سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدارهاي پليس آگاهي بوشهر به هموطنان؛

آنچه كه خانمها بايد در ايام سفر بدانند

رييس پليس آگاهي استان بوشهر گفت: هموطنان به توصيه پليس اهميت دهند تا سفري دلنشين و خاطرات زيبايي برايشان ثبت شود.

سرهنگ باراني در گفتگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران گفت: توصيه هاي پليس تنها براي ايمني بيشتر هموطنان و آرامش آنان در ايام سفر و گذراندن تعطيلات عيد است، لذا از شهروندان تقاضا مي‌شود به نكات زير توجه كنند.
*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع کيف قاپي:
- در هنگام خروج از بانک مواظب اطراف خود باشيد و در صورت مشاهده افراد مشکوک با حفظ خونسردي به داخل بانک برگرديد و موضوع را به پليس 110 اطلاع دهيد.
ـ هنگام  حمل کيف حتي المقدور از پياده رو حرکت کنيد و کيف را حائل ميان خود و ديوار قرار دهيد.
ـ از به نمايش در آوردن پول خود در عابر عمومي و مراکز خريد خودداري کنيد.
ـ در هر حال مراقب موتورسواراني که اطراف شما هستند باشيد.
ـ هنگام عبور از عرض خيابان و يا خيابانهاي خلوت ، مراقب افراد کيف قاپ باشيد زيرا بيشترين کيف قاپي در اين زمان اتفاق مي افتد.
ـ  چنانچه از کارت هاي اعتباري استفاده مي نماييد رمز آن را بخاطر بسپاريد. از يادداشت نمودن و قرار دادن در کيف خودداري نمايند چون سارقين با دستيابي به رمز آسانتر موفق به برداشت وجه نقد شما مي شوند.
ـ چنانچه مدارک و اسناد ملکي و شخصي و هويتي را در کيف دستي حمل و جابجايي مي نماييد در نگهداري آن مراقبت بيشتري معمول گردد چون در صورت سرقت ، احتمال سوء استفاده از سوي سارقين و افراد ناباب متصور است.
ـ چنانچه وجه نقد بالايي از بانکها و مراکز تجاري برداشت مي نماييد سعي شود در جابجايي از خودروهاي عمومي و تاکسي استفاده و سعي شود از سوار شدن در خودروهاي شخصي پرهيز ستا در کمين سارقين نيافتيد.
ـ چنانچه از گوشي همراه استفاده مي نماييد و احتمالاً در کيف شما باشد سعي شود از ثبت تصاوير شخصي در حافظه گوشي همراه پرهيز تا مورد سوء استفاده سارقين و افراد ناباب قرار نگيرد.

*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع سرقت موتورسيکلت:
ـ هنگام پارک موتورسيکلت ، ضمن قفل و زنجير نمودن به نقطه هاي ثابت و محکم ، آن را در شعاع ديد خود قرار دهيد.
ـ در موقع مراجعه به بازار و اماکن عمومي در سطح شهر از قبيل بيمارستانها ، ادارات ، داروخانه ها  حتي براي دقايقي کوتاه از رها کردن و يا سپردن موتورسيکلت خود به اشخاص و افراد ناشناس و غير مسئول خودداري نماييد.
ـ چنانچه موتورسيکلت خود را در محلي غير از پارکينگ عمومي حتي حياط منزل پارک مي نماييد حتماً با قفل و زنجير به شي ثابت و محکم از قبيل ميله و نرده قفل نماييد.
ـ از پارک کردن موتورسيکلت خود در معابر شلوغ و رها کردن آن جداً خودداري کنيد.
ـ حتي المقدور موتورسيکلت خود را در پارکينگ هاي عمومي پارک و رسيد دريافت نماييد.
ـ در موقع سرقت موتورسيکلت خود سريعاً مراتب را به نزديک ترين مرکز انتظامي گزارش دهيد.
ـ از جاسازي و مخفي نمودن اسناد و مدارک مالکيت شخصي و کارت سوخت در زيرزين موتورسيکلت خودداري نموده تا در صورت سرقت مورد استفاده سارقين قرار نگيرد.
 
