به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، "فريدون عباسی" رئيس سازمان انرژی اتمی در حاشيه مراسم جشن روز ملی فناوری هستهای که صبح امروز با حضور "محمود احمدینژاد" در اين سازمان برگزار شد، گزارشی از عملکرد يک سال گذشته سازمان مطبوعش را به رئيس جمهور ارائه کرد.
متن اين گزارش به شرح زير است:
با سلام به پیشگاه حضرت ولیعصر (عج) و تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و با عرض درود به ارواح مطهر شهدا اسلام و به خصوص شهدا صنعت هستهای و امام شهدا و رهبری معظم انقلاب و با عرض خیرمقدم به همه حاضران در جلسه، میهمانان و مقامات گرانقدر داخلی و خارجی و به خصوص رئیس جمهور محترم جناب آقای دکتر احمدینژاد.
امروز مفتخرم در ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۲، روز ملی فناوری هستهای ضمن ارائه گزارش موجر از اهم فعالیتهای سال ۹۱ صنعت راهبردی هستهای، آخرین دستاوردهای این عرصه را به ملت پایدار، بصیر و همیشه در صحنه ایران اسلامی و بلکه همه مسلمانان آزاده جهان ارائه و تقدیم نمایم.
دستاوردهایی که بدون شک با عنایت خاصه پروردگار و امام عصر (عج) و دعای خیر همه مؤمنین و آزادگان در شرایط تحریم و فشار خارجی و صرفاً با اتکا به توانمندی جوانان مستعد و دانشمند این مرز و بوم که گمنام و بدون ادعا در جای جای ایران اسلامی مشغول تلاش و مجاهدت شبانه روزی میباشند، بدست آمده است.
الف- گزارش اهم اقدامات سال ۹۱:
صنعت هستهای در سال ۹۱ با بهره گیری از توانمندیهای کسب شده سنوات قبل و با انسجام مدیریت و تمرکز بر اهداف تعیین شده توانست، ضمن تثبیت شرایط پایدار در تمامی اجزاء صنعت هستهای، سمت گیری فعالیتهای خود را در چهار محور چرخه سوخت، فناوریهای پیشرفته، تولید انرژی و کاربرد پرتوها در زندگی متمرکز نموده که نتایج مطلوبی از جمله موارد زیر بهدست آمد:
1- حوزه نیروگاه و رآکتورهای تحقیقاتی.
1/1- نیروگاه اتمی بوشهر در شهریور ماه ۹۱ به قدرت نهایی ۱۰۰۰ مگاوات الکتریکی رسید و با انجام آزمایشهای استاندارد، آمادگی تحویل موقت به بهره بردار ایرانی را دارد، در این خصوص همکاری مطلوبی بین متخصصان فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران وجود داشته که میتواند در آینده نیز استمرار داشته باشد.
2/1- به منظور پشتیبانی فنی از نیروگاه اتمی بوشهر و آمادگی برای طراحی و ساخت رآکتورهای قدرت مشابه، این اقدامات صورت پذیرفته است:
تسریع در تکمیل طراحی راکتور ۳۶۰ مگاواتی با تکیه بر ساخت تجهیزات در داخل کشور.
اعمال مدیریت در شرکت مادر تخصصی، شرکت بهره بردار، شرکت مشاور و شرکت مجری و ایجاد زیرساخت و جذب نیرو برای ساخت رآکتورهای با قدرت بالا و ایجاد آمادگی برای شروع ساخت حداقل ۲ راکتور ۱۰۰۰ مگاواتی در سال ۹۲ با همکاری طرف خارجی.
ارتقای فنی و صنعتی بخش خصوصی و تهیه برنامه برای مشارکت بیشتر این بخش در آینده.
3/1- آماده نمودن تأسیسات جانبی و فراهم سازی شرایط لازم برای راه اندازی راکتور تحقیقاتی ۴۰ مگاواتی در استان مرکزی در سال ۹۲ با سوخت مجازی.
4/1- به روز نمودن راکتور تحقیقاتی تهران و استمرار بهره گیری از آن، در تولید رادیودارو و تحقیقات و آزمایش سوخت و طراحی راکتور آب سبک از نوع استخری جدید، برای گسترش تحقیقات پایداری و افزایش تولید رادیو داروهای مورد نیاز و ایجاد آمادگی برای ساخت در سال ۹۲.
