سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک بسته سلامتی برای کاربران رایانه

نزدیک غروب آفتاب از انجام کارهای دقیق که تمرکز چشم را می طلبد، پرهیز کنید. چرا که در آن لحظه سلول های چشمی در حال تغییراتی هستند تا خود را آماده دید مناسب در شب نمایند و به کارگیری آن ها برای کارهای دقیق به آنها صدمه می زند.

 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  بسیاری از ما، ساعت های زیادی از روز را پشت مانیتور کامپیوتر به کار، تجارت، بازی، ایجاد ارتباط یا مطالعه می گذرانیم. ساعت ها پشت میز می نشینیم و بی وقفه به صحفه مانیتور خیره می شویم.

برای اینکه در آینده دچار مشکلات جسمی ، ستون فقرات و یا چشم نشویم حتما  باید نکاتی را رعایت کنیم تا همیشه بتوانیم از این وسیله سرگرم کننده و حیاتی ،استفاده کنیم.

خطراتی که همراه با کامپیوتر می آیند

کامپیوتر و نشستن طولانی مدت بر روی صندلی

آویزان بودن پا در نشستن های طولانی روی صندلی، باعث رکود خون در وریدهای پشت ساق پا و لخته شدن آن می شود.گاهی یک پایتان را از زانو خم کنید و روی آن بنشینید و این کار را در مورد پای دیگر نیز انجام دهید.هر از چند گاهی از جای خود برخیزید و مقداری قدم بزنید و وضعیت نشستن خود را تغییر دهید و از زیرپایی نیز استفاده نمایید.

کامپیوتر و غروب آفتاب

جالب است بدانید که باید نزدیک غروب آفتاب از انجام کارهای دقیق که تمرکز چشم را می طلبد، پرهیز کنید. چرا که در آن لحظه سلول های چشمی در حال تغییراتی هستند تا خود را آماده دید مناسب در شب نمایند و به کارگیری آن ها برای کارهای دقیق به آنها صدمه می زند.

کامپیوتر و مسائل پوستی

مشکلات پوستی از خارش پوست گرفته تا قرمزی همراه با پوسته ریزی و هم چنین بروز برجستگی های کوچک پوستی از جمله عوارض ناشی از کار با رایانه است.برجستگی های کوچک پوستی ، دو ساعت پس از انجام کار با رایانه بروز می کند و چند ساعت بعد از اتمام کار برطرف می شود.

کامپیوتر و مشکلات اسکلتی و عضلانی

آمارها نشان می دهد که 60درصد از افرادی که با رایانه کار می کنند، به علت بد نشستن پشت میز رایانه و عدم استفاده صحیح از ابزار کار چون میز رایانه، دچار مشکلات اسکلتی و عضلانی می شوند.این افراد دچار درد گردن، گزگز و خواب رفتن انگشتان دست، گرفتگی عضلات ساق پا و کمردرد می شوند.

کامپیوتر و پیرچشمی زودرس

کار مداوم با کامپیوتر باعث ایجاد پیرچشمی زودرس می شود. به همین خاطر  توصیه می شود:
فاصله زمانی بگذارید و بیشتر از 45 دقیقه پشت سر هم با آن کار نکنید.
سبزی و میوه زیاد بخورید.
پس از مدتی نگاه به صفحه کامپیوتر، به نقطه ای دور خیره شوید و نگاه کنید.
چشمتان را در تاریکی مطلق استراحت دهید.
از لامپ های کم مصرف به هیچ وجه استفاده نکنید.
استفاده از عینک هایی که جلوی اشعه های مضر مانیتور را می گیرند، توصیه می شود.
ورزش چشم را نیز روزانه انجام دهید.

بسته  پیشنهادی  برای حفظ سلامتی در هنگام کار زیاد با کامپیوتر

از عینک ضد اشعه استفاده کنید

اولین و مهمترین پیشنهاد ما تهیه  لنزهایی که به نام Anti-Focus(آنتی فوکوس یا آنتی فوکاس) مشهور است می باشد.
حتماً در هنگام کار با کامپیوتر، از این عینک ها استفاده کنید. به شدت نور مضر را کم میکند و کاملاً چشمانتان احساس راحتی می کنند.
در حال کار با هر نوع مانیتوری که هستید، از این عینک استفاده کنید. حتی زمانی که با گوشی بازی می کنید هم می توانید از  این عینک استفاده کنید.

هنگام كار با رايانه، بيشتر پلك بزنيد

هنگام كار با رايانه ناخودآگاه حالت خيرگي براي فرد پيش ميآيد و بدون آنكه خود بخواهد كمتر پلك ميزند. براي جلوگيري از خشكي چشم و سوزش هنگام كار با رايانه بايد بيشتر پلك زد.

كساني كه چشمان ضعيفي دارند به ويژه چشمان آستيگمات، بايد از عينك استفاده كنند، زيرا عدم استفاده از عينك باعث سردرد و چشمدرد ميشود و بدين ترتيب كاركرد آنها پايين ميآيد.

مانیتور LED بخرید

اگر از دست مانیتور خود خسته شده اید و قصد خرید مانتیور جدیدی دارید، حتماً مانیتور LED بگیرید. تکنولوژی به کار رفته در آنها طوری است که مثل مهتابی چشمک نمیزنند! بلکه صحنهای ثابت دارند. مانیتورهای LCD نور فلورسنت دارند و مثل مهتابی چشمک میزنند.
 هر چه چشمک زدن مانیتور بیشتر باشد، چشمان شما بیشتر خسته میشوند.ضمن اینکه بسیاری از اضطراب هایی که هنگام کار با کامپیوتر ایجاد میشود، به خاطر چشمکهای مانیتور است.