*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع سرقت خودرو و داخل خودرو:
ـ از نگهداري کيف و اشياء قيمتي در داخل خودرو ، بنحوي که در معرض ديد باشد خودداري نماييد. زيرا اين عمل وسوسه انگيز مي باشد.
ـ قبل از ترک خودرو اطمينان حاصل نماييد شيشه ها بالا است و دربهاي خودرو قفل مي باشد.
ـ استفاده از سيستم دزدگير (چشمي و سنسور الکتريکي) در خودرو به نحو چشمگيري مي تواند از سرقت جلوگيري نمايد.
ـ در موقع مراجعه به بازار و يا نقاط تجاري حتي المقدور سعي کنيد خودرو را در پارکينگ عمومي پارک و قبض دريافت نماييد در غير اينصورت احدي از همراهان از خودرو و محتويات داخل آن مراقبت نمايد.
ـ در موقع تعويض لاستيک حتماً دقت شود دربها و صندوق خودروها قفل باشد و يا يکي از افراد همراه از خودرو مراقبت کند.
ـ در موقع پارک خودرو در نوار ساحلي بمنظور استفاده از طبيعت و دريا يا موقع استراحت دقت شود در معرض ديد باشد و سيستم هشدار دهنده خودرو فعال باشد.
ـ هرگز به جهت استفاده از کولر در فصل گرما زمانيکه براي خريد و مورد خاصي از خودرو پياده و يا فاصله مي گيريد خودرو را روشن نگذاريد چون از غفلت شما سارقين سوء استفاده و موفق به سرقت خودرو شما مي شوند.
 
*توصيه هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع سرقت مغازه:
ـ هنگام تعطيلات چند روزه حتماً به مغازه سرکشي داشته و قفلها را بازديد کنيد.
ـ پول نقد بيش از حد معمول را در مغازه نگهداري نکنيد و آن را به بانک بسپاريد.
ـ محل کسب خود را به افراد کم تجربه نسپاريد زيرا آنان زودتر اغفال مي شوند.
ـ نسبت به کنترل حفاظ مربوط به جا کولري و درب مغازه اقدام و از محکم بودن و سلامت حفاظ ها و قفل ايمني مغازه اطمينان حاصل نماييد.
ـ سعي نمايند مغازه يا محل کسب خود را به دوربين مدار بسته و يا آژير و علائم هشداردهنده مجهز نماييد.
ـ چنانچه در مجاورت يا پشت مغازه شما امکان متروکه و يا مخروبه وجود دارد ديوارهاي مغازه را با آهن و بتون محکم و غيرقابل نفوذ کنيد.
 
*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع سرقت منزل:
ـ قبل از عزيمت به مسافرت از محکم و سالم بودن قفلها و نرده هاي حفاظ نورگيرها ، جاکولري و درب ورودي به منزل اطمينان حاصل گردد.
ـ قبل از ترک منزل در صورت امکان جهت سرکشي کليد منزل را به فردي امين و مطمئن بسپاريد.
ـ از قفلهاي ايمن و بادوام و محکم استفاده گردد.
ـ از نگهداري اشياء گرانبها ، قيمتي ، طلا و جواهر در منزل پرهيز گردد.
ـ در صورتيکه در يک خيابان چندين منزل خالي از سکنه مي گردد کلانتري را در جريان قرار دهيد تا  کنترل و مواظبت بيشتري اعمال گردد.
ـ مشخصات و شماره سريال اموال از جمله لوازم خانگي ، لوازم صوتي و تصويري ، فرش ، اشياء قيمتي و طلاجات را به صورت دقيق يادداشت در جايي مطمئن مخفي و نگهداري نماييد.
ـ در صورت نگهداري اموال قيمتي و با ارزش و طلا و جواهر و فرشهاي نفيس حتماً از آن عکس تهيه تا در صورت سرقت جهت رديابي و کشف اموال به پليس آگاهي ارائه شود.
 
