سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستاوردهای دارویی سال ۹۱ در یک نگاه

کشورهایی غربی با هدف نشان دادن ناتوانایی ایران در تولیدات علمی تحریمها را بر کشور ما تشدید کردند ولی دانش و استعداد مثال زدنی دانشمندان ایرانی باعث درخشش ایران در زمینه های مختلفی به خصوص تولید داروهایی با تکنولوژی بالا شد .

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران : ایران در سال ۹۱ در حوزه جراحی ، تولیدات دارویی ، ساخت تجهیزات پزشکی و ارایه جدیدترین روش های درمانی از جمله کشورهای برتر منطقه بود . با توجه به اینکه تحریمها برعلیه ایران در سال ۹۱ به خصوص از نیمه دوم سال شدت گرفت اما همت و اراده دانشمندان و محققین کشور این تحریمها را تبدیل به فرصت کرد ودر تمام زمینه ها به خصوص دستیابی به تکنولوژی تولید داروهای مورد نیاز بیماران کشور موفقیتهای بزرگی را برداشتند که مهمترین این دارها به شرح زیر است:

** هشت داروی بیولوژیك راهبردی (نوتركیب جدید) و هشت كیت (دستگاه تشخیصی) 
.
تولید هشت داروی بیولوژیك راهبردی (نوتركیب جدید) و هشت كیت (دستگاه تشخیصی) آزمایشگاهی که برای درمان رطان سینه، پروستات، بیماری های خونی و نازایی كاربرد دارد که در شهریور با حضور رئیس جمهور رونمایی شد..
.
** تولید چهار ماده اولیه داروی
تولید چهار ماده اولیه دارویی شامل بوسنتان (Bosentan) ، انوكساپارین (enoxaparin) ، 'ارلوتین' و 'گرانیست' یكی دیگر از ا موفقیت ها به شمار می رود كه برای ساخت داروهای جدید فشار خون ریوی ، ساخت داروهای درمان مشكلات انعقادی و ساخت داروهای شیمی درمانی كاربرد دارد.
* تولید چند قلم داروی بیماران مبتلا به ام اس و هپاتیت

برای اولین بار در تاریخ داروسازی ایران، داروهای نو ترکیبی همچون سینووکس (برای بیماران ام اس )، اینترفرون بتا، گاما و آلفا ( برای بیماران خاص ) و اینترفرون پگنیله ( برای مبتلایان به هپاتیتc ) توسط متخصصان داخلی ساخته و وارد بازار شده است.

در واقع ساخت نخستین داروی نو ترکیب انسانی به نام گاما اینترفرون ( گاما ایمونکس) سرآغاز ورود ایران به عرصه تولید داروهای نوترکیب به عنوان سومین کشور تولیدکننده این دارو پس از آلمان و آمریکاست وبدین ترتیب ایران قادر خواهد بود به تولید صنعتی این دارو در سطح بین المللی برسد و انحصار تولید این دارو را بشکند

*** ساخت نوعی ترکیب دارویی گیاهی برای درمان ام اس

محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نوعی ترکیب دارویی گیاهی برای درمان بیماری ام .اس (M .S) ساختند. این مکمل گیاهی به صورت شربت و از روغن گیاهان خاصی تهیه شده است .استفاده از این ترکیب دارویی برای بیماران ام اس بی خطر است و عوارضی جانبی به همراه ندارد .

*** ساخت داروی ضد سرطان «تاکسوتئر»

این دارو توسط محققان پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی در مقیاس آزمایشگاهی تولید شد.

دوسه تاکسل ( با نام تجاری تاکسوتنر) یکی از پرمصرف ترین، گران قیمت ترین و پرکاربردترین داروهای مورد استفاده در کنترل و درمان سرطان هایی نظیر تخمدان، پروستات، سینه و ریه است.در حال حاضر مواد اولیه این دارو در کشورهای فرانسه، سوئیس وآمریکا تولید می شود.


*** ساخت و تولید نخستین نانوداروی تزریقی ضدسرطان و در خاورمیانه

این نانو دارو با نام تجاری ˈسینا دوکسوزومˈ یکی از اقدامات مهم محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درسال جاری بوده است . این نانو دارو نوعی آنتی بیوتیک قابل استفاده در انواع سرطان ناحیه شکمی است.

ˈسینا دوکسوزومˈ مشابه داروی خارجی ˈداکسیلˈ داروی شیمی درمانی تزریقی است که هم اکنون تولید این دارو در انحصار یک شرکت آمریکایی است . ‎‏


رونمایی از داروهای جدید سرطان و عارضه‌ ها***
.دکتر مجتبی طباطبایی مدیر عامل شرکت پویش دارو که موفق به تولید این دو داروی نوترکیب‌ شده است،گفت: دو داروی ساخته‌ شده توسط متخصصان ایرانی برای درمان بیماری‌ های قلبی و نیز کمک به درمان بیماران سرطانی استفاده می‌شود.

به گفته‌ وی داروی ritiplse که ۱۵ سال است وارد بازار دارویی دنیا شده توان حل کردن لخته‌های خونی داخل عروق را دارد که پس از سکته‌ های قلبی می‌تواند برای بیماران خطر‌آفرین باشد.

طباطبایی درباره‌ این دارو توضیح داد: پروتئین این دارو به‌طور طبیعی در بدن یافت می‌شود و به جرات می‌توان گفت که یک داروی معجزه‌ گر در برطرف کردن لخته‌ های خونی است. حل شدن لخته خون پس از سکته قلبی مانع از آسیب‌ دیدن ماهیچه قلب می‌شود و به بهبود سریع بیمار کمک می‌کند.