نرخ بازسازی مانیتور را به بیشترین مقدار برسانید

این نکته از آن نکته های مهم است که متأسفانه خیلی ها نمیدانند و رعایت نمی کنند!
اگر ویندوز XP دارید، روی دسکتاپ کلیک راست کنید، Properties را انتخاب کنید. به تب Settings بروید و روی دکمه Advanced کلیک کنید. سپس به تب Monitor بروید. در آنجا گزینهای به نام Refresh Rate وجود دارد. آن عدد را به آخرین عددی که مانیتور شما پشتیبانی میکند افزایش دهید.

اکر ویندوز 7 دارید، روی دسکتاپ کلیک راست کنید و گزینه Screen Resolution را انتخاب کنید و سپس Advanced Settings و به تب Monitor بروید و Refresh Rate را به بیشترین عدد افزایش دهید.
 
Refresh Rate یعنی چند بار در ثانیه مانیتور شما از بالا به پایین تصویر را دوباره بسازد. هر چه کمتر باشد، شما پرش بیشتری را احساس میکنید.

اگر مانتیور شما LED باشد شاید چندان مهم نباشد. بنابراین، عدد کمتری را میبینید. مانیتورهایی هم هستند که تا 200 هرتز را پشتیبانی میکنند. اگر درایور کارت گرافیک و مانیتور شما نصب نشده باشد، عدد کمی را میبینید...

تنظیم وضعیت قرارگیری مانیتور

تنظیم صحیح وضعیت قرارگیری مانیتور میتواند خستگی چشم را به میزان زیادی کم کند. مانیتور باید به گونه ای قرار گیرد که فاصله آن از چشم شما بین 50 تا 75 سانتیمتر باشد. ضمنا بالاترین قسمت مانیتور باید هم سطح و در راستای چشم شما باشد. به گونه ای که نگاهتان هنگام کار با مانیتور باید رو به پایین باشد نه بالا.

نورپردازی را جدی بگیرید

منظور از نورپردازی، تنظیم نور مانیتور نیست. منظور تنظیم نور محیطی اتاق است. بازتاب نورهای فلورسنت که در اغلب مکانها به وفور مورد استفاده قرار میگیرند، در مانیتور باعث خستگی چشم شما میشود.

نور خانه یا شرکت هیچ گاه نباید از روبرو یا پشت سرتان به صورت مستقیم به نمایشگر بتابد. چراکه به این ترتیب چشم شما خسته میشود و همین طور بهتر است به جای نور مهتابی از چراغهای رومیزی استفاده کنید و آنها را طوری تنظیم کنید که از کنار به صورت غیرمستقیم به مانیتور بتابد.

به چشمهای خود استراحت دهید

هر20 دقیقه به یک شی که در فاصله حداقل 6 متری شما قرار دارد، 20 ثانیه نگاه کنید. این راه همچون ورزشی برای چشم شما بوده و چشم شما را از آسیب دیدن و خستگی در امان میدارد. اگر فراموش می کنید که هر 20 دقیقه این کار را انجام دهید، برنامه استراحت چشم را روی سیستم ویندوزی یا مک خود نصب کنید.

در اتاق تاریک به مانیتور نگاه نکنید

خیلی ها متأسفانه عادت دارند برق اتاق را خاموش کنند و با کامپیوتر کار کنند و یا در رختخواب با گوشی خود بازی کنند. این بدترین کار ممکن است!

چشمان بچه ها حساستر است

بیشتر افراد به خاطر رعایت نکردن این نکات در کودکی، عینکی شده اند. چشمان بچه آنقدر قوی نیست که بتواند در مقابل اشعه های مانیتور مقاومت کند. اگر آینده بچه ها را دوست دارید، آنها را تا حد ممکن از مانیتور دور نگاه دارید، اما اگر مجبور شدید، عیبنک ضد اشعه را به چشم آنها بزنید.

اگر چشمانتان ضعیف شده است، عینک بزنید

اگر احساس میکنید که چشمانتان ضعیف شده است، حتماً به چشم پزشک مراجعه کنید و اگر لازم است، عینک بزنید. خیلی از افرادی که عینک زده اند معتقدند روال ضعیف شدن چشمشان بسیار کندتر شده است.

خیلی ها که چشمشان ضعیف بوده و نمیخواسته اند زیر بار عینک بروند، وقتی عینک میزنند، میگویند دنیا برایشان تازه تر و زیباتر شده است.

هنگامی که خسته اید کار را تعطیل کنید

کار، هر چقدر هم که مهم باشد، مهمتر از چشم شما نیست! باید باور کنید که چشم ضعیف می شود. باید باور کنید که حمل عینک آنقدر سخت است که خیلی ها به لنز گذاشتن و عمل جراحی رو میآورند.

کار را تعطیل کنید و بعد از یک خواب هر چند کوتاه، دوباره کار کنید.اگر نمیتوانید کار را تعطیل کنید، نرم افزارهایی هستند که جلو شما را میگیرند! فرضاً هر نیم ساعت یک بار صفحه نمایش را قفل میکنند و تا 30 ثانیه یا 3 دقیقه اجازه فعالیت نمیدهند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۵ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
سلام
مطلب مفیدی بود.
من عینکی هستم.نزدیک بین آستیگمات و کارم دوشیفت(روزانه ده ساعت) و همش کار با رایانس.
یه آدم عینکی هم یاید از ضد اشعه استفاده کنه؟اگر آره بهترین مارک این نوع عینک چی هست و از کجا میشه خرید که مطمئن باشیم قلابی نیست؟