*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع سرقت مسلحانه:
-از نگهداري ميزان بالا وجوه نقد و اوراق بهادار در منزل و مغازه خودداري شود.
-در هنگام تردد در خيابان و انتقال وجوه نقد و اشياء گرانقيمت ، از حمل آشکار آن خودداري شود.
-در مغازه هايي نظير طلا و جواهر فروشي که احتمال بروز سرقت از آن متصور مي باشد ، حتي المقدور از دوربين هاي مدار بسته و آژير خطر استفاده شود.
-نسبت به آماده بکار کردن آژير خطر و دوربين هاي مدار بسته امکنه خود اطمينان حاصل و بصورت مستمر و در زمانهاي مختلف کنترل گردد.
-از حمل و انتقال وجه نقد و جواهر آلات و اشياء گرانقيمت در ساعات خلوت و محله هاي کم تردد حتي المقدور پرهيز شود.
-سعي شود مبالغ کارکرد روزانه مغازه به بانک در آخر وقت کاري روزانه منتقل و از نگهداري آنها در دخل و صندوق مغازه بدون ضرورت پرهيز شود.
-پس از وقوع جرم احتمالي و يا در هنگام مشاهده موارد مشکوک با مرکز فوريتهاي پليسي 110 تماس حاصل شود.
 
*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع جرايم خشن عليه افراد بانوان:
-خانمها سعي نمايند در هنگام تردد از تاکسي و آژانس استفاده نموده و از سوار شدن با خودروهاي عبوري حتي المقدور بويژه زمان تاريکي هوا و ساعات خلوت و نقاط کم تردد پرهيز شود.
-در صورتيکه راننده وسيله نقليه اي که با آن سوار هستيد قصد انحراف مسير را داشت ، ابتدا از راننده درخواست توقف و در صورت خودداري وي ، سعي در توقف خودرو و کمک خواستن از عابرين و مردم نماييد.
-از دادن شماره تلفن همراه و تماس خود به ديگران ، بدون ضرورت خود داري نماييد.
-از ورود به منازل و اماکني که تنها يک يا دو نفر جوان غريبه در آنجا هستند ، خانمها حتي المقدور خودداري نماييد.
-در هنگام بروز مشکل ، شماره پلاک و مشخصات خودرو و راننده راحتي المقدور ياداشت يا بخاطر بسپارند.
-پس از وقوع جرم احتمالي و يا در هنگام مشاهده موارد مشکوک  با مرکز فوريتهاي پليسي 110 تماس حاصل شود.
 