5/1- ایجاد زمینه های لازم برای مشارکت دانشگاهها در طراحی و ساخت رآکتورهای پیشرفته در آینده.
2- حوزه تولید سوخت و مواد
1/2- انجام اصلاحات لازم و تکمیل تجارب در ساخت مجتمعهای سوخت صفحه ای و تولید ۱۵ مجتمع سوخت بر اساس اعلام نیاز راکتور تهران.
2/2- طراحی و ساخت ۱۵۵ مجتمع سوخت مجازی برای راکتور تحقیقاتی ۴۰ مگاواتی خنداب.
3/2- تولید قرصهای سوخت اکسید اورانیوم سرامیکی مورد نیاز راکتور خنداب اراک.
4/1- طراحی و ساخت ۳۶ مجتمع سوخت با اکسید اورانیوم طبیعی برای انجام اصلاحات و روزآمد کردن راکتور صفر قدرت اصفهان و بهره برداری از آن برای آزمایش سوختهای اصلی راکتور ۴۰ مگاواتی خنداب اراک که در آینده نزدیک اجرای آن اعلام خواهد شد.
5/2- انجام مجتمعهای سوخت راکتور قدرت، مشابه نیروگاه اتمی بوشهر و اقدام در جهت ساخت قطعات نمونه.
6/2- انجام آزمایشهای مربوط به پرتودهی سوختهای با غنای طبیعی، غنای ۵/۳ درصد و غنای ۲۰ درصد در راکتور تهران و آمادگی لازم برای انجام آزمایشهای بعد از پرتودهی به منظور کسب تجربه نهایی در ساخت سوخت و تهیه استانداردهای لازم برای صادرات آن.
7/2- بهینه سازی خط تولید و استمرار تولید زیر کونیوم و غلافهای زیر کونیومی برای ساخت مجتمعهای سوخت.
8/2- ایجاد قطب تولید مواد نیاز صنعت هسته ای در استان اصفهان.
9/1- استمرار بهره برداری از مجتمعهای غنی سازی، بهینه سازی روشهای ساخت اجزاء و روشهای بهره برداری و پایداری در تولید اورانیوم با غنای ۵/۳ درصد و ۲۰ درصد در حد نیاز رآکتورها.
10/2- ساخت و نصب سانتریفیوژهای نسل جدید به تعداد لازم برای راه اندازی خط تولید و انجام اصلاحات به منظور تولید انبوه مطابق برنامههای پیش رو.
11/2- استمرار تحقیق و نمونه سازی نسلهای جدید سانتریفیوژ با راندمان بالاتر و هزینه کمتر.
3- حوزه توسعه کاربرد پرتوها
1/3- توسعه کشاورزی هسته ای از طریق در روشهای ترویجی و به کارگیری توان تخصصی- اجرایی سازمان انرژی اتمی و استاندارهای کشور در ایجاد مزارع نمونه و انتخاب استان مرکزی به عنوان استان آزمایشی اول، برای ترویج کشاورزی هسته ای همکاری با 4 استان دیگر.
اقدام به ترویج و کشت بذرهای هسته ای در مزارع نمونه با همکاری کشاورزان داوطلب شامل: کاشت و برداشت برنج طارم در استان مازندارن و گسترش آن در سال 92 به دلیل تقاضای کشاورزان.
کشت و برداشت ارقام پنبه پر محصول بصورت نمونه در استان گلستان و گسترش آن به سایر مناطق کشور.
کشت لوبیای مقاوم در برابر آفات در استان مرکزی و ترویج آن به کل استانها، ان شاءا... در سال 92.
تولید اولین نمونه مرکبات پر محصول و مقاوم در برابر آفات در استان گیلان
2/3- ایجاد مجموعه های هدفمند و منسجم در طراحی و ساخت شتاب دهنده ها که در این زمینه می توان در موارد زیر اشاره نمود: آغاز طراحی شتاب دهنده پزشکی
بهینهسازی و پایداری شتابدهنده الکترواستاتیک برای تولید نوترون که نمونه اصلاح شده آن امروز رونمایی میشود.
3/3 – انتخاب مرکز بناب به عنوان قطب کاربرد پرتوها در استانهای شمال غربی و غرب کشور.
