به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، مرتضي افراسيابي در سمينار آموزشي آبزيپروران در شيراز اظهار كرد: در مجموع بالغ بر 60 هزار تن صادرات نيز در بخش منابع آبزيپروري كشور صورت گرفت و در بخش ماهيان گرمابي عمده صادرات به كشور عراق، آذربايجان و ارمنستان بود.
افراسيابي، استفاده از مكانيزاسيون در آبزيپروري و استفاده از اكثر منابع آبي موجود استانها را از جمله برنامههاي افزايش توليد آبزيان پرورشي عنوان كرد و افزود: تنوع ژنتيكي، ايجاد انگيزه در مصرفكنندگان و تحول در بازار مصرف با بالا بردن سرانه مصرف، توليد با رويكرد محصول كيفي نيز از ديگر برنامههاي افزايش توليدات آبزيپروري است.
وي با اشاره به ضرورت توجه كيفي به توليدات اين بخش تصريح كرد: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته، پيشبيني ميشود كه توليدات آبزيپروري در آينده به يك ميليون تن در سال افزايش يابد.
افراسيابي با بيان اينكه استان فارس از استانهاي موفق در توسعه مكانيزاسيون در آبزيپروري است، گفت: براي توسعه شيلات به حمايتهاي بخشهاي زيست محيطي و آب نياز است.وي گفت: با توجه به تغيير توليد از صيد به آبزيپروري در برنامه پنجم توسعه، رسالت شيلات دو چندان شده است.افراسيابي با تاكيد بر اينكه نقش فناوري در بازده توليد قابل انكار نيست، افزود: امسال شيلات رويكرد كميتههاي تخصصي خود را به سمت پذيرش نوآوريها و استفاده از تكنولوژي روز دنيا تغيير داده است.
اين مقام مسئول خاطر نشان كرد: برنامه راهاندازي استخرهاي دو منظوره در اراضي كشاورزي كه از چاه آب تغذيه ميشوند در چارچوب توسعه آبزيپروري در كشور انجام شده است./س