به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع رسانی هشتمین دوره مسابقات بین المللی روبوکاپ آزاد ایران-2013؛ دکتر محمدرضا کاکوند از ثبت نام 41 تیم در لیگ ربات های نمایشی دانشجویی برای این مسابقات خبر داد و گفت: از این تعداد 11 تیم پذیرفته شدند، ما امسال سعی کردیم در امتیازدهی به تیم ها با سخت گیری بیشتری عمل کنیم تا به این ترتیب سطح مسابقات را افزایش دهیم.
مسوول لیگ ربات های نمایشی دانشجویی در خصوص تفاوت لیگ های نمایشی با سایر لیگ ها گفت: در سایر لیگ ها، ربات ها و قوانین تعریف شده ای وجود دارد که مسابقات طبق آن ها برگزار می شود و هر لیگ مرحله به مرحله پیش می رود، اما در لیگ های نمایشی، تیم ها به صورت آزاد، ایده های خود را به نمایش می گذراند. البته ایده ها باید مبنای علمی داشته باشد.
وی ادامه داد: در لیگ های نمایشی، کاربردی بودن ربات ها ارزش بالایی دارد، زیرا سیاست کمیته روبوکاپ ملی ایران و مسوولان برگزاری مسابقات این است که ربات ها را وارد کارهای عملی کنیم. ما سعی داریم تمام ایده ها را به سوی کاربردی شدن هدایت کنیم، به طور مثال در این راستا برای ربات هایی که ماموریت خدمات شهری دارند، برنامه هایی داریم تا بتوانیم به صورت جدی تر به آن بپردازیم؛ و یا از سلول های خورشیدی در بالا بردن راندمان نیروگاه ها استفاده کنیم.
دکتر کاکوند تصریح کرد: به دلیل تغییر شرکت کننده هر سال، ممکن است لیگ ها دچار افت و خیز شوند، با این حال مسابقات امسال نسبت به دوره ی قبل کیفیت بالاتری دارد و شرکت کننده بسیار جدی کار کرده و ایده های خوبی با خود آورده اند که امیدواریم بتوانیم از آن ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
مسوول لیگ ربات های نمایشی دانشجویی خاطرنشان کرد: با توجه به این که در لیگ های دانش آموزی نیز به عنوان داور حضور داشتم، استعدادهای بسیار خوبی در بین جوانان ایران دیدم، کشور ما هم سرمایه گذاری خوبی در علم رباتیک داشته است. به طور مثال در لیگ های ربات زیردریایی و یا ربات پرنده تیم های زیادی شرکت کرده اند که این موضوع می تواند از لحاظ صنعتی و کاربردی اهمیت زیادی داشته باشد.
دکتر محمدرضا کاکوند گفت: سیاست ما در کمیته ملی روبوکاپ آزاد ایران این است که علوم رباتیک را در سطح کشور فراگیر کنیم و فضا برای رشد و درخشش تمام تیم ها فراهم باشد و فرهنگ تبادل اطلاعات را در مسابقات ترویج کنیم؛ از این لحاظ مسابقات روبوکاپ آزاد ایران بسیار ارزشمند است و باید مسوولین بیش از پیش از این مسابقات حمایت کنند.
وی ادامه داد: برخی تیم ها به صورت آزاد و بدون داشتن حامی مالی در این مسابقات شرکت می کنند و با توجه به بالارفتن هزینه تجهیزات و لوازم، گاهی هزینه ساخت یک ربات تا چهار برابر افزایش پیدا می کند، از این رو لازم است که مسوولین توجه بیشتری به این مسابقات داشته باشند، بدون تردید سرمایه گذاری در این زمینه هزینه نیست، زیرا جوانان ایرانی می توانند با استعدادی که دارند چند برابر این هزینه ها را بازگردانند.
دکتر کاکوند ارایه یک بیس الکترونیکی جدید در این مسابقات را بسیار جالب توجه دانست و افزود: این تیم با ارایه یک بیس جدید تحول بزرگی در این زمینه ایجاد کرده است و حتی مقاله ی آن ها به عنوان یکی از چهار مقاله برتر سمپوزیوم مسابقات شناخته شده است که این امر نقطه ی روشنی برای این مسابقات خواهد بود؛ شاید اگر این مسابقات برگزار نمی شد، ایده ی خوب این جوانان به جایی نمی رسید و از بین می رفت.
مسوول لیگ ربات های نمایشی دانشجویی در خصوص تسهیلاتی که برای برگزیدگان این مسابقات در نظر گرفته شده گفت: به تمامی تیم های برتر گواهینامه اعطا می شود، ضمن آن که بسیاری از بازدیدکنندگان صنعتی با استقبال از برخی ایده ها، آن ها را خریداری می کنند تا بتوانند محصولاتی با کیفیت برتر و هزینه پایین تر تولید کنند. در همین راستا سال گذشته تعدادی از شهرداری ها و نیروگاه ها با استقبال از برخی ایده ها به عنوان سرمایه گذار از تیم ها حمایت کردند.
دکتر محمدرضا کاکوند ضمن تقدیر از فعالیت ها و تلاش های دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در ترویج علم رباتیک اظهار داشت: در فضای سخت جاری، سرمایه گذاری در این راستا و ایجاد انگیزه و فضا برای جوانان کار بسیار ارزشمند و دشواری است که آقای دکتر موسی خانی با وجود داشتن دغدغه های زیاد، آن را به خوبی انجام داده اند و انصافا برای مسابقات روبوکاپ سنگ تمام گذاشته اند.
وی افزود: در فضایی که همه ی کشورها به دنبال تحریم ایران هستند، دکتر موسی خانی با آوردن تیم های مختلف خارجی، علاوه بر ایجاد فضای رقابتی با کیفیت، از نظر بین المللی و سیاسی نیز خدمت بزرگی به کشور کرده است.
دکتر کاکوند تصریح کرد: هم اکنون ما در بسیاری از لیگ های رباتیک در سطح جهان حرف های زیادی برای گفتن داریم و این موفقیت ها با کمک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و دکتر موسی خانی به دست آمده است.
وی در پایان ضمن ستایش نیروهای جوان ایرانی افزود: امیدوارم این مسابقات هر سال تداوم داشته باشد و تنها به عنوان سرگرمی به آن نگاه نکنیم، بلکه با سرمایه گذاری مناسب، آن را وارد صنعت و زندگی کنیم؛ در این راستا حمایت مسولان کشور و صنعت از جوانان و ایده های ایرانی بسیار کمک کننده خواهد بود، زیرا آن ها ثابت کرده اند که با کمترین امکانات بیشترین بازدهی را خواهند داشت.