طراحی و ساخت سیستم های پرتودهی سیار نمونه اولیه آن به پایان رسیده و براساس نیازهای صنعت و کشاورزی قابل ساخت و تاکثیر می باشد.
4/3- پرتودهی انواع محصولات بطور صنعتی جهت افزایش زمان انبارداری نظیر خرمای مضافتی و صادراتی
5/3- طراحی و ساخت سیستم های اندازه گیری پرتوها و دستگاه های مختلف برای سنجش وضعیت عیب یابی در صنایع.
6/3- استمرار تولید رادیو داروهای تشخیصی قبلی و تولید رادیوداروهای درمانی جدید.
4) حوزه فناوریهای پیشرفته
1/4- تکمیل طرح ملی گداخت در انتهای سال 91 و مستند سازی دستاوردها
2/4- اخذ 7 تاییدیه مربوط به لیزیهای پزشکی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه فوتونیک.
3/4- تکمیل ساخت لیزر فیبر یک کیلو وات و تحویل آن متقاضی مربوطه
فعالیت برون سازمانی؛
1/5- تقویت ارتباط با آژانس بین المللی انرژی اتمی بیش از گذشته و با انجام کار کارشناسی در داخل کشور و حضور متخصصان ایرانی در جلسات کارشناسی آژانس که موجب شده چهره علمی و مسئول جمهوری اسلامی ایران در مناسبات جهانی بیشتر شناسانده گردیده و با تعامل قوی تر از خدمات تخصصی موجود در آژانس استفاده بهینه بیش از گذشته فراهم گردد.
2/5- تغییر در رویه ارتباطات دانشگاهی به عنوان پشتوانه علمی و فنی صنعت هسته ای که می توان به تغییر مأموریت پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای از روند مرسوم و شکلی پژوهشکده داری به پژوهش مداری اشاره نمود و همچنین تمرکز مأموریت پژوهشگاه به امور برون سازمانی و ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی کشور، ضمناً در این زمینه چند دانشگاه صنعتی کشور به عنوان محور پشتیبانی از صنعت هسته ای مورد توجه قرار گرفته اند.
3/5- آغاز تبدیل دستاوردهای مستند شده صنعت به متون درسی که حاصل فکر، تلاش و تحقیقات و فناوری ایرانی است توان تخصصی موجود، آماده ثمردهی در سایر بخش ها بوده و توافق نامه هایی با سایر وزارتخانه ها به امضا رسیده تا متخصصان سازمان بتوانند ضمن حفظ آمادگی تخصصی خود نیاز سایر صنایع را با استفاده از توانمندی های موجود در صنعت مرتفع نمایند.
ب- دستورهای جدید.آنچه که امروز بیستم فروردین ماه 92 به پیشگاه ملت شریف و عزیز تقدیم می شود در دو حوزه چرخه سوخت و کاربرد پرتوها در زندگی به شرح تفکیک شده زیر می باشد.
1- چرخه سوخت: همانگونه که مستحضرید، پایه و اساس فعالیت هسته ای بر منابع و مواد اولیه استوار می باشد موضوعی که می بایست در این برهه از زمان ( که ایران اسلامی از بدیهی ترین حقوق مسلم خود به عنوان یک عضو NPT یعنی تأمین ماده اولیه محروم می باشد) مورد توجه ویژه قرار گیرد.
از اواسط سال 90 با تجزیه و تحلیل شرایط حاکم و با بسیج تمامی مقدورات کشور و اصلاح برخی روش های مدیریتی و تمرکز بر حوزه سهگانه اکتشاف، استخراج و فرآوری ماده اولیه، نتایج چشمگیر و غیر قابل تصوری حاصل گردید که بدون شک مؤید عنایت خاص خداوند می باشد از جمله کشف ذخایر و منابع جدید اورانیوم که خبر تفصیلی آن در پایان سال گذشته به استحضار ملت ایران و جهانیان رسید امروز نتیجه نهایی آن در سه حوزه فوق ارائه می گردد.
1/- در حوزه اکتشاف، با اکتشاف جدید در یک و نیم سال اخیر و پس از بررسی های دقیق، ذخایر و منابع معدنی کشور با ثبت رکورد 5/4 برابری نسبت به 35 سال گذشته از 1527 تن اورانیوم به 9871 تن منابع جدید اورانیوم افزایش پیدا کرد و در حوزه منابع زمین شناسی نیز با به دست آمدن رکورد 5 برابری نسبت به 3 دهه گذشته از 6650 تن اورانیوم به 33000 تن ذخایر جدید اورانيوم رسيد.