مدیرعامل شرکت پویش دارو درباره فاز بالینی این دارو اظهار کرد: قرار است فاز بالینی تولید دارو در بیمارستان قلب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران انجام شود که خیلی زود پایان خواهد گرفت و امیدواریم تا سال آینده بتوانیم این دارو را به بازار عرضه کنیم. هر دوز داروی ritiplse به قیمت ۴۵۰ یورو وارد کشور می‌شود که تولید‌کنندگان آن در پارک فن‌آوری
پردیس امیدوارند با موافقت وزارت بهداشت درمان و آموزش بهشتی بتوانند این دارو را با هزینه‌ای زیر ۱۰۰ دلار به دست بیماران برسانند.

وی درباره‌ی داروی پگاستریم pegastrim دیگر داروی تولید‌شده توسط متخصصان این شرکت نیز اظهار کرد: ما مولکول این دارو را از سال ۸۲ در شرکت ساخته بودیم ولی مشکلاتی در استفاده از آن وجود داشت که آن هم ضرورت استفاده هر
روزه بیماران از آن بود. این دارو که در درمان بیماران سرطانی و افزایش میزان گلوبل سفید خون آنها موثر است تنها ۲۴ ساعت در بدن باقی‌ ماند و بیمار مجبور به استفاده هر روز آن بود.

به گفته دکتر طباطبایی یک شرکت آمریکایی ۵ سال پیش موفق شد ورژنی از این دارو را به بازار ارائه کند که تا ۱۵ روز در بدن بیمار فعال است. شرکت دانش بنیان پویش دارو نیز توانسته است این دارو را با همین ویژگی برای مصرف داخلی تولید کند. بیماران سرطانی پس از هر دوره شیمی‌درمانی تعدادی از گلوبل‌های خون سفید خود را از دست می‌دهند که این موضوع آنها را در برابر بیماری‌های‌ عفونی مستعد می‌کند، اما استفاده از داروی پگاستریم به پزشک اجازه می‌دهد تا در تعداد شیمیایی‌درمانی و دوز آن قدرت مانور بیشتری داشته باشد.

وی درباره دیگر کاربرد این دارو گفت: داروی پگاستریم هم‌چنین می‌تواند برای کمک به کودکانی که از نقص ایمنی مادرزادی رنج می‌برند استفاده شود و به آنها برای تولید گلوبل سفید خون کمک کنند.

به گفته طباطبایی هر آمپول این دارو با قیمت ۲۷۰۰ یورو به دست بیماران می‌رسیده است، اما اگر وزارت بهداشت موافقت کند شرکت پویش دارو می‌تواند این دارو را با قیمتی زیر ۵۰۰ دلار روانه بازار دارویی کشور کند.


تولید داخل 'لووفلوکساسین' برای درمان بیماری های عفونی ***
داروی 'لووفلوکساسین' برای بیماران مبتلا به ذات الریه، سینه پهلو و بیماران مبتلا به عفونت های مزمن ریوی کاربرد دارد.

*** تولید داروي ضد سرطان "پكلي تاكسل"

این دارو یکی از داروهای پرمصرف ضد سرطانیست که توسط کارخانه سبحان انکولوژی تولید شده است داروي تزريقي پكلي تاكسل براي درمان انواع سرطان هاي ريه، پوست، تخمدان و سينه كاربرد دارد كه در حال حاضر در فهرست داروهاي وارداتي وزارت بهداشت است و به دليل هزينه بالاي اين دارو، مشكلات زيادي متوجه افراد بيمار و خانواده آنها شده است. بر همين اساس با توليد انبوه اين دارو علاوه بر كاهش چشمگير در قيمت، فراواني دارو در بازار مصرف و صادرات به كشورهاي منطقه را نيز شاهد خواهيم بود.

*** داروی ضد سرطان دوکسوروبیسین
.
این دارو که با فناوری بالای نانو در داخل تولید شده است برای درمان لنفوم های غیرهوچکینی استفاده می شود که پیش از این از خارج وارد می شود قمیت تمام شده این داروهای تولید داخل را به نسبت داروهای خارجی حدود ۵۰ درصد ارزانتر اعلام کرد. قمیت تمام شده این داروهای تولید داخل را به نسبت داروهای خارجی حدود ۵۰ درصد ارزانتر اعلام کرد.

 

** داروی سترورليكس استات برای درمان نازایی
 

داروی سترورليكس استات كه براي القاي باروري در درمان نازايي مورد استفاده قرار مي گيرد، اين دارو در سال ۲۰۰۰ توسط سازمان FDA مورد تاييد قرار گرفته و در حال حاضر تنها شركت عرضه كننده آن شركت Serono مي باشد كه آن را با نام تجاري (Cetrotide® ستروتايد) تحت ليسانس خود داشت. . بنا بر این گزارش از زمان ورود اين دارو به بازار دارويي جهان تا به امروز، كاربرد هاي متنوع ديگري براي آن گزارش شده است به طوري كه امروزه در درمان سرطان هاي سينه و پرستات، اندومتريوز، هايپرپلازي پرستات و فيبروئيد رحم نيز تجويز مي گردد. و این دارو برای درمان ناباروری در زنانی که تحت درمان با روش های تخمک گذاری تحت کنترل می باشند تجویز می شود.

برچسب ها: دارو ، دستاورد ، تکنولوژی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.