سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گینسی‌های ایرانی چه ركورد‌هایی دارند؟

خاطره علی‌نسب- سال 91 سال شلوغی برای كمیته ثبت ركورد بود. چرا كه امسال ركوردهای زیادی در این كمیته به ثبت رسید. از ركورد ایستادن با دندان روی بطری گرفته تا ركوردزدن روپایی و بالارفتن برعكس از پله‌های برج میلاد و ...

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ امسال خیلی‌ها برای زدن ركورد وثبت آن در كتاب ركوردهای ایرانی اعلام آمادگی كردند. اگر صفحات روزنامه و مجلات را ورق زده یا سایت‌های خبری را چك كرده باشید. به طور حتم چشمتان به یكی دو خبر درخصوص ركورددارها برخورد كرده است آنها دست به كارهای عجیب و غریب یا حتی مخاطره‌آمیز می‌زنند تا نامشان را در كمیته ثبت ركورد ایران به ثبت برسانند. یكی روپایی می‌زند، یكی پشتك می‌زند و دیگری سقوط آزاد را به نمایش می‌گذارد. البته نوشتن درباره ركوردارهای ایرانی نیاز به فضایی بیشتر از دو سه صفحه دارد، چرا كه تعداد این ركوردزن‌ها به تازگی زیاد شده و به طور قطع بیشتر از این هم خواهد شد به همین خاطر شما در این گزاش تنها با چند نفر از ركورددارهای ایرانی آشنا می‌شود. كسانی كه برای زدن این ركوردها تلاش بسیاری كرده‌اند و حالا همگی‌شان تنها به یك چیز فكر می‌كنند، وارد كردن نامشان در كتاب ركوردهای گینس.

***

ركورد روی انگشت

19 سال بیشتر ندارد. عاشق توپ است و دانشجوی ترم سوم مهندسی برق. او توانست در میان ركورداران كمیته ثبت ركورد یك ركورد خاص را از آن خود كند. از علی بهبودی حرف می‌زنیم. بسكتبالیستی از الیگودرز، كسی كه توانست در بهمن‌ماه 91 یك ركورد مختصر به فرد از خود به جا بگذارد. ركورد بالارفتن از پله‌های برج میلاد و چرخاندن توپ بسكتبال روی یك انگشت بدون اینكه لحظه‌ای متوقف بشود. او در این ركوردگیری توانست در مدت 15 دقیقه پله‌های برج میلاد را بالا برود.

او پس از ثبت این ركورد جالب می‌خواهد ركورد دیگری را هم به نام خودش ثبت كند. علی بهبودی ادامه می‌دهد: «قرار است اواخر اسفندماه 91 با حضور كارشناسان كمیته ثبت ركورد مدتی بیشتر از یك ساعت توپ بسكتبال را روی دستم بچرخانم، اگر موفق به ثبت این ركورد بشوم هم ركورد ایران و هم ركورد آسیا را به خود اختصاص می‌دهم.

او درباره اینكه آیا می‌تواند توپ‌های دیگر را هم روی دستش در این مدت زمانی بچرخاند، می‌گوید: هرچند به خاطر وزن توپ بسكتبال ركورد زدن با این توپ كار سختی به نظر می‌رسد اما من این توپ را بیشتر از سایر توپ‌ها دوست دارم البته باید بگویم می‌توانم با توپ‌های هندبال، بیسبال و فوتبال نیز ركوردزنی كنم.

 

روپایی به سبك دنده عقب

این ركورد یكی از جنجالی‌ترین ركوردهایی بود كه امسال در ایران به ثبت ریسد. جوانی 23 ساله توانست 1860 پله برج میلاد را طی مدت 42 دقیقه روپایی بزند اما ركورد حسن ولی‌پور زمانی توجه خیی‌ها را به خود جلب كرد كه او به صورت برعكس، در حالی كه پشتش به پله‌ها بود از آن بالا رفت و روپایی زد. ركوردی كه احتیاج به انرژی و مهارت زیادی داشت. این پسر جوان توانست در مقابل اعضای تیم ثبت ركورد در مدت كمی به صورت دنده عقب روپایی بزند و ركورد جدیدی را برای خودش ثبت كند. «من برای انجام این ركورد انرژی زیادی گذاشتم و روزها و شب‌ها تمرین كردم. خیلی‌ها در برج میلاد ركورد انرژی زیادی گذاشتم و روزها و شب‌ها تمرین كردم. خیلی‌ها در برج میلاد ركورد زده‌اند اما تا به حال كسی به صورت دنده عقب ركورد نزده بود و من این ركورد را ثبت كردم. حسن خیلی اتفاقی تصمیم به این كار گرفت. او سال‌ها فوتسال و فوتبال بازی می‌كرد تا اینكه یك روز به ذهنش رسید به صورت برعكس و به پشت حركت كند و روپایی بزند. هفت سال پیش بود كه من برای اولین بار این حركت را انجام دادم. هرچند این پسر از رقبای خود جلوتر است و تا به حال كسی نتوانسته ركوردش را بزند اما او خودش به این ركورد قانع نیست و قصد دارد كه نامش در گینس هم ثبت بشود. «ركورد گینس در این حركت متعلق به مردی است كه توانسته در یك دقیقه 144 روپایی بزند من یك ماه است كه سخت تمرین می‌كنم و باید بگویم كه در تمرین‌هایم در یك دقیقه از 144 عدد روپایی بیشتر زده‌ام.»

