سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک /

80 درصد دریاچه تالاب میقان اراک آبگیری شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از آبگیری 80 درصدی دریاچه تالاب کویری میقان اراک در پی باران های بهاری امسال خبر داد.

انصاری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: مساحت دریاچه تالاب کویری میقان اراک 10 هزار هکتار است که هم اینک بیش از هشت هزار هکتار از سطح آن آبگیری شده است.
وی بیان کرد: تالاب کویری میقان اراک با وسعت 25 هزار هکتار یکی از اکوسیستم های مهم و شکننده منطقه است که با خشکسالی های اخیر در چند سال گذشته عرصه آبی دریاچه آن حداکثر تا 50 درصد آبگیری شده بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: این تالاب کویری نقش مهمی را در انتقال ریزگردها به اراک و آلودگی هوای این منطقه دارد و کم آبی و خشکی دریاچه آن تاثیرات منفی را بر آب و هوای منطقه دارد.
انصاری گفت: بارندگی های اخیر و آبگیری 80 درصدی سطح دریاچه میقان علاوه بر تلطیف هوا، افزایش بخار و مه و تاثیر مثبت بر کاهش انتقال ریزگردها در چرخه اکوسیستم منطقه، شرایط هیدرولوژیکی و منابع آب زیرزمینی این حوزه دارد.
وی خاطر نشان کرد: این تالاب جزو 10 تالاب مهم کشور است که قابلیت های ثبت بین المللی دارد و به عنوان زیستگاه 140 گونه پرنده مطرح است که 68 درصد گونه های پرنده استان و 27 درصد گونه های ثبتی کشوری می باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: به دلیل همجواری تصفیه خانه فاضلاب با تالاب کویری میقان اراک متاسفانه در پی بارندگی های اخیر بالازدگی آب در بخشی از تالاب رخ داده که موجب پراکندگی پسماندها در منطقه شده و در این خصوص اخطاریه پاکسازی محیطی برای شهرداری اراک و آب و فاصلاب استان مرکزی صادر شده است.

تالاب کویری میقان اراک، آخرین حلقه اکولوژیک حوزه آبریز دشت اراک است که آب های سطحی مسیل های فصلی را جذب می کند و مساحت حوزه دریاچه فصلی آن بسته به ورودی آب بین 100 تا 110 کیلومتر مربع متغیر است.
این تالاب زیبا با جلوه های طبیعی بی نظیر در روزگاران گذشته به نام نمکزار فراهان مشهور بوده و آب دریاچه به قدری شور است که در هر لیتر آن در تابستان 50 گرم، در بهار 38 گرم و در زمستان 28 گرم نمک وجود دارد.
این دریاچه در منطقه فراهان سفلی قرار دارد، که در فصل بارندگی پر آب و با گرم شدن هوا و افزایش سرعت تبخیر بیشتر آب جمع آوری شده آن خشک شده و حالت باتلاق و نمک زار به خود می گیرد.
وجود گونه های ارزشمند پرندگان تحت حمایت بین المللی و ملی نظیر درنای معمولی، غاز خاکستری، اردک سرسبز، قیلوش، تنجه و اردک سرحنایی بیانگر اهمیت زیستگاهی پرندگان استان مرکزی است که برنامه های مدیریتی و حفاظتی خاصی در این حوزه تعریف شده و در حال اجرا است./ب

برچسب ها: کویر ، میقان ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.