به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / این بنا منصوب به شیخ حیدر پدر شاه اسماعیل ، اولین پادشاه دوره حکومت صفویه می باشد. مقبره یاد شده از قسمت بیرون به شکل برج مدور و از قسمت درون به شکل 12 ضلعی و در دو طبقه تحتانی سردابه و قسمت فوقانی بصورت برج استوانه ایی مدور با ارتفاع 5/18 متر و قطر 5/10 متر میباشد. این بنا از خارج با کاشیهای فیروزه ای رنگ معقلی به آیات 27،28،29 سوره فتح و همچنین لفظ جلال اله در اشکال مختلف و با خطوط کوفی بنائی مزین شده است.
در مورد قدمت بنا و تاریخ احداث آن اظهارات گوناگونی ابراز شده است. دونالد ویلبر معتقد است این بنا از آثار قرن هفت و هشت هجری قمری است و در دوره صفویه به تکمیل و کاشیکاری آن همت گماشته شده است.
با توجه به تخریب کتیبه برجا مانده مقبره ، هیچ سند و مدرکی دال بر احداث این بنا در دست نبوده است. اما در سالهای اخیر توسط آقای قوچانی کارشناس سازمان میراث فرهنگی کشور ، کتیبه موجود بر سر در ورودی این برج بازخوانی شده و قدمت آن به سال 731 هجری قمری یعنی دوره حکومت ابو سعید بهادرخان آخرین حکمران سلسله مغول در ایران نسبت داده شده است. این بنا در تاریخ 18/4/1311 هجری شمسی تحت شماره 184 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در سال 1380 طرح ساماندهی حریم بقعه شیخ حیدر در جلسه هیئت دولت به تصویب رسید که آن شامل تملك خانه هاي اطراف بقعه ، احداث فضاهاي آموزشي ، پاركينك، موزه كتابخانه و غيره مي باشد. قسمتهای اجرا شده و یا در حال اجرا شامل رواقها ، مسجد جنت سرا ، موزه ،اداره ، قسمت تجاری و پارکینگ ، فروشگاه زنجیره ای ، سالن نمایشگاه کتاب ، سالن نمایشگاه صنایع دستی ، سالن آمفی تئاتر ، سالن پذیرایی ،فضای ارتباطی و مصلی میباشد/ س