*توصيه هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع کلاهبرداري:
-  با توجه به هجوم مردم جهت خريد و برداشت از طريق کارتهاي عابربانک و استفاده از دستگاه خود پرداز و احتمال کندي عملکرد دستگاههاي خود پرداز به دليل تعداد کثير کاربران لذا از تحويل کارت خود به ساير اشخاص ناشناس به منظور کمک در جهت برداشت وجه خصوصا اشخاصي که مهارت چنداني در دريافت وجه ندارند خودداري شود.
-با عنايت به نزديک بودن سال جديد احتمال مراجعه اشخاصي تحت عنوان مسئول خريد ادارات با عناوين مختلف جهت خريد عيدي براي کارکنان خود به صنوف وجود دارد . در  اين مواقع پس از احراز هويت کامل و اطمينان از صحت گفته ي آنان اقدام به ارائه خدمات شود.
-اخيرا افرادي طي تماس تلفني يا ارسال پيامک به تلفن همراه اشخاص به بهانه برنده شدن در قرعه کشي و يا ساير موارد ديگر با اعلام شماره حساب خواستار واريز نمودن وجهي بعنوان هزينه پست و هزينه هاي ديگر مي باشند لذا مراقب اين گونه کلاهبرداري ها باشند.
-اشخاصي به بهانه هاي مختلف به درب منازل مراجعه و خود را نماينده رياست جمهوري در رسيدگي به معيشت مردم ، مامور بيمه ، مامور ساير ادارات نظير بهزيستي و يا کميته امداد  و يا پزشک خانواده و با تکميل فرم اقداماتي نظير معاينه افراد (علل الخصوص بانوان) ، اخذ فرم سفيد امضاء ، درخواست وجه جهت عضويت و ... را مي نمايند که مراقب چنين شگردهايي باشيد. عموما انجام اين کارهها با اطلاع رساني قبلي از طريق رسانه هاي گروهي صورت مي گيرد.
-از ارائه وجه و يا ساير کمک مالي و يا اجناس ديگري که برخي از اشخاص بعنوان مسافر در راه مانده با شيوه و شگردي خاص و با بکارگيري جملاتي دلسوزانه قصد اخذ وجه را مي نمايند خودداري شود.
-در مراجعه هر فرد تحت عنوان مامور انتظامي و يا ساير مامورين دولتي و نظارتي در ابتدا نسبت به شناسايي وي با درخواست کارت و حکم ماموريت اقدام سپس به درخواست وي پاسخ دهيد.
-صنوف در حين دريافت وجه نقد مراقب ارائه اسکناس و يا ايران چک و يا چک جعلي توسط خريدران باشند و پس از صحت و اطمينان از اصالت اين اوراق نسبت به اخذ آن اقدام نمايند.
-صنوف و ساير مراکز فروش (فروشگاهها ، مغازهها ، دفاتر و مراکز فروش ترمينالهاي مسافربري و...) در حين انتقال وجه از طريق دستگاههاي کارت خوان (pos) بعد از اطمينان انتقال وجه مورد نظر و بررسي رسيد دستگاه کارت خوان و مطابقت با مشخصات و صحت انتقال سپس اجناس را تحويل دهند.
-در انتقال وجه نقد به حساب خود از در اختيار قرار دادن رمز اول و دوم (اينترنتي) به ساير افراد خودداري نموده و در صورت احتمال لو رفتن رمز ، نسبت به تغيير آن بلافاصله اقدام نماييد.
-در صورت بروز هر گونه مشکلات اداري و قضائي از اعتماد به اشخاصي که به دليل تشابه اسمي و يا معرفي خود بعنوان بستگان مسئولين کشوري و لشکري درخواست دريافت وجه در جهت رفع مشکل را مي نمايند خودداري نماييد.
-از واريز نمودن هر گونه وجهي به شماره حسابهايي که تحت عنوان خدمات فوري (مثل تحويل فوري خودرو ، دريافت وام و...) به شرکت هايي که رسميت ندارند خودداري گردد.
-از انتقال هر گونه وجه از طريق دستگاههاي خودپرداز به حسابهايي که اشخاص تحت عنوان خريدار طي تماس تلفني از از شما خواسته تا با مراجعه به دستگاههاي خودپرداز قبل از انعقاد قرارداد و خريد اجناس پرداخت گردد اکيدا خودداري شود.
 
*هشدارهاي پليسي براي پيشگيري از وقوع سرقت طلاجات همراه کودکان:
-با توجه به وصول گزارش وقوع چندين فقره سرقت طلاجات کودکان در مدارس و يا در کوچه ها و محل هاي خلوت با روش اغفال توسط سارقين  در تعطیلات نوروز سال گذشته ، تاکيد مي شود شهروندان و مسافرين نوروزي از پوشش طلاجات به ويژه گوشواره و دستبند و گردن بند به همراه کودکان خود جدا خودداري و پرهيز نمايند.
برچسب ها: توصیه ، سرهنگ ، بارانی ، پلیس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.