به دست آمدن این رکورد تاریخی در اکتشافات اورانیوم که حاصل تلاش شبانه روزی متخصصان صنعت هسته ای با روش های مختلفی از جمله پیمایش زمینی گروه های اکتشافی، انجام مطالعات زیر – سطحی در مناطق مرکزی، جنوب، جنوب شرق، شمال شرق، غرب و شرق کشور محقق شده و باعنایت حضرت حق، منجر به افزایش چند برابری ظرفیت های داخلی تامین مواد اولیه صنعت استراتژیک هستهای گردید.
به استحضار می رساند مجموعه فعالیت های اکتشافی با قدرت و سرعت تمام در اقصی نقاط میهن عزیر و بدست متخصصان این مرز و بوم با روش های پیش گفته در حال تداوم و استمرار بوده و انشا الله اخبار خوش بعدی در مناسبت های آینده به استحضار خواهد رسید.
2/1 در حوزه استخراج: آغاز بهره برداری از معادن شماره 1.2 اورانیوم ساغند
1/3- توسعه کشاورزی هسته ای از طریق در روشهای ترویجی و بهکارگیری توان تخصصی- اجرایی سازمان انرژی اتمی و استاندارهای کشور در ایجاد مزارع نمونه و انتخاب استان مرکزی به عنوان استان آزمایشی اول، برای ترویج کشاورزی هسته ای همکاری با چهار استان دیگر.
اقدام به ترویج و کشت بذرهای هسته ای در مزارع نمونه با همکاری کشاورزان داوطلب شامل: کاشت و برداشت برنج طارم در استان مازندران و گسترش آن در سال 92 به دلیل تقاضای کشاورزان.
کشت و برداشت ارقام پنبه پر محصول به صورت نمونه در استان گلستان و گسترش آن به سایر مناطق کشور.
کشت لوبیای مقاوم در برابر آفات در استان مرکزی و ترویج آن به کل استانها، ان شاءا... در سال ۹۲.
تولید اولین نمونه مرکبات پر محصول و مقاوم در برابر آفات در استان گیلان.
2/3- ایجاد مجموعه های هدفمند و منسجم در طراحی و ساخت شتاب دهندهها که در این زمینه میتوان در موارد زیر اشاره نمود: آغاز طراحی شتاب دهنده پزشکی.
بهینهسازی و پایداری شتاب دهنده الکترواستاتیک برای تولید نوترون که نمونه اصلاح شده آن امروز رونمایی میشود.
3/3 – انتخاب مرکز بناب به عنوان قطب کاربرد پرتوها در استانهای شمال غربی و غرب کشور.
طراحی و ساخت سیستمهای پرتودهی سیار نمونه اولیه آن به پایان رسیده و بر اساس نیازهای صنعت و کشاورزی قابل ساخت و تکثیر میباشد.
4/3- پرتودهی انواع محصولات به طور صنعتی جهت افزایش زمان انبارداری نظیر خرمای مضافتی و صادراتی.
5/3- طراحی و ساخت سیستمهای اندازه گیری پرتوها و دستگاه های مختلف برای سنجش وضعیت عیب یابی در صنایع.
6/3- استمرار تولید رادیو داروهای تشخیصی قبلی و تولید رادیوداروهای درمانی جدید.
4 حوزه فناوریهای پیشرفته.
1/4- تکمیل طرح ملی گداخت در انتهای سال ۹۱ و مستند سازی دستاوردها.
2/4- اخذ 7 تأییدیه مربوط به لیزیهای پزشکی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه فوتونیک.
3/4- تکمیل ساخت لیزر فیبر یک کیلو وات و تحویل آن متقاضی مربوطه.
فعالیت برون سازمانی؛
1/5- تقویت ارتباط با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیش از گذشته و با انجام کار کارشناسی در داخل کشور و حضور متخصصان ایرانی در جلسات کارشناسی آژانس که موجب شده چهره علمی و مسئول جمهوری اسلامی ایران در مناسبات جهانی بیشتر شناسانده گردیده و با تعامل قویتر از خدمات تخصصی موجود در آژانس استفاده بهینه بیش از گذشته فراهم گردد.
