سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زشت‌ترین تلافی‌ها چیست؟

برخی چنین خیال می‌کنند که وقتی کاری انجام می‌دهند، دیگر هیچ گونه رابطه‌ای با کرده‌ی خود ندارند و همه چیز تمام می‌شود و حداکثر در قیامت به پاداش و کیفر کرده‌ی خویش می‌رسند. حال آنکه اینگونه نیست، بازتاب عمل، به ما بر می‌گردد و بر اساس قوانینی که خداوند متعال بر جهان هستی حکمفرما کرده، کار بد و نیک ما در همین جهان بر ما تأثیر می‌گذارد.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ ضرب‌المثل معروفی است که می‌گوید:"از مکافات عمل غافل مشو، گندم از گندم بروید جو ز جو" واقعا چقدر به این سخن توجه می‌کنیم؟ زیرا به فرموده کلام وحی: "هر کس یک ذره کار نیک انجام دهد (پاداش ) آن را (خیر) بیند و هر کس اندکی بدی کند (کیفر) آن را (بدی) بیند".

همه ما این جمله را بارها شنیده‌ایم " آنکه تخم نیکی بکارد محصول آن را نیکی برداشت خواهد کرد و کسی که بدی بکارد پشیمانی برچیند؛ یا به عبارتی هر کس آن برچیند که بکارد.

این مساله در احادیث و روایات معصومین(ع) نیز جزء یکی از نکات اخلاقی مهم برشمرده شده و بر توجه به آن در اعمال و رفتار و حتی در فکر و ذهن انسان‌ها تاکید شده است و گرنه هرکس مکافات کار خود را چه خوب باشد و چه بد در این دنیا یا دنیای دیگر خواهد دید.

امام علی(ع) درباره این که تلافی و مکافات روزگار چگونه است؟ فرمودند: "هر که برای برادرش چاهی کَند، خود در آن افتد و هر که پرده (حرمت) دیگری را بدرد، عیب‌های درون خانه او برملا شود1".

آن حضرت همچنین می‌فرمایند: "هر که عیب‌جویی کند، عیب‌جویی شود و هر که ناسزا گوید، پاسخ (ناسزا) شنود و هر که درخت‌های تقوا بنشاند ، میوه‏‌های آرزوها را بچیند2".

مولای متقیان در جایی دیگر می‌فرمایند: " از هر دست بدهی، با همان دست پس می‏‌گیری3".

امام صادق(ع) نیز در حدیثی توصیه می‌فرمایند: "با پدرانتان خوشرفتاری کنید، تا فرزندانتان با شما خوشرفتاری کنند و نسبت به زنان مردم عفّت ورزید، تا نسبت به زنان شما عفّت ورزند4".

امام علی(ع) همچنین درباره این که زشت‌ترین تلافی‌ها چیست، فرمودند: "زشت‏‌ترین تلافی، پاداش دادن (نیکی) با بدی است5".
 
منبع: ايسنا
برچسب ها: تلافی ، زشت ترین ، مکافات ، عمل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
نسیبه
۱۰:۴۴ ۲۰ فروردين ۱۳۹۲
آیه شریفه (مَا أَصَابَ مِن مُّصِيبَةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي أَنفُسِكُمْ إِلَّا فِي كِتَابٍ مِّن قَبْلِ أَن نَّبْرَأَهَا إِنَّ ذَلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ
(حدید/22) حکایت از این مطلب دارد.