 

پرش از ماشین با سرعت 80 كیلومتر در ساعت

«محمدرضا شجاع» یكی از بدلكاران تیم بدلكاری علیرضا قره‌خانی است. كار او در میان ركورداران سال 91 خیلی سروصدا كرد و او ركورد جالبی را از خود برجا گذاشت. می‌پرسید ركورد او چه بود؟ پرش از ماشینی با سرعت 80 كیلومتر در ساعت. «در بیشتر حركت‌هایی كه در تیم بدلكاری انجام می‌دادم با سرعتی كمتر از این سرعت از ماشین می‌پریدم اما تا به حال از ماشینی با سرعت 80 كیلوتر در ساعت به بیرون نپریده بودم. چندین بار در حضور آقای قره‌خانی این حركت را تمرین كردیم اما باز هم با همان سرعت پایین تا  اینكه رئیس فنی كمیته ملی ثبت ركورد به من پیشنهاد داد كه با سرعت 80 كیلومتر از ماشین به بیرون بپرم.» محمدرضا از انجام این كار كمی ترسید اما چند روز قبل از ثبت ركورد خود، چند بار تمرین كرد و قره‌خانی به او پیشنهاد داد كه او توانایی انجام این كار را دارد. بالاخره روز ثبت ركورد از راه رسید. چند روز قبل از زمان ثبت ركورد این حركت را تمرین كردم و متوجه شدم كه توانایی انجام این كار را دارم. روز ثبت ركورد هم همه تلاشم را در كار بستم تا اشتباهی مرتكب نشوم و چیزهایی را كه آموخته‌ بودم به درستی انجام بدهم. تماشاچیان انتظار این لحظه را می‌كشیدند در حالی كه سرعت ماشین 80 كیلومتر را نشان می‌داد ناگهان در ماشین باز شد و محمدرضا شجاع خودش را به بیرون پرت كرد. بدلكار ایرانی پس از انجام این ركورد به سرعت تحت معاینهن پزشكان قرار گرفت و آنها هم اعلام كردند كه هیچ مشكلی برای او پیش نیامده است. حالا این ركورددار شجاع آمادگی این را پیدا كرده كه كارهای بزرگتری انجام بدهد و دیگر هیچ ترسی در وجودش نیست.  

 