2/5- تغییر در رویه ارتباطات دانشگاهی به عنوان پشتوانه علمی و فنی صنعت هسته ای که میتوان به تغییر مأموریت پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای از روند مرسوم و شکلی پژوهشکده داری به پژوهش مداری اشاره نمود و همچنین تمرکز مأموریت پژوهشگاه به امور برون سازمانی و ارتباط با دانشگاهها و مراکز علمی کشور، ضمناً در این زمینه چند دانشگاه صنعتی کشور به عنوان محور پشتیبانی از صنعت هسته ای مورد توجه قرار گرفتهاند.
3/5- آغاز تبدیل دستاوردهای مستند شده صنعت به متون درسی که حاصل فکر، تلاش و تحقیقات و فناوری ایرانی است توان تخصصی موجود، آماده ثمردهی در سایر بخشها بوده و توافق نامههایی با سایر وزارتخانه ها به امضا رسیده تا متخصصان سازمان بتوانند ضمن حفظ آمادگی تخصصی خود نیاز سایر صنایع را با استفاده از توانمندیهای موجود در صنعت مرتفع نمایند.
ب- دستورهای جدید. آنچه که امروز بیستم فروردین ماه ۹۲ به پیشگاه ملت شریف و عزیز تقدیم میشود در ۲ حوزه چرخه سوخت و کاربرد پرتوها در زندگی به شرح تفکیک شده زیر میباشد:
1- چرخه سوخت: همانگونه که مستحضرید، پایه و اساس فعالیت هسته ای بر منابع و مواد اولیه استوار میباشد موضوعی که میبایست در این برهه از زمان (که ایران اسلامی از بدیهیترین حقوق مسلم خود به عنوان یک عضو NPT یعنی تأمین ماده اولیه محروم میباشد) مورد توجه ویژه قرار گیرد.
از اواسط سال ۹۰ با تجزیه و تحلیل شرایط حاکم و با بسیج تمامی مقدورات کشور و اصلاح برخی روشهای مدیریتی و تمرکز بر حوزه سهگانه اکتشاف، استخراج و فرآوری ماده اولیه، نتایج چشمگیر و غیر قابل تصوری حاصل گردید که بدون شک مؤید عنایت خاص خداوند میباشد از جمله کشف ذخایر و منابع جدید اورانیوم که خبر تفصیلی آن در پایان سال گذشته به استحضار ملت ایران و جهانیان رسید امروز نتیجه نهایی آن در سه حوزه فوق ارائه میگردد.
1/- در حوزه اکتشاف، با اکتشاف جدید در یک و نیم سال اخیر و پس از بررسیهای دقیق، ذخایر و منابع معدنی کشور با ثبت رکورد ۵/۴ برابری نسبت به ۳۵ سال گذشته از ۱۵۲۷ تن اورانیوم به ۹۸۷۱ تن منابع جدید اورانیوم افزایش پیدا کرد و در حوزه منابع زمین شناسی نیز با به دست آمدن رکورد پنج برابری نسبت به سه دهه گذشته از ۶۶۵۰ تن اورانیوم به ۳۳۰۰۰ تن ذخایر جدید اورانیوم رسید.
به دست آمدن این رکورد تاریخی در اکتشافات اورانیوم که حاصل تلاش شبانه روزی متخصصان صنعت هسته ای با روشهای مختلفی از جمله پیمایش زمینی گروه های اکتشافی، انجام مطالعات زیر – سطحی در مناطق مرکزی، جنوب، جنوب شرق، شمال شرق، غرب و شرق کشور محقق شده و با عنایت حضرت حق، منجر به افزایش چند برابری ظرفیتهای داخلی تأمین مواد اولیه صنعت استراتژیک هستهای گردید.
به استحضار میرساند مجموعه فعالیتهای اکتشافی با قدرت و سرعت تمام در اقصی نقاط میهن عزیز و بدست متخصصان این مرز و بوم با روشهای پیش گفته در حال تداوم و استمرار بوده و انشا الله اخبار خوش بعدی در مناسبتهای آینده به استحضار خواهد رسید.
2/1 در حوزه استخراج: آغاز بهره برداری از معادن شماره 1.2 اورانیوم ساغند.
