده و آهنگرزاده بودند. متولدين كرمان، يزد و سمنان. حالا در انتخابات پيش رو طيف‌هاي مختلفي شركت كرده‌اند. در زير نگاه كوتاهي به ريشه و پيشه پدران نامزدهاي احتمالي در انتخابات رياست‌جمهوري مي‌اندازيم.حسن روحاني رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام؛ فاميلي روحاني گوياي شغل پدر هم هست. پدر او از روحانيون شناخته شده شهر بوده است.ديگر نامزد اهل سمنان حسن سبحاني است. پدر او رفتگر و كارگري ساده بوده است.

 مصطفي كواكبيان فرزند پنجم حاج ملاحاجي كواكبيان است كه از شخصيت‌هاي متدين محله جهاديه شهر سمنان بود. علي اكبر ولايتي تيرماه سال 1324 در رستم آباد يكي از روستاهاي شميران از توابع تهران به دنيا آمده و پدرش كارمند بوده است. حداد عادل دو ماه بزرگ‌تر از ولايتي است و ارديبهشت ماه سال 1324 در تهران متولد شده است. نام پدر حدادعادل رضا‌ست. پدربزرگ حداد عادل كه جزو اولين تراشكارهاي ايران است و تراشكار دستگاه‌هاي ضرب سكه ضرابخانه بوده،مكانيك و راننده ماشين دودي زمان مظفرالدين شاه هم بوده و بعدها وارد شغل كاميون داري مي‌شود.

 محمدباقر قاليباف فرزند يكي از خانواده‌هاي متوسط در طرقبه واقع در نزديكي‌هاي مشهد بوده است. پدر وي قبل از انقلاب كاميون‌دار بوده و بعد از انقلاب تا مدتي مغازه فروش خشكبار و نانوايي داشته است. محمدشريعتمداري در زندگي نامه خود نوشته است: «پدرم حاج نورالدين شريعتمداري از مبارزان و رنجيدگان رژيم ستم شاهي و فرزند آيت‌الله حاج شيخ‌جلال الدين شريعتمداري مجتهد و نوه آيت‌الله العظمي حاج شيخ‌علي شريعتمداري و نتيجه آيت‌الله العظمي آخوند ملامحمدجعفر شريعتمداري استرآبادي (هر دو از مراجع تقليد زمان) است.»

يحيي آل اسحاق وسيد محمدحسن ابوترابي‌فرد هم مثل حسن روحاني، روحاني‌زاده هستند. پدر محمدرضا باهنر به واسطه مغازه كوچكي كه در سرگذر محله داشت امرار معاش مي‌كرد. كامران لنكراني كانديداي احتمالي تيم پايداري تاكنون درباره پدرش در جايي سخن نگفته است!

*جمهوری:

اجراي طرح تفريحي صدای عشاير روستاي اوجور را در آورد

عده‌اي از عشاير روستاي اوجور شهرستان سرعين با مراجعه به دفتر سرپرستي روزنامه جمهوري اسلامي در استان اردبيل خواستار رسيدگي مسئولين به مشكلات ييلاقات خود معروف به ييلاق حاج محمد كريم شدند. آنها مي‌گويند 16 هكتار از مراتع با سند و مدرك متعلق به آنها كه حدود 200 سال است آباء و اجدادي ضمن بهره‌برداري از آن مراتع حفظ و نگهداري نموده‌اند به شخصي از يك خانواده با نفوذ استان به بهانه اجراي طرح تفريحي واگذار گرديده و 5 نفر از عشاير به دليل اعتراض به اين اقدام زنداني شده‌اند.

 به گفته آنان، اهالي اين روستا داراي 600 نفر عائله هستند كه تعداد زيادي از آنان را جوانان تحصيل كرده دانشگاهي ماهر و نيازمند كار تشكيل مي‌دهند كه قادر به ارائه هرگونه خدمات در منطقه هستند و براي استفاده از زمين‌هاي ياد شده اولويت دارند. نگراني ديگر اهالي اينست كه اين زمين‌ها به محلي براي تفريحات ناسالم و تغيير فرهنگ بومي و ديني تبديل شود.

  بحران مالي حماس به دلیل كاهش حمايت مالي ايران

 يك مقام ارشد حماس گفت كه اين مجموعه به دليل كاهش حمايت مالي ايران، با بحران مالي رو به رو است. به گزارش عصر ايران به نقل از شفاف، صلاح البردويل از مقامات ارشد جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) در مصاحبه با خبرگزاري فرانسه اظهار داشت: به دنبال حوادث سوريه، حمايت‌هاي مالي ايران به حماس كاهش يافت به همين دليل، اين جنبش هم اكنون با بحران مالي مواجه است.

سوريه از دو سال پيش تاكنون با بحران و خشونت‌هاي داخلي رو به رو است كه هم اكنون به جنگ داخلي ميان ارتش و مخالفان مسلح تبديل شده است. حماس نيز با وجود اينكه از سوي دولت سوريه به شدت مورد حمايت بود اما در بحران اين كشور، حاضر به حمايت از حكومت بشار اسد رئيس‌جمهور سوريه در برابر مخالفان نشد. صلاح البردويل گفت: حماس با تنگناي مالي مواجه است و دريافت حمايت مالي از كشورهاي عربي بسيار دشوار است، زيرا اكثر آنها درگير حمايت از انقلاب‌هاي عربي هستند و توسط آمريكا و اسرائيل بشدت تحت نظارت قرار دارند.


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.