به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، ايراني فام استفاده از سموم تدفيني،خارج کردن لاروهاي کرم خراط با استفاده از سيمهاي مفتولي، کودهي و آبياري صحيح و به موقع درختان را از بهترين روشهاي دفع اين آفت دانست و افزود: از بهره برداران و گردوکاران آذربايجان شرقي مي خواهيم از جايگزيني روشهاي سنتي بدون مشورت با کارشناسان جهادکشاورزي خودداري کنند.
وي با بيان اينکه مبارزه با کرم خراط آسانتر و کمهزينهتر است و بهترين راه مبارزه با آن تغذيه مناسب درخت از طريق آبياري و کود حيواني است اظهار داشت: کرم خراط جزو آفتهاي ثانويه گردو است و بهترين راه مبارزه با آن تغذيه مناسب درخت از طريق آبياري و کود حيواني است.
ایرانیفام با بيان اينکه کرم خراط دوست دارد، شاخههاي خشکيده گردو را بخورد و اگر با آبياري مناسب و کود حيواني به آن رسيدگي شود در نتيجه با زنده نگه داشتن بوته خيلي سريع ميتوان با اين آفت مبارزه کرد تصريح کرد: باغداران توجه داشته باشند که در هنگام آبياري درخت بايد به شکلي در مرکز جزيرهاي قرار گيرد تا آب با تنه برخورد نکند و در همان شيارهايي که در اطراف درخت ايجاد ميشود، کود حيواني در گودالهايي به عمق نيم متر قرار گيرد.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان با بيان اينکه اگر اين اقدامات دير آغاز شده و درخت به کرم خراط آلوده شود بايد شاخههاي خشکيده هرس و سوزانده شوند ادامه داد: بايستي در اينصورت کرم هاي موجود در سوراخ هاي درخت از طريق وارد کردن سيمهاي فلزي نازک کشته شوند و محفظهها با خمير آنتي تارلو پر شوند .
وی با بيان اينکه اگر درختان گردو با تنش کم آبي مواجه شده باشند به آفاتي نظير کرم خراط آلوده مي شوند ادامه داد: اين آفت به شاخه هاي خشک درختان بيشتر حمله مي کند به همين دليل در صورتي که درختان تحت تنش باشند شيوع اين آفت در باغها بيشتر مي شود.
ايراني فام بابيان اينکه شيوع اين آفت در ميان درختان گردوي آذربايجان شرقي گزارش شده است افزود: شيوع کرم خراط مي تواند موجبات از بين رفتن محصول گردوکاران را سبب گردد لذا بايد تلاش شود تا از گسترش آن جلوگيري نمود.
ايران با توليد سالانه بيش از 170 هزار تن گردو از 20 ميليون درخت موجود، چهارمين کشور توليد کننده گردو است، اما در بحث صادرات در جايگاه 22 دنيا قرار دارد./ع
پرنده دارکوب که کم شده بیماری هم زیاد میشه باید کاری کرد که دارکوبها دوباره به باغات برگردن
ساقه هاي ضعيف رو از بالا هريس كنيد تا به نقطه اي برسيد كه ديگه شاخه سالم است
سموم كه از طريق خاك جذب گياه ميشه استفاده كنيد در ابياري
بدنه درخت رو با همون سمي كه در زمين ريخته شده سمپاشي كنيد
مادر و پدر من با استفاده از پيف پاف موفق به كشتن كرم خراط پنج درخت گردو باغمون شدن و درخت ها الان سالم هستن
اول با میله لانه كرم در داخل درخت رو خراب كردند و بعد همون جا رو حسابى پيف پاف زدن بعضى شاخه ها دو بار و بعضى شاخه ها رو ٣ بار زدن به فاصله ٢ ماه ، و مراقبت كردن تا دوباره افت نياد سراغ درخت . و الان همه شاخه ها سر حال شدند .
اميدوارم درخت هاى شما هم مثل مال ما نجات پيدا كنند.
استان قزوین
جاده طالقان
روستای آقچری
چند سال است دارم باهاش مبارزه مي كنم
سم هاي سيستماتيك خيلي خوب روي كرم ساقه خوار و كرم محصول گردو اثر مي كند
سم متاسستوك آلماني وقتي داخل سوراخ ها به همراه چسب سيليكون استفاده شود و سپس سم پاشي كل درخت انجام شود
كرم ساقه خوار از بين مي رود و اگر كرم به خود محصول نيز وارد شده باشد داخل پوسته سبز از بين مي رود
سپاسگزارم
درخت ۴۰ساله ایی که پدرم پرورشش داده ،توسط این آفت داره ازبین میره،
تمام درامد سالانه ما از همین درختهاست ،اگه خدایی نکرده درختها خشک بشن امثال پدر من باید چیکار کنن