جهت مزید استحضار آنکه این معادن با تاریخچه شناسایی حدود ۳۰ سال و آماده سازی حدود ۱۸ سال همچنان بنا به دلایلی روند عادی خود را طی مینمود که با عنایت به توضیحات فوق و با بهره گیری از روشهای مدیریتی جدید و توانمندی پیمانکاران داخلی، به لطف خداوند متعال به نتیجه رسیده و این معادن امروز بدست ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران رسماً افتتاح و در چرخه تأمین مواد اولیه صنعت هسته ای ایران اسلامی قرار خواهد گرفت.
3/1 در حوزه فرآوری: حلقه نهایی و مکمل ۲ حلقه قبلی اکتشاف و استخراج، یعنی فرآوری میبایست به نتیجه نهایی میرسید همگان مستحضرند که ج. ا. ا در سنوات قبل تولید کیک زرد را در مجتمع معدنی و فرآوری بندر عباس به صورت آزمایشی و در مقیاس کوچک با تولید سالیانه حدود ۱۰ تن آغاز نموده بود.
خود باوری و توسل به شعار «ما میتوانیم» توانست این بار نیز بروز و ظهور خود را به بهترین شکل نشان داده و کارخانه و مجتمع فرآوری اورانیوم و تولید کیک زرد با ظرفیت ۶۰ تن در سال، توسط متخصصان این مرز و بوم به صورت کاملاً داخلی طراحی و ساخته شده و امروز با نامگذاری این مجتمع به نام شهید بزرگوار مهندس داریوش رضایی نژاد و توسط ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر احمدی نژاد رسماً افتتاح میگردد.
3- کاربرد: پرتوها در زندگی: کاربرد پرتوها در زندگی خصوصاً پزشکی، کشاورزی، صنعت اگر در مقام اول بهرهمندی از صنعت استراتژیک هسته ای نباشد، بدون شک همپای تولید برق وانرژی، جزء مهمترین عناصر قابل بهره برداری خواهد بود در این عرصه، طراحی و تجهیز و ساخت شتاب دهندهها جزء مهمترین و پیچیدهترین اجزاء و مسائل می باد که به فضل الهی این ره نیز بدست جوانان دانشمند و متفکر ایران اسلامی گشوده شده و اولین شتاب دهنده صنعتی کشور به همراه پنج رادیو داروی درمانی:
1- (kit) sm-edtmp 153 اتمام فاز بالینی – ورود به لیست دارویی کشور.
2- re-sulfocllod 186 در حال انجام فاز بالینی- ورود به لیست دارویی کشور.
3- Tc-ciprofluxcin 99m اتمام فاز بالینی- ورود به لیست دارویی کشور.
4- Y-colloid90 در حال انجام فاز بالینی- ورود به لیست دارویی کشور.
5- Lu-EDTMP 177 اتمام فاز بالینی- ورود به لیست دارویی کشور.
با همکاری معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری کار طراحی و تولید آنها به پایان رسیده که امروز بدست ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران رسما راه اندازی و رونمایی خواهند شد.
ملت مقاوم، صبور و انقلابی ایران اسلامی، آزادگان جهان، حضار محترم، رئیس جمهور محترم.
امروز اینجانب به نمایندگی از متخصصان غیور، فکور و دانشمند ایران اسلامی، ضمن تجدید میثاق با شهدای گرانقدر عرصه هسته ای که پیشگامان و الگوی ما درتمامی ابعاد فعالیتهای مان بوده و میباشند و با تجدید بیعت با آرمانهای بنیان گذار ج. ا. ا و رهبری مقتدر و عزیز انقلاب اسلامی، دست دوستی و همکاری به سوی ملتهای آزاده و ترقی خواه دراز کرده و اعلام مینماییم:
ما توانستیم با اتکال به خدا و بر پایه ایستادگی، شهامت و صبر ملت، ایران اسلامی را در زمره معدود کشورهای دارای دانش و فناوری هستهای در تمامی ابعاد صلحجویانه و انسان دوستانه آن قرار دهیم و این آمادگی را اعلام مینماییم که با فراخ دستی و بدون چشمداشت استعمارگرایانه، این دستاوردها را در چارچوب معاهدات و مقررات بینالمللی موضوعه به همه جهانیان ارائه نماییم.
بار دیگر ۲۰ فروردین روز ملی فناوری و هستهای را گرامی داشته و از حضور گرم و صمیمانه همه شما سپاسگزاری مینمایم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
انتهای پيام/