ایستاده با دندان روی بطری

صحنه عجیی بود. كارشناسان كمیته ثبت ركورد ملی ایران با تعجب چشم دوخته بودند به مرد 51 ساله هیچكس باورش نمی‌شد كه او بتواند چنین ركوردی را ثبت كند. اما مجتبی قنبری موفق شد ركورد ایستادن روی یك بطری، آن هم با دندان را به نام خودش به ثبت برساند. «من در ركورد خوود موفق شدم با كمك گرفتن از دندانم روی یك بطری شیشه‌ای بایستم. در ابتدا خیلی ها تصور می‌كردند من به خاطر سنی كه دارم نمی‌توانم این كار را انجام بدهم. اما من به خوبی توانستم تعادلم را حفظ كنم. به گفته آقا مجتبی، سال 2001 این ركورد توسط دو ایرانی در كتاب گینس ثبت شد. او می‌گوید: زمانی كه این ركورد را دیدم خیلی خوشحاب شدم كه دو ایرانی موفق به انجام این كار در كتاب ركوردهای گینس شده‌اند به همین خاطر من هم علاقه‌مند شدم این كار را انجام بدهم اما ركورد من با این دو ایرانی فرق داشت. درواقع من روی بطری بالانس زدم و روی دندان ایستادم.» البته تصور نكنید آقای قنبری بدون آمادگی موفق به انجام این كار شده. او از 10 سالگی در رشته ژیمناستیك و آكروبات فعالیت می‌كرد. خودش می‌گوید: «8 ساله بود كه به كلا‌س‌های ژیمناستیك رفتم با همان سن كم حركات ژیمناستیك را به خوبی اجرا می‌كردم اما هیچ وقت فكر نمی‌كردم در این رشته برای تماشاچیان نمایش اجرا كنم. به یاد دارم یك روز به همراه برادر بزرگترم به نمایش تئاتر رفتم،‌تئاتری كه آن روز دیدم خیلی برای هیجان‌انگیز بود چرا كه ستاره‌های روی صحنه حركات آكروبات را به اجرا در آوردند كه من تا به حال شبیه آنها را ندیده بودم. به همین خاطر با دیدن آكروبات‌‌ها حسابی هیجان‌زده شدم و با خودم تصمیم گرفتم كه در رشته آكروبات فعالیت خ ود را شروع كنم. چون این همان چیزی بود كه دنبالش بودم.» مجتبی قنبری روی تصمیم خودش ماند و به سراغ آكروبات رفت. او به قدری در كارش جدی بود كه در نهایت موفق شد در این زمینه ركورد هم بزند. «در مدت فعالیت های خودم، سال‌ها روی صحنه رفتم و در تئاترهای مختلف حركات نمایشی‌ای را كه آموخته بودم به اجرا گذاشتم. یك شهربازی در جنوب تهران تاسیس كردم و در آنجا هم دست از نمایش برنداشتم.»

مجتبی قنبری می‌گوید: 20 سال تمرین مدام باعث شده است كه بتواند در ایران ركورددار این حركت شود. این روزها پسر 19 ساله مجتبی قنبری هم می خواهد راه پدر خود را ادامه دههد: «پسرم خیلی وقت است كه در رشته آكروبات فعالیت دارد و او هم می‌خواهد به زودی یك ركورد به یاد ماندنی را از خود به جا بگذارد.»

 

بالا رفتن از پله‌ها با هولاهوپ

یكی از ركورداران امسال دختری بود كه حسابی اسمش سر زبان‌ها افتاد. او شش سالش بود كه اولین ركورد خود را ثبت كرد. چرا كه او موفق شد 1524 متر در ورزشگاه انقلاب راه برود و هولاهوپ بزند. حلقه‌ای بزرگ كه خیلی‌ها برای تفریح و سرگرمی یا لاغر شدن آن را دور كمرشان می‌چرخانند.

اما این دختر خدرسال به ركوورد قبلی خود اكتفا نكرد و به كمك مادرش تلاش كرد تا ركورد بهتری را از خود به جا بگذارد. به همین خاطر دومین ركورد زهرا جعفرپور در مجموعه اریكه ایرانیان به ثبت رسید.

وقتی برای اولین بار ركورد زدم خیلی خوشحال شدم. به همین خاطر تلاش كردم تا ركورد بهتری را بزنم. موفق هم شدم و امسال توانستم در حدود یك ساعت و 48 دقیقه حلقه بزنم. اما این پایان ماجرای ركوردزنی این دختر 8 ساله نبود. چرا كه او در روز جهانی كودك دست به كار جالبی زد.

او از 1860 پله برج میلاد بالا رفت و در همین حین حلقه هم زد. كاری كه از عهده هركسی برنمی‌اید اما او در حضور كادر فنی و كارشناسان كمیته ثبت ركورد به خوبی توانست این كار را انجام دهد.

زهرا جعفرپور ادامه می‌دهد: من این كار را در طول 27 دقیقه انجام دادم و كل مسیر را پشت سر گذاشتم.

زهرا از ركوردداران شهرستان ملایر در استان همدان است. او در روز جهانی كودك به صورت نمادین از پله‌های برج میلاد در حالی كه حلقه می‌زد بالا رفت. او ازر سه سالگی ژیمناستیك را زیر نظر مادرش كه مربی ژیمناستیك بود یاد گرفت و همزمان در رشته تكواندو هم فعالیت دارد. او قصد دارد روزی بتواند توانایی‌ها خود را در مسابقات المپیك به نمایش بگذارد.
 
منبع: ويژه نامه نوروزي سر نخ
برچسب ها: گینسی ها ، رکورد ، ایرانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
چگونه رکورد ایستادن روی دست خود را ثبت کنیم آیا کسی رکورد ایستادن روی دست را زده است اگه زدن چقد زدن شاید بتونم بشکنمش سعی خودمو